Pokémon animemaratoni XXV: Kipinöivät Magnemitet

Hei kiitoksia friend codeista! Olen mielestäni lisännyt kaikkien fc:t nyt omaan listaani, mutta jos olen möhlinyt ja jättänyt jonkun välistä, niin tulkaa vaikka Tauroksen selässä ratsastaen muistuttamaan, että lisään teidät :-D. Jeeee, Y!

Mutta innostuin tässä lomalla vähän katselemaan taas Indigo League-jaksoja, joten muutama sananen nyt tällaisesta wanhasta jaksosta taas pitkästä aikaa.

Jakso 30. Kipinöivät Magnemitet

En tiiä yhtään, mitä mieltä olisin tästä jaksosta! Olen nähnyt tän ainakin satatuhatta kertaa, kun sattuu löytymään nauhoitettuna VHS:lle ja ehkä nuo useat katselukerrat ovat kuluttaneet tätä jaksoa pahemman kerran.

No niin, nyt ollaan Gringey Cityssä tai jossain vastaavassa hämärässä mestassa. Mun mielestä tää kaupunki vaikuttaa vallan kiehtovalta! Yleensä nää pokémon-kaupungit on joko a) nähty lähinnä päiväsaikaan, b) idyllisiä luonnon keskellä olevia pikkukyliä tai c) isoja cityjä, joissa ihmisiä tunkee joka puolelta esiin. Mutta entäs tällainen kurja, hämärä ja likainen autio kaupunki, jota koristaa vaan savuttavat tehdaspiiput? Jo vain, mahdollisuuksiahan on vaikka mihin... kunpa peleihin tulisi joskus tällainen kaupunki!

Pikachu käyttäytyy hassusti ja tuupertuu autiolle tielle. Ash, Misty ja Brock lähtevät viemään sitä PokéCenteriin. Sivukujalla mystinen pokémon Magnemite seuraa tapahtumia. Uuuuu.

Alapuolella, kaupungin saastaisissa viemäreissä, hengaa mikäs muukaan kuin Rakettiryhmä, jotka on löytänyt arvolleen vihdoin sopivan oleskelupaikan. Harmi etten nyt saanut nauhoitettua mitään mainioita ääniklippejä tähän, koska nää Rakettiryhmän höpinät täällä viemärissä ovat varsin mainioita koko jakson ajan. Meowth on saanut loistosuunnitelman: Jessie ja James saavat uida viemäriä pitkin PokéCenteriin ja varastaa kaikki pokémonit. Kumma juttu, mutta Jessie ja James eivät ole järin innostuneita kahlaamaan saasteiden läpi :-P. Voi että, näihin aikoihin Jessiessä ja Jamesissa oli jotain tuota loistavaa diivamaisuutta mukana, kun taas nykyään musta tuntuu, että tuo niiden diiva-puoli (etenkin Jamesin) on ihan täysin unohdettu juttu. Sääli, niiden keskinäiset nurinat oli niin hauskaa katseltavaa. Meowth kumminkin pakottaa nämä kaksi sinne viemäriin, ja Jessie ja James uhkaavat vielä kostavansa Meowthille. Ai ai.

Voi pikku-Pikachu ja sen punainen naama! Kaupungin Hoitaja Joy ei kumminkaan ole kauhean huolestunut Pikachun tilasta vaan kertoo, että sillä on vain flunssa. Sähköjyrsijöiden posket kipunoivat flunssassa... aloin heti miettiä, että haluan piirtää flunssaisen Dedennen joskus, jonka posket kipunoivat! Tykkään noista Ashin kumihanskojen väristä, hahaha, miksei Ash käytä niitä useammin :-DD. Ashista tämä haukotteleva Joy ei vaikuta laisinkaan pätevältä ja epäilee, että tämän kaupungin hoitaja on pakko olla se joka suvun pakollinen "outo tapaus". Outo tapaus kyllä onkin, kun Brock ei myöskään osoittanut mitään lemmenmerkkejä Joyta kohtaan, kuten tavallista on. Tai no, ei kai se näissä Indigo League-jaksoissa alussa kaikkiin naisiin langennutkaan. Epätoivo on tainnut kehittyä Brockille hiljalleen.


No, Joy meinaa pistää Pikachun vain sänkyyn nukkumaan ohi flunssansa, mutta sitten käykin hullusti. Kaupungin saasteet ovat houkutelleet läjän inhan näköisiä Grimereita, jotka tukkivat sähkölaitoksen vedentuloaukon kauttaaltaan. Turbiini ei enää pyöritä sähköä generaattorille ja koko kaupunki pimenee hetkessä. Ehkä hitusen mälsää, että tää syy näytetään katsojalle heti. Eikö olisi ollut jännempää, että katsojakaan ei tiedä, miksi kaupungista lähti sähköt, vaan sitten olisi saanut selvittää syytä Ashin, Mistyn ja Brockin kanssa... no jaa. PokéCenterin teho-osaston potilaille tämä tietää aika suuria harmeja, kummaa ettei ole mitään varasähköä suunniteltuna heille... Ash, Misty ja Brock lähtevät ottamaan selvää, mikä oikein on katkoksen aiheuttanut.


Pikachu jätetään keskukseen lepäämään, kun muut lähtevät tapaamaan Jennyä, joka ohjaa heidät sähkölaitoksen suuntaan. Miksi ihmeessä tämä ei ole poliisiasia??? Mitä Jenny sitten hommaa? No Pikachu onkin seurannut Ashia, sillä se ei halua jäädä yksin ja pois matkasta. Misty oikein epäilee, että Pikachu pelkää Ashin ja muiden hylkäävän hänet, ja tälle väitteelle Pikachu nyökyttelee villisti. Oho, onpas se jyrsijä ollut joskus epäluottavainen. Pikachu saa lähteä mukaan - ja onpas se nyt jotenkin symppis noin sairaana, joskin tohon piirretty vähän oudosti :-D.


Sähkökatkos on aiheuttanut Rakettiryhmällekin ongelmia, sillä ilman sähköä Jessien ja Jamesin happivehkeet viemäriseikkailussa eivät enää toimineet...
Jessie: Ilma... meinasi... loppua...
Meowth: Sähkökatkos on suistanut kaupungin pimeyteen.
James: Jo-joillakin on täällä vakava katkos päässä.
Vaan mikä kumma on tuo Meowthin asu??? Se ei musta liittynyt niin mihinkään, jostain syystä se vaan on tollainen hoitsu hahahaa.


Ash, Misty ja Brock ovat saapuneet sähkölaitokselle, jossa he tutustuvat myös kummallisesti Pikachun ympärillä käyttäytyvään Magnemiteen. Brock ja Misty epäilevät, että Magnemite on pihkassa Pikachuun... tätä romanssia ei seurata pitkään, kun Grimerit ovat löytäneet tiensä voimalaan. Misty loukkaa niiden tunteita ilmaisemalla, kuinka karmaisevalta ne haisee, ja Grimerien johtaja, iso Muk käskyttää Grimerit Ashin, Mistyn ja Brockin kimppuun. Jotenkin ehkä vähän kummaa.. miksi Grimerit edes halusivat alunperin tänne voimalaan? Miksei ne vaan hengaa kaupungin viemärissä?


Ash, Misty ja Brock pötkivät pakoon johonkin kontrollihuoneeseen yhdessä kahden voimalan työntekijän kanssa, jotka selittävät heille katkoksen syyn. Grimer-joukko kumminkin tunkeutuu sisään ja tilanne näyttää varsin uhkaavalta. Voimalatyöntekijä ehdottaa, että asian voisi ratkaista pokémon-ottelulla... ja jostain täysin tuntemattomasta syystä nää kaikki on sillee, että "Vain Pikachu voi auttaa??"... onhan kaikilla näillä läjäpäin pokémoneja käytössä. Mut sitten muistin Destiny Deoxys-leffan, jossa sähkökatkoksen myötä poképallot lakkasivat toimivasta ja sehän tietty selittää sen, ettei kukaan noista voi kutsua apuun muuta pokémonia! Mutta sitä ei selitetty tässä jaksossa mitenkään. Jotenkin kummaa, että poképallot toimii jollain etäsähköyhteydellä tai jollain :-D. Pikachun voimat eivät kyllä riitä millään Grimerien häätämiseen, mutta onneksi ihastunut Magnemite tuo kaverit apuun ja Grimerit häädetään kaupungista. Voi voi.


Lisäksi Ash pyydystää Mukin, joka on kyllä ihastuttavan erikoinen pokémon Ashille, harmi ettei siitä tullut kunnon tiimiläistä. Flunssastaan parantunut Pikachu ei enää kiinnosta Magnemiteakaan. Rakettiryhmä tekee tässä kohtaa vielä ehkä puolen minuutin mittaisen esiintymisen, kunnes ne ampaisee taas tiehensä :-D. Jotenkin random.

Kokonaisuudessaan vähän lattea jakso. Kauheasti kaikkea hyvää pientä, mutta... mjääh.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

  1. On kyllä mukavan virkistävää palata hetkeksi vanhaan kunnon Indigo aikaan. En hirveästi muistanut mitään tädtä jaksosta koska VHS:lle on mennyt niin monta jaksoa päällekkäin, että tästä näkyy vain pätkä kahden jakson välissä :)
    Muk oli aika yllätys Ashin porukkaan, harmi tosiaan ettei sitä juuri näkynyt myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä otin tässä sellaisen repäisyn, että katsoin kaikki Indigo-jaksot nyt lomalla... harmi että noiden kuvien ottaminen + kirjoittaminen on niin aikaavievää, että ei pysty tekemään postauksia tahdissa... Muk oli mainio aina silloin kun se näkyi!

      Poista
  2. Kieltämättä harmi ettei tuota Mukkia paljon tullut myöhemmin. :o kyllähän se taisi silloin joskus liigassa olla Garyn Blastoisea vastaan, mutta en kyllä muista sen koommin sitä nähneeni..
    Pieksiköhän tuo Muk silloin sen Blastoisen vai hävisiköhän se sille.. O.o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muk ei voittanut Blastoisea, vaan Charizard voitti sen.

      Poista
    2. Indigo Leaguessa se ainakin voitti Bellsproutin, jolle sekä Pikachu että Bulbasaur ensiksi hävisivät. Että ainakin sellainen tähtihetki Mukilla. Harmittavan vähän sitä kyllä on, Johtossakin oikeastaan vain tuossa Gary-ottelussa, Orange Islands-jaksoissa sitä näkyy pari kertaa ja siihen se sitten melkein jääkin...

      Poista
  3. Ihan jees jakso mielestäni, mutten kyllä jaksaisi katsoa tätä kovin useasti... Mukin pyydystys oli varsin kivaa ja siitähän oli paljon apua myöhemmin liigassa, mutta siihen se sitten taisi jäädäkin.

    Meikän friend code on muuten tämä: 2105-8828-5244

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin sut!

      Muk olisi saanut olla paljon useammin esillä. Sillä on niin ihana persoona.

      Poista
  4. Tuo Muk on niin symppis kun syöksyy myöhemmissä jaksoissa milloin kenenkin päälle hellyyttä osoittamaan! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Muk on paras ♥! Aika erilaiseksi muuttunut toi Mukin persoona tästä kaappausjaksosta, jossa se vaan örisi ja yritti hyökätä :-D

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!