Luukku XXI: Genesect and the Legend Awakened

Tämä joulukuu ei mene oikein putkeen :-D. Terveisin Avri, joka kotiutui juuri päivystys-reissulta. Nivelside napsahti jalasta rikki...

Katsoin eilen itse asiassa Genesect-leffan ja hyvä niin, muuten mulla ei olisi mitään mistä kirjoittaa. Nyt siis pari mietettä siitä.


Ensinnäkin Genesect on hieno pokémon. Tykkään sitä siis kovasti, joten oli tosi kiva nähdä niitä tässä elokuvassa. Lisäksi niiden lentoauto-muoto on vaan niin pirun veikeä, että plussaa siitä.


Odotuksia mulla ei ollut leffasta yhtään. Silloin ekan trailerin aikana tää vaikutti tosi siistiltä, mutta asteittain kaikki into on laskenut ja mulla ei ollut oikeastaan mitään intressiä nähdä tätä aikoihin. Eilen sitten totesin, että kaipa tää on nyt katsottava. Elokuva lähtee käyntiin, kun viisi Genesectiä lentää lumisissa maisemissa ja etsivät jotain, myöhemmin paljastuu että he etsivät vanhaa kotiaan. Psyykkisillä kyvyillään Mewtwo jossain toisaalla kuulee Genesectien kodin etsintä-ahdingot... tiedä sitten mistä Mewtwo koko homman niin äkkiä päättelee, mutta pokémon tajuaa että Genesectit ovat ihmisen sukupuutosta henkiin herättämiä pokémoneja vuosisatojen takaa. Mewtwo saapuu kertomaan heille ikävät uutiset, ettei kuulkaas kotia ole ollut enää aikoihin, ja yrittää auttaa Genesect-laumaa, mutta tämä laumapa ei Mewtwosta perusta tuon taivaallista ja lähtevät menemään.
Ihan kiinnostava alku, vaikka Mewtwosta lähtee mun silmissä noin sata pistettä miinusta elokuvalle. Leffa on kyllä täynnä flashbackeja siitä, miten Mewtwo muistelee, kuinka ihminen hänet loi, mutta on se silti väärin. On vaan yksi Mewtwo!!!

Ash, Iris ja Cilan ovat saapuneet uuteen kaupunkiin. Toisin kun aluksi luulin, kyse ei ole mistään LaRousse Cityn tapaisesta futuristisesta tekniikkakaupungista, vaikka trailerista sai ehkä vähän sellaisen fiiliksen. Pyh. Kaverukset ovat tutustumassa jossain kaupungin keskelle rakennetussa puistossa, jossa pokémonit saavat asua luonnonmukaisissa oloissa. Täällä Ash kohtaa sitten yhden Genesecteistä ja ystävystyy tämän kanssa. Tämä Genesect itkee Ashille koti-ikäväänsä, ja Ash tietty lupaa auttaa toimittamaan Genesectin kotiin... nooo, muut Genesectit saapuvat paikalle rettelöimään ja Genesect-lauman johtaja, Shiny Genesect käskee "alaisiaan" hyökkäämään epäluotettavien ihmisten kimppuun ja näin häätäämään Ashin ja muut pois puistosta. Tosi kiehtova yksityiskohta, että näiden alaisten on periaatteessa toteltava, mitä Shiny Genesect käskee niitä tekemään. Nytkin tuo Ashin kaveri Genesect, joka oli tosi lapsellinen ja herttainen ja ujo pokémon, ei voinut kuin taipua johtajan tahtoon, vaikka se yritti kovasti vastustellakin käskyä hyökätä.


Genesectit häätävät muut pois puistosta ja rakentavat sinne pesän itselleen. Häädetyt pokémonit koettavat valloittaa puistoaan takaisin ja tässä sitä ollaan. Lisäksi Mewtwo yrittää puhua Shiny Genesectille, joka on Genesecteistä kaikkein aggressivisin, järkeä ja saada Genesect-lauman lähtemään mukaansa. Mewtwossa oli se plussaa, että toisin kuin se angsti-Mewtwo ykkösleffassa, niin tämä oli ystävällisempi ja koetti suojella kaikkia pokémoneja. Oli kiehtovaa nähdä, miten "samoista lähtökohdista" lähteneet kaksi pokémonia päätyivät noin erilaisiksi. Genesect-leffan Mewtwo luuli aluksi olevansa yksin ja erilainen ja eristetty, kunnes tavalliset villit pokémonit auttoivat sitä eräänä talvisena yönä pysymään lämpimänä. Mewtwo tajusi, että sillä oli pokémon-ystäviä ja se halusi todistaa saman Genesecteille, jotka yrittävät tässä nyt pärjätä yksin ja häätää muut pois.


 En oikeasti tiedä yhtään, mitä mieltä olisin tästä elokuvasta. En yhtään. Tavallaan ihan hyviä juonielementtejä ja Genesect on kiva pokémon, mutta vaikka katsoin tämän eilen, niin multa meni kyllä tosi paljon asioita ohi... ei jotenkin jaksanut kiinnostaa :-D. Tämä niin sanottu "hyvis Genesect", eli tämä joka oitis ystävystyi Ashin kanssa, oli myös tosi ristiriitainen hahmo. Toisaalta se oli ihan söpö, kun se oli niin naiivi, toisaalta jotenkin tosi super rasittava. Se nimittäin lässytti enkkudubissa ainakin armottomalla lapsilässytyksellä koko ajan.

Plussaa siitä, että Shiny Genesect oli aikamoinen jääräpää, ja siitä, ettei siitä tullut mukava jonkin Ashin tekemän asian takia, vaan Mewtwo sai Shiny Genesectin silmät avattua. Kokonaisuudessaan vähän kumma leffa, musta Iris ja Cilan ei ainakaan tehneet mitään ja Ashkin yllättävän vähän...

Miljoonasti plussaa siitä, että tämän elokuvan ns. comedy relief-pokémon (eli sellainen kuin Spiky-Eared Pichu) oli Sableye!! Hienoa nähdä joku noin "random" pokémon hiukan enemmän valokeilassa.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

5 kommenttia:

  1. Tätä en olekkaan nähnyt.. En kyllä tiedä jaksanko heti innostuakkaan katsomaan. :D kaipa tuon voisi tylsänä päivänä. Vaikka pelkästään Sableyen takia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sableyesta todellakin plussaa :-D. Mutta musta tää ei vaikuttanut yhtään _elokuvalta_ enemmänkin joltain speciaalilta? Samat fiilikset Keldeo-leffan kanssa.

      Poista
  2. Taitaa olla että Mewtwoja onkin kolme??? Koska 17. leffassa (Pokémon X&Y: The Cocoon of Destruction) käsitellään megaevoja, Xerneasia ja Yveltalia. Siinä syssyssä tutustutaan MegaMewtwo X:ään kun tässä se Y tuli tutuksi (ja miten se megavoituu kun kiveäkään ei näy :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AI NIIN VOI PERKELE...........

      Poista
    2. No toivottavasti olis ees joku hyvä taustatarina sille, joka selittäisi enemmän mistä nämä kaksi wannabe-Mewtwota oikein putkahtivat, kun kaikki ensimmäistä Mewtwota tekemässä olevat räjähtivät labran mukana taivaantuuliin... Ellei Mr. Fuji ole ollut taas asialla, tuo katala muka-hyväsydäminen kelmi.

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!