Luukku XVII: Random Pokémon Appreciation

Joulu sen kun vaan lähestyy. Multa loppuu koulu kokonaan huomenna, mikä onkin erityisen muikea juttu, niin pääsen suunnittelee viikonlopun ja ensi viikon viimeisistä luukuista oikein muikeita tapauksia. Ainakin toivon niin :-D.

Onko kukaan teistä koskaan kouluttanut Xatua? Nimittäin minä en ole ja siksi se saa nyt hetken parrasvaloissa. On nimittäin niin komea ja kiehtova pokémon että oksat pois vaan. Xatu on ollut kauan sillä pitkällä "pakko kokeilla joskus"-listallani.




Musta Xatussa on jotain tosi mystistä, joten ei ole pokémon turhaan lajiltaan Mystic Pokémon. Jotenkin tuo nimikin jo herättää sellaista pientä kunnioitusta, puhumattakaan tietysti tuosta värikkäästä kuvioinnista. Tyypitykseltään Xatu on tietysti Psychic/Flying, senhän näkee jo kauas! Ei tämän näköinen pokémon voi olla mitään muuta tyyppiä.

TCG-artia by Masakazu Fusada
Xatu perustuu löyhästi etelä-amerikkalaiseen lintuun ja sitten voimakkaammin Amerikan alkuperäiskansojen uskontojen ilmentymiin kuten toteemipaaluihin ja kachinoihin. Kachinat ovat henkiä, jotka edustavat erilaisia ilmiöitä ja asioita maailmassa, joissakin intiaanikulttuureissa kachinoja on satoja. Toisin kuin jumalia, kachinoja ei varsinaisesti näissä uskonnoissa palvota, vaan niitä pidetään voimakkaina voimina, joita kunnioittamalla saa käyttöönsä voimien suopeuden, esimerkiksi hyvät viljelysäät. Lisäksi kachinoilla tarkoitetaan kachina-tanssijoita ja nukkeja, jotka ovat sellaisia värikkäitä intiaanihahmoja isoinen monivärisineen linnunpäineen ja kaapuineen.

Xatun Pokédex-entryt viittaavat suoraan Etelä-Amerikkaan, mikä on aina jännä juttu, kun pokémonissa viitataan johonkin oikean maailman maahan! :-D Xatun Pokédex-entryt ovat vieläpä aika creepyjä, ehkä voiton vie Rubyn Pokédex, joka jotakuinkin kertoo että Xatujen uskotaan pysyttelevän pakoillaan koko päivän, koska ne pelkäävät niin paljon näkemäänsä tulevaisuutta. UHUHuuuhuuu. Xatujen sanotaan näkevän yhtä aikaa tulevaisuuden ja menneisyyden (Time Lord much... Doctor Who-faneille sopiva pokémon). Oikean silmän uskotaan näkevän tulevaisuus, kun taas vasen katselee kaihoisasti mennyttä aikaa. Lisäksi Xatu käyttää päivänsä tarkkailemalla auringon liikkeitä. Joku entry taas kertoo, miten eri maiden ihmiset uskovat, että Xatut ovat lähettiläitä jostain toisesta maailmasta. Cool sanon minä.

TCG-artia by Sonosuke Sakuma
Natu nyt ei ehkä ole niin jännä kuin kehitysmuotonsa Xatu, mutta ihan kiva sekin. Erityisen mystisiltä nää pokémonit tuntuu musta varmaan senkin takia, että alunperin olen kohdannut ne Ruins of Alphilla Goldia pelatessa. Silloin lapsena Ruins of Alphit oli ehkä yksi Johton pahaenteisimmistä mestoista mitä vaan oli, ja muistan että sinne pikkuruohopläntille, jossa Natujakin löytyy, oli mukamas kauhean vaikea päästä :-D.

Anyway, rakkautta Xatulle!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

7 kommenttia:

  1. OMG Xatu! Natu on ollut tiimissä monesti mutten ole IKINÄ saanut sitä Xatuksi asti kun aina sitten tuppaa tirppa unohtumaan boksin syövereihin... Komea poksu on kyllä minusta. Xatuhan oli muuten ainoa X:llä alkava Pokémonin nimi ennen kuin Xerneas tuli.

    Ruins of Alph aiheutti kyllä ihan hirveää päänsärkyä lapsena, ikuisuus siinä meni ennen kuin tajusin mitä niiden laattojen kanssa pitää tehdä. Pian sitten pääsin sinne ruohikolle hakemaan Natun ja Smearglen. =)

    VastaaPoista
  2. Olen kouluttanut Xatun. Ihan tyytyväinen olen siihen. Sitten oon käyttänyt Pokemon Showdownissa paljon Magic Bounce Xatua, erittäin hyvä kyky sille. :)

    VastaaPoista
  3. Emulaattorilla peleatussa Crystalissa olen Xatua käyttänyt, mutta en oikeastaan laske tällaisia tapauksia oikeisiin tiimeihin, kun ei kyseessä ole käsikonsoli.
    Seuraavassa SoulSilver läpipeluussa tulen varmastikin käyttämään tätä, mutta siihen voi mennä aikaa ja mielikin muuttua matkalla. Olen lämmennyt tälle vasta ihan viime vuosina, juurikin noiden intiaanikulttuuriin liittyvien tarujen takia. Natusta olen aina pitänyt.

    VastaaPoista
  4. Mainio tirppa! Ei nyt mikään maatamullistavan tehokas, mutta ulkonäöllisesti ja tokihan silläkin pärjää. :) on siis ollut käytössä.

    VastaaPoista
  5. Xatu on kyllä todella omituinen ja samalla tosi mielenkiintoinen pokemon. Mulla ei ole ollut sitä koskaan tiimissä, mutta ehkä pitäisi joskus kokeilla. Sen verran mystisestä otuksesta on kuitenkin kyse.

    Joululoma ♥

    VastaaPoista
  6. Ei nyt ehkä ihan ingame-tiimissä ollut, mutta olenpa yhden koulutellut tasolle 100 asti :D yllättävän kestävä se on lentopoksuksi :O

    VastaaPoista
  7. Pitäisi joskus itekkin kokeilla Xatua :D Tosin rupesin tuota ylintä kuvaa liikaa kattomaan ja kun aattelee että ottaa noi kaikki härpäkkeet pois niin sen kroppa onkin vaan tuommonen musta puikula D:

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!