Pokémon Y - Osa VI: Uusia pokémoneja, Glittering Cave ja toinen saliottelu!

Otsikko on aika hyvä synopsis kaikesta. Tää on ihan hirveä kuvaspämmi, sorry! Toivottavasti kenelläkään ei ole niin hidas netti, että näihin ei mee ihan ikuisuus :-D.

Pokémon XY

Eli matka jatkuu Day Caresta etiäpäin kohti uusia seikkailuja. Tällä routella hengaloi myös Tierno ja Trevor, ja Trevor tässä selittää tuosta taustalla näkyvästä muhkeasta linnasta - Battle Chateausta... jonne häpeäkseni en edes pistäytynyt tässä vaiheessa. Mun piti käydä siellä, kunhan vähän tsekkaisin mitä edestä päin löytää, mutta unohdin sitten palata sinne :-D. Trevor tuossa vähän selittelee, miksi Pokédexin täyttäminen on sille niin tärkeää... sillä tosiaan on joku obsessio dexin täyttelystä.

Pokémon XYPokémon XY

Olin jo sillee jeeee, viimein ehkä sellainen ns. kunnon "rival"matsi, mutta eiiiiii, Serena halusikin double battlettaa mun kanssa noita kahta vastaan. Se oli kyllä äkkiä ohi se ottelu.

Pokémon XY

Ehdin jo hiukan innostua että waaauuu, pelin ensimmäinen luola, mutta ei se ollutkaan kuin oikeastaan vaan parin askeleen reissu sisäänkäynniltä toiselle :-(. Hienosti kyseinen luola tunnetaan myös jonain "Zubat-luolana" hahahaha.

Pokémon XYPokémon XY

Luolan toiselta puolelta aukeaa tosi siistin näköiset maisemat. Tykkään hirveästi just tällaisista routeista, jo HG/SS:ssäkin se Safari Zonelle vievä route oli musta tosi siisti, ja niin on tämäkin. Kivoja korkeusvaihteluita ja sellaista. Täällä myös Professor Sycamoren jotkut juoksupojat tulevat upgradeaamaan mun Pokédexin, sillä Kalosissa Pokédex on jaettu useampaan eri "kategoriaan", koska pokémoneja on niin paljon. Ööh. Noh, ihan miten vain, vähän turhalta vaikuttaa musta tosin, mutta nyt dexissä on omat kategoriat Central Kalosin ja Costal Kalosin pokémoneille.

Pokémon XY

You don't have to tell me... jokainen pelisessio alkaa aina Amiella ja välillä kesken kaikenkin otan sen esiin ja vaan leikin pokéjen kanssa. Anyway, siis, tuon kivan routen jälkeen päästään pikkuiseen kivaan Ambrette Towniin, josta unohdin ottaa kuvan hahah. Pikkukylän erikoisuus on fossiililaboratorio ja akvaariohommelimuseojuttu.

Pokémon XYPokémon XY

Ennen fossiileja kumminkin katsaus Ambrette Hotelin yhden juipin sanomisiin... Easter Egg tulevaisuuden Pokémon-pelistä?

Pokémon XY

No, fossiililabrassa tuo naapurin tytteli tulee mun kanssa tiedustelemaan vähän mega evolutioneista, mutta nää tiedepuolen ihmiset ovat niin haltioissaan fossiileista, että ne oikein tuputtavat meitä tutustumaan mystisiin fossiileihin lisää ja käymään Glittering Cavessa, jossa joku fossiiliasiantuntija tällä hetkellä lymyää. Ei siinä sitten auta muu kuin lähteä sinne luolaan... JES, luola, haha minä tykkään.

Pokémon XYPokémon XY

Matka Glittering Cavelle täytyy kulkea Rhyhornin selässä, joka kulkee piiiiiiirun hitaasti. Mut ei ehkä saa valittaa, oon niin kauan halunnut Pokémon-peleihin pokéilla ratsastusta, joten hitaus annetaan nyt anteeksi... vaikka olisi ne voineet Rhyhornin sijasta laittaa tähän vaikka Ponytan. Tuossa toisessa kuvassa näkyykin Glittering Caven suu-aukko ooh...

Pokémon XY

Ja voi pyhä Mamoswine sentään, tää luola on hieno ja erilainen muihin Poképelien luoliin verrattuna :O. Kuvittelisi tän olevan myös perinteisten luolien vihaajien mieleen, koska ei random encounterita, vaan villit pokémonit näkyvät sellaisina mustina möykkyinä edessäsi ja niitä kohtaa aikas harvoin. Ainut suuuuuuuri miinus on, että tääkin luola on aivan liian lyhyt ;__;.

Pokémon XYPokémon XY

Käytävissä juoksentelun jälkeen löysin sitten tänne itse "luolan sydämeen", jossa VIIMEIN kohtaan Team Flaren. OOoh, yay. Niiden asenne meikää kohtaan tuo mieleen hyvällä tavalla Team Rocketin kovanaamaisuuden. Hyvin menty (ainakin näin lyhyen kokemuksen perusteella) takaisin siihen Team Rocket-suuntaan... nää vaikuttaa vaan häikäilemättömiltä rikollisilta eikä miltään täysin kukkuu-porukalta. Tosin vähän musta tuntuu, että kyllä näillä kumminkin on joku ns. isompi juonikuvio, eikä vaan rahan perässä juokseminen, mistä mä tykkäisin...

Pokémon XY

Lisää Team Flarelaisia. Ja tuo mun naapuri sitten tunkee nokkansa ihan joka paikkaan??? Anna nyt mun hoitaa kaikki itse, ei tarvi tulla siihen säätämään joka kohdassa! Anyway, pelastimme fossiilitutkijan Team Flarelaisilta, joskin fossiiliäijä itse ei ollut lainkaan tietoinen siitä, että Team Flare oli luolassa saati sitten siitä, että ne meinasivat anastaa fossiileja myytäväksi.

Pokémon XYPokémon XY

Onix näyttää muuten hienolta näissä peleissä :3. Ja tuossa on vielä kuva aiemmin tuolla Rhyhorn-routella kohtaamastani Helioptilestä, joka on sekin niin söpö hömppä... voi ei, melkeen tekisi mieli ottaa sekin mukaan tiimiin, mutta ehkä joskus toiste...

Pokémon XYPokémon XY

Fossiilihäiskältä sain valita kahdesta fossiilista itselleni oman, ja otin Jaw Fossiilin josta sain Tyruntin :3. Katsokaa miten herttainen ja mahtava se on. Otin sen ainakin joksikin aikaa hengaamaan mukaan tiimiini, mutta tiedä sitten viitisinkö pitää sitä mukana. Sen kehitysmuoto ei ainakaan vielä viehätä mua ihan niin paljon kuin tämä alkumuoto. Aaawwsss.

Pokémon XY

Fossiililabrasta sain vielä fossiilitutkijan pelastettuani tältä hemmolta Aerodactyliten... mikä tietysti tarkoittaa sitä, että Aerodactylilla on megamuoto :O. Ooh, oon alkanut hiljalleen kiinnostua näistä mega-evoista, kun en tiiä kuin ne jotkut pari megaa. Mutta että Aerodactylillakin oma megamuotonsa. Cool. Tuo mies myös kertoi, että Rock Smashilla voi joskus löytää Old Amberin kivistä ja arvatkaa vaan, kuka on käyttänyt nyt aikaa kivien Rock Smashailyyn tuloksetta :-(.

Pokémon XY

Tuollaisen akvaariotalohöskän kautta päästään sitten beachille etenemään kohti seuraavaa kaupunkia, joka onkin nimeltään Cyllage City, yayyyy.

Pokémon XYPokémon XY

JA TADAAAAAA. Rannalla kohtasin ensimmäisen 6. genen pokémonin, jota en ole ennen nähnytkään!! Kyseessä on Binacle, joka on ihan hemmetin ruma!!!!... mutta hyvällä tapaa ruma! Tää on just mainio hahaha. Ei hitto, jälleen yksi pokémon, jonka voisin puolivitsinä ottaa mukaan tiimiin. Tulee mieleen vähän jonkun Super Mario Galaxyn aavikkomörkö. Ei noita käsinaamoja voi ottaa oikein tosissaan, ne näyttää niin kyrsiintyneeltä elämiseen... mutta kun ton Pokédex-entryn lukee, niin ei ihme :-D. Toi sen liikkuminen kuulostaa hauskalta, en malta odottaa et näen tän animessa! Tää on niin hieno.

Pokémon XY

Itemfinder (kieltäydyn kutsumasta sitä Downsing Machineksi!) on muuttunut entistä siistimpään suuntaan, kyseisen vehkeen saa myös täältä beachiltä. Harmi että tällä tavaroiden paikantaminen ei ehkä ole niin helppoa kuin joissain versioissa... mutta hienommalta se silti näyttää!

Pokémon XY

JA MUN BUNNELBY KEHITTYI VIIMEIN TASOLLA 20. Tätäkään en oo ennen nähnyt!! En oikein tiedä mitä oikeastaan odotin, mutta tää tuli aluksi vähän järkytyksenä... Mut oon jo menettänyt sydämeni tällekin pöpiäiselle. Just mainio hahaha ja sopii hyvin porapupuksi. Sen nimi on vaan joku pirun vaikea... Diggersby (lunttasin), joten sovitaan että kutsun tätä vain Bunnelby vol kakkoseksi.

Pokémon XY

Tässä on Cyllage City, joka nimestä ja tuosta pyöräkaupasta näkyen on tuollainen pyöräilykaupunki. Kaupungin läpi menee tollanen pyöräilyreitti ja täällä järjestetään pyöräilykilpailuja. Tykkään näiden kaupunkien arkkitehtuurista, kaikki rakennukset on kivan näköisiä.

Pokémon XYPokémon XY

Täällä on myös vaatekauppa - vihdoin lisää vaatteita... mutta mutta mutta nää kaikki on niin rumia :'''''(. Eiiiii, en saanutkaan hienoja uusia vaatteita joilla tuunata hahmoa. Voi itkupotku. Sain myös polkupyörän kaupasta, joka oli lahjoittanut 10 000 kävijälle ilmaisen pyörän... omistajan kävi kumminkin niin surku minua, 10 001. kävijää, että antoi minullekin pyörän. Aijai, ei kauppa noin käy jos ilmaislahjoja jaellaan. Sain valita keltaisesta ja vihreästä pyörästä, ja otin keltaisen, mutta olisi pitänyt ehkä sittenkin ottaa vihreä. Ei sillä, en varmaan tule käyttämään koko vehjettä tyyliin koskaan, mulle riittää noi rullaluistimet enemmän kuin hyvin.

Pokémon XYPokémon XY

Mutta se niin sanotusti suuri juttu on se, että toinen sali sijaitsee tässä kaupungissa! WOOh! No jo on kyllä ensimmäisestä salista aikaakin, tässähän on tapahtunut vaikka mitä näiden kahden välissä. Yleensä oon suhtautunut ehkä hiukan negatiivisesti näihin kaikkiin ihmeellisiin salipuzzleihin ja olen tykännyt enemmän animen "marssitaan vain sisälle ja otellaan"-tyylistä, mutta nyt kyllä joudun pyörtämään puheeni, sillä tää sali on siisti!!!! Salijohtaja seisoskelee tuon ison kallion huipulla ja sinne saa kiivetä kiipeilyseinää pitkin. How cool! Salilla harrastetaan Rock-tyypin pokémoneja ja yllätyksekseni jouduin toteamaan, että mun pokét on aivan liian matalilla tasoilla näitä vastaan (olin varta vasten yrittänyt hillitä niiden tasojen saantia, kun ajattelin ettei seuraavalla salilla voi olla niin vahvoja pokéja), joten jouduin pakenemaan toisaalle hiukan kouluttelemaan.

Pokémon XYPokémon XY

Marssin Cyllage Cityn pohjoispuolella sijaitsevalle routelle kouluttelemaan lähipuskiin, joissa kohtaisin nyt kolmannen mulle entuudestaan tuntemattoman pokémonin! Kyseessä on värihirviö Hawlucha, tai ainakin niin aluksi ajattelin, mutta oon taas lämmennyt tällekin. En ihan pysty kuvittelemaan itselleni tällaista (koska en oikein muutenkaan käytä lintupokéja tai taistelu-pokéja), mutta musta idea on siisti ja hieno. Värit oli aluksi aika shokki, vähän niinku aikanaan Druddigonin kohdalla (kauhea kun kutsun sitä itsekseni nykyään aina Crimganiksi).

Pokémon XYPokémon XY

Noo, ei auta itku markkinoilla ja en ihan liikoja jaksanut koulutella pokéja, vaan sitten vaan pyöräilymestari Grantia vastaan. On muuten hassu tunne, kun ei tiedä yhtään mitä odottaa. Rock-tyypin salina päätin pelata varman päälle ja laittaa Quilladinin aloitukseen. Olen jälleen taas päättänyt, että yritän käyttää ottelussa saman verran pokéja kuin salijohtajakin. Ajattelin että ei sillä varmaan ole ainakaan kolmea pokémonia enempää pokéja käytössä, joten ottelijoiksi valitsin Quilladinin, Swirlixin ja Honedgen.

Pokémon XY

Nooh.
Grant viskaa heti peliin Amauran ja siinä kohtaa sitten arvasin, että sen toinen pokémon on Tyrunt. Eli ei nyt mennyt tämä mun avaus ihan putkeen, kun lähetin puoliksi jää-tyyppiä vastaan ruohopokémonini. Katsokaa kumminkin tota tekstiä tuossa. Teddy turned back toward Benny and nodded in understanding. Kuolen näihin feelseihin.

Pokémon XY

Nooh vol. 2.
Vaikka ehdin jo pelästyä tuota jää-tyyppiä, niin jostain syystä Amaura ei hyökännyt mua vastaan millään jäähyökkäyksellä (outoa, kai se nyt sellaisia osaisi edes), ja Quilladini päätti toteuttaa toiveitani ja toisella Rolloutilla iski Amauran vaihto-aitioon. Teddy ♥.

Pokémon XY

Tyruntia vastaan päätin lähettää Hattaran, koska Swirlix on ihan paras. Luulin aluksi, että se on vähän sellainen huttupokémon, söpö ja onneton otteluissa, mutta pyh pah, se on yksi mun suosikkiottelijoita (ja se on kirjaimellisesti syötävän suloinen). Ongelmia ei ollut juuri yhtään - ei tämä ihan niin näpsäkästi sujunut kuin Quilladinin ottelu, mutta aika hienosti kumminkin. Tyruntin Bite ei ole tehokas Fairy-tyyppiä vastaan, lisäksi Hattarallani on semihyvät puolustukset, niin kaikki meni siltä osin nappiin. Hattaralla ensin vähän Fake Tearsia, joka laskee Tyruntin Sp. Defenseä ja sen jälkeen Fairy Windia. Tehokasta :-). Swirlix on oikeasti joku uusi suosikkini.

Pokémon XY

Kiitos Teddyn ja Hattaran, tämä merkki on nyt minun. Muahahaha yay. Aika ruma toi merkki mun mielestä.

Jeessss, nyt jatkan eteenpäin. Miten muilla mennyt pelailut? Älkää kumminkaan spoilatko tyyliin mistään, sori, oon tällä kertaa ihan kauhea :-DD. Hankalaa pitää pokéblogia ja jutella toisten kanssa, kun samalla saa pelätä kaikkia spoileja, hmph. Tosi hyvin on kyllä kommenteissa vältelty spoilauksia, kiitos siitä :3.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

24 kommenttia:

  1. Sain old amberin tokasta kokeilemastani kivestä. O.o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MITÄ PIRUA ô___ô.... olen murskaillut kiviä vaikka millä mitalla ja olen ainoastaan joko joutunut ottelemaan Dwebblejä vastaan TAI saanut Revivejä...

      Poista
  2. Oon käsittänyt, et fossiileja voi löytää rock smashillä vaan siitä glittering cavesta. Et jos oot muualta niin se on tainnut olla vähän turhaa. Ite oon juuri palannut lumioise cityyn. Siis yläteitse. Toi värihirviö on mun pahin vastusta täs pelis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen murskaillut niitä sekä Glittering Cavessa että muuallakin... Ehkä täytyy mennä takaisin ja päättää etten lähde ennen kuin Old Amber on minun!
      Ooooh. En malta odottaa koko Lumiose Cityn näkemistä.

      Poista
    2. Kannattaa. Glitterin cavesta sain oman yksilöni, oli Aerodactyl vielä adamant -natureinen. En kyllä käyttöön huolinut vaikka megastone löytyykin.

      Poista
    3. Korjaus, se olikin lonely natureinen. :/ mutta jos Aerodactyliä halajat saat minun. :D itse en sillä mitään tee, vaikka luulenkin että ideanasi onkin vain löytää oma yksilö. :D

      Poista
    4. Oletpas kiltti! Onnistuin kuitenkin löytämään juuri Old Ambereita, niin sain oman Aeron :3. Jos joku päivä saisi niitä muita fossiilejakin hahah haluan nähdä miltä Cradily näyttää näissä peleissä. JA HALUAN PÄÄSTÄ SILITTÄMÄÄN SITÄ AMIEEN.

      Poista
    5. Cradily olisi kyllä mukava saada, tosiaan jo pelkästään sen ulkonäön takia. :D

      Poista
  3. Minä pidin Tyruntia ekassa muodossaan yli 50 leveliseksi koska se on niin vekkulin näköinen, mutta tykästyin kyllä Tyrantrumiinkin, ja on kyllä erittäin hyvä pokemon.
    Old amberit taas tuli kahdesta ensimmäisestä kivestä jotka rikoin :)

    Toka sali oli mulle aika haastava ja jouduin käyttämään koko tiimiä. Tässä vaiheessa levelit oli vielä suht maltillisella tasolla exp.sharesta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitoin nyt Tyruntin ainakin hetkeksi pois ja otin Dedennen tilalle... mutta jotenkin kyllä tuo vekkulidino houkuttelisi. Tiedä sitten, en kumminkaan varmaan pidä Bunnelby vol 2:sta tai Vivillonia kovinkaan kauaa enää tiimissä, ehkä sitten voisi ottaa tuon pikkudinon takaisin joukkoon.

      En tajua miksi te olette saaneet Old Ambereita.... Älkää nyt kertoko, että olette löytäneet muitakin fossiileja?

      Poista
    2. Mä löysin ite tänään vaik kuinka paljon cover ja root fossiileja sekä yhden claw fossiilin xD Plus eteen pomppasi vielä shiny ferroseed o_o Ja silloin ekaa kertaa tuol luolas hengaillessa löysin minäkin sen amberin aika nopeaa :'D Ehkä sulla on vaan huono tuuri?

      Poista
    3. Tein nyt kokeen, enkä lähtenyt Glittering Cavesta ilman Old Amberia. Sain viisi kertaa rikkoa ne kaikki sen yhden "huoneen" kivet, ennen kuin sitten viimein löysin ensimmäisen Old Amberinin. Sitä ennen kivet olivat joko tyhjiä, täynnä Dwebblejä tai Hard Stoneja.

      Toistin tämän rikoin kaikki kivet yhteensä 25 kertaa, lopputuloksena 5 Old Amberia eikä yhtäkään muuta fossiilia :-DD. Ei helvetti!

      :O Shiny Ferroseed :O

      Poista
  4. Itse onnistuin skippaamaan jotenkin kummassa koko Rock Smashin, ehkä pitäisi mennä se etsimään jostakin käsiinsä, köh. Hoenn-viittauksia tämä koko peli on muuten ihan tupaten täynnä, ei lopu suinkaan näihin. Jos ei ole vihjailua, niin en sitten tiedä mitä. ;) Kakkossalille kun pääsin viimein, niin koko tiimi oli n. lv 30-35 ja 90% ei totellut käskyjäni (Combusken alkoi nukkumaan koko saliottelun kesken pahalainen :|), koska ei tarpeeksi salimerkkejä. Yhkä tuossa yksi suurin tämän pelin ongelmista, pokemonit kehittyvät ihan liian nopeasti ylileveliksi jos käyttää exp. sharea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, käy ihmeessä hakemassa Rock Smash :-). Mä otin Exp. Sharen heti pois käytöstä, en oo sitä muissakaan peleissä oikeastaan käyttänyt. Mulla poket on pysyneet tosi hyvissä leveleissä, tosin mun tiimissä onkin ravannut vaikka millaista väliaikaisjäsentä, niin ei ihme :-D.
      RSE-remaket!! <3 Tai kokonaan uudet pelit Hoennin alueelle ooh...

      Poista
    2. Kumpikin kävisi, Remake tai uusi. :P rakastin rubya ja sapphirea. Niiden kanssa sitä tuli aikaa kulutettua. :D

      Poista
  5. Ite kun pelasin Glittering Caven läpi, löysin Old Amberin vissiin toisella yrityksellä. Sain myöskin Unovan fossiilit ja Hoennin myös.

    Toka sali ei ollut mulle kovin vaikee, mut mulla oli Combusken ja Frogadier.

    Onnee sulle fossiilin metsästykseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeeeiiiiiiih miksen mä ole löytänyt noita muita fossiileja :(. Old Ambereita onnistuin nyt vihdoin kaivamaan esille, mutta kaikki muut puuttuu! Epistä yhähäähää haha :-D. Mutta kiitos, ehkä tästä täytyy taas yrittää joku kaunis päivä! Haluun Cradilyn!!!

      Poista
  6. En usko että täällä kukaan haluaa pilata sun pelikokemusta spoilaamalla. :) Ja onneksi näin on!

    Mun mielestä toi Bunnelbyn toinen muoto on ihan järkyttävä tekele, niin söpön ja halittavan pupusen jälkeen. D: Naurattaa tuo sun Super Mario Galaxy-vertaus, koska nyt en voi olla ajattelematta kysesitä pokemonia minään muuna kuin Mario-vihollisena. Kivaa tekstiä, ja tykkään siitä kuinka pitkä tämä on. Näitä on niin kiva lukea! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mutta Bunnelby vol 2. on ihan myöskin jonkun Super Mario Galaxy-ötökän näköinen!! Se voisi olla sellaisessa pelin vähän hupsummassa "pomotappelussa" eikös vain. Mutta mieti nyt tuota hökötystä, se näyttää niin hyväntuuliselta ja tyytyväiseltä itseensä!

      Ooh, kiva että pidät :-)! Kiitos kommentista, siitä minä! höhö!

      Poista
  7. Kun näin Binaclen niin järkytyshän siinä tuli xD Jouduin sammuttamaan pelin ja menemään piirtämään että sain hirvityksen pois mielestä. En olisi muuten napannut sitä ellei olis pakko dexin takia x) Ajattelin että jos sen evoluutio on mielenkiintoinen niin annan tällekin hirvitykselle mahdollisuuden. Ja kohtasinpas loppuviimein sen entistä hurjemman evoluution :DDD
    en vaan ymmärrä miks ihmiset mollaa Trubbishia ja Stunfiskia :/ ne näyttää musta ihan mukavilta ja lutusilta ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vooiiii, ei musta Binacle on huikea. Siinä on sellaista rumiluksen asennetta :-D. Just mainio. Oooooh haluun todellakin nähdä sen kehitysmuodon!! Yayyy.
      Trubbish on mun mieleen kovasti (whitessa alunperin otin sen tiimiin, mutta dumppasin Garbodorin lopulta, kun se ei oppinut kauhean hyviä iskuja ja oli muita kiinnostavia vaihtoehtoja sen tilalle). Stunfiskia taas en voi sietää hahaha :-D!

      Poista
    2. Sama juttu.. En siedä Stunfiskiä. :D

      Poista
  8. Ookko viel ottanu event Torchickin, jolla on Speed Boost kykynä ja esineenä Blazikenite?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Latasin sen, mutta en vielä ole hakenut sitä siltä PokéCenterin naiselta :-).

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!