Pokémon: The Origin

Täytyypi ignoorata kommentit nyt täysin... Joten höpistäänpä sitten tästä hetki! SPOILER ALERT BABIES!

Sain vihdoin itseni katsomaan tuon hieman hypetetyn Pokémon: The Originin... ja totta puhuen, en tykännyt siitä juurikaan. Täysin hukkaan heitettyä aikaa, jos oikein rajusti saan sanoa, jos taas pitää kertoa mielipide kiltisti, niin sanottakoon että ne vähäiset ottelut oli nättejä.

Pokémon: Origins
Miksi tämä labra on noin helkkarin pimeä??
Jo etukäteen oli kova huoli siitä, miten Red&Blue-pelien tarinat oikein saadaan ahdettua yhteen pieneen speciaaliin, vaikka olihan tämäkin se joku puolitoista tuntia pitkä - ja ei ei ei ei ei, eihän tuohon pakettiin mahtunut juuri mitään. Kaikki alkaa siis Professori Oakin perinteisestä pelien alkulätinästä... joo, ihan hauska tunnelman luoja, mutta tämän olisi todellakin voinut skipata pois ja antaa sekunteja vähän enemmän joillekin muille kohdille. Oak kutsuu Redin ja Greenin laboratorioonsa, sillä hän on saanut valmiiksi Pokédexit ja toivoo Redin ja Greenin toteuttavan hänen haaveensa niiden täyttämisestä. Ja tietysti Oak antaa niille ne pokémonit, perushuttua. Red valitsee Charmanderin, koska hänet on nimetty jonkun mystisen isäpapan toiveesta Rediksi, kuvastamaan jotain tulista päättäväisyyttä tai jotain muuta yhtä animemaista - ja siksi Red haluaa tuli-tyypin. Green valitsee totta kai Squirtlen ja siinä sitä sitten ollaan.

Pokémon: OriginsPokémon: Origins

Kaikki alkaa siis ihan kivasti, jee, mutta sitten... voi blaaaaah mikä tason lasku, The Origin on tehty just niin kuin uumoilinkin, keräämällä vain ns. parhaita paloja kokoon ja kaikki muut hoidetaan flashbackien voimin. Ensimmäisessä jaksossa tämä ei ole vielä niin pahan oloinen, jakso nimittäin menee aika nätisti ja lineaarisesti Pewter Cityyn saakka ja Redin ensimmäiseen saliotteluun. Tosin, kyllähän sen jo arvaa millainen jakso on, jos siihen on tungettu tuo Pokédexin ja aloituspokémonin saaminen, tyyliin viiden pokémonin pyydystäminen, ottelu Greeniä vastaan ja saliottelu Brockin kanssa... tempo on nopea ja mitään ei nähdä kyllä tarpeeksi, ainakaan mun mielestä. Näissä pyydystyksissä se kyllä toimii ihan hyvin, ei ketään ihan liikoja kiinnosta mikään Pidgeyn pyydystys ja ensimmäinen ottelu Greenin kanssa oli aika hyvä, mutta noissa muissa jaksoissa se tempo ei nyt vaan oikein mun mielestä onnistu yhtään.

Pokémon: Origins

Ensimmäisessä jaksossa kuitenkin eniten häiritsi se, millainen tampio tuo Red oikein on. Oliko oikeasti nyt ihan pakko tuhlata ruutuaikaa siihen, että katsojalle näytetään miten vastustajan pokémonia ei voi pyydystää? Tämä special nyt tuskin on kumminkaan se ihka ensimmäinen Pokémon-jakso, mikä katsotaan, joten tuollaiset jutut olisi musta voineet ihan hyvällä omatunnolla sivuuttaa täysin. Lisäksi tämä saliottelu Brockin kanssa vähän... ööh... tuntui jotenkin kiusalliselta, Red kun käytti ottelussa kaikkia kuutta pokémonia Brockin Geodudea ja Onixia vastaan, ja sitten lopuksi ilakoidaan millainen potentiaali Redissä oikein vallitseekaan. Excuse me??? Kuinka surkeita sitten nuo Kanton muut trainerit ovat, haha...

Pokémon: Origins

Ottelut ovat itsessään tosi nättejä, upean hurjia ja pokémonit näyttävät siisteiltä. Tätä lisää! Eikä yhtäkään efekti-taustaa, vaan ottelut näyttävät realistisilta. Aaaaaah. Kunpa tämä jatkuisi tulevaisuudessakin, esim. XY-animen trailerin ottelukuvissa on ainakin toistaiseksi vältetty efektitaustoja, mutta saattaahan ne siellä itse animessa vielä olla. Toki ymmärrän, että nopeantahdin sarjoissa tuollaiset ovat pakollisia... mutta kun tämä Origin on niin nätti! Otteluja on kyllä aaaaivan liian vähän ja kaikki edes hetken verran kestävät ottelut ovat aina Charizardin käymiä :-(. Toki, otteluthan vievät screentimea valtavasti... Hahaha, olisin oikeasti paljon mieluummin katsellut neljä jaksoa Red vs. Elite Four-otteluita, joissa jokainen kamppailu kestää sen 20 minuuttia. Oooh, se olisi kaunista. Esimerkiksi Persian olisi ollut tosi hauska nähdä ottelevan enemmänkin Elite Fourissa, mutta siitäkin näytettiin vaan flashback :-(.

Pokémon: Origins

Toisessa jaksossa Red on päässyt niinkin pitkälle kuin Lavender Towniin...Tykkään, miten The Origin on säilyttänyt Red- ja Blue-pelien sen tietyn raadollisuuden, tässä specialissa ei yhtään kaunistella sitä, että Team Rocket tappoi Marowak-äidin. Tätä samaa saisi tuoda ihan perusanimeen, yayy. Muuten kyllä Lavender Townissa tuhlaantui mun mielestä aivan liikaa aikaa :-(. Tietenkin, onhan Pokémon Tower juonellisesti yksi Red- ja Blue-pelien tärkeimpiä kohtia, mutta musta tää oli kumminkin ehkä vähän tylsä. Tai olin oikeastaan kaikkien näiden jaksojen aikana vähän tylsistynyt, mikä on sääli.

Pokémon: Origins

Kolmanteen jaksoon on tungettu aika kunnianhimoisesti kaikki loput salit: tosin nehän tietty käydään läpi vain flashbackeina, Silph Co. ja Team Rocketin suunnitelmien pilaaminen ja sen sellainen. Tässä jaksossa on musta ehkä eniten häikkää. Silph Co.-kohta on jotenkin omituinen mun mielestä, tai siis Red ryntää vaan sisään ja haastaa Giovanninkin lopussa, ja häviää sille. Sitten taas parit flashbackit saliotteluista ja Red on yhtä merkkiä vaille valmis Pokémon-liigaan, ja kohtaa uudestaan Giovannin saliottelussa. Kyllähän mä sen nyt tajuan, että tuossa on kulunut aikaa, mutta silti tuntuu niin hölmöltä, kun Red juuri pari minuuttia sitten sai kunnon selkäsaunan Giovannilta :-D. Ja mikä ennen kaikkea häiritsee, niin Red on ihan älyttömän surkean oloinen koko ajan! Nytkin sitten tappeli Giovannin Rhyhornia sekä Rhydonia vastaan kaikilla kuudella pokémonilla....

Pokémon: OriginsPokémon: Origins

Viimeiseen jaksoon on sitten heitetty Elite Four - mistä ei näytetä yhtään kunnollista ottelumateriaalia D-:, Greenin ja Redin vastainen ottelu, Pokédexin täyttö ja Mewtwo. Nuo otteluareenan seinällä olevat HP-mittarit ovat muuten siistejä! Red päihittää koko homman, ja Professori Oak saapuu mässäilemään sillä, miten hienoa on kun Redistä on tullut mestari. Kiva kusipää toikin ukko, mua oikeen suututtaa Greenin puolesta :-D. Green on musta tässä yllättävän kiva hahmo, se ei oo sellanen "hoho die you suckers", vaan enemmänkin sellainen rennompi ja no, jollain tapaa vähän tasapainoisempi hahmo.

Pokémon: Origins

Championiksi tulemisen jälkeen Red jatkaa Pokédexin täyttöä. Musta toi lyhyt Chansey-klippi on niin muikea, kun Red pohdiskelee heittäisikö sitä kivellä vai herkkupalalla. Safari Zonen ikuisia vaikeita päätöksiä... En ole varma olenko koskaan saanut tuota paholaista kiinni Safari Zonella. Kyllä varmaan, mutta on se kyllä tuskaisaa. Tauros ja Kangaskhan ovat nekin hirveitä pyydystettäviä.

Red ehtii jo ilakoida Pokédexin täyteen saamisesta, kunnes Greenin loukkaannuttua pahoin Cerulean Cavessa, tajutaan että on olemassa uusi, 150. pokémonlaji. JEeeee. Tätä pohjustetaan muuten yllättävän paljon, koska muuten tässä animessa tahti on ollut tosi luja. Pokémon: The Origin vahvistaakin sen, että Mewtwon luoja on itse hyvämies Mr. Fuji - tästä olenkin kirjoittanut teoriapohdintaa viime joulukuussa täällä.

Pokémon: Origins

Red lähtee totta kai Mewtwon perään ja väkivahva pokémon voittaa kaikki, jopa Redin Articunon, ottelussa. Lopuksi kuitenkin Charizard kokee mega evoluution ja tädää, arvata saataakin, päihittää uusilla voimillaan Mewtwon. Red pyydystää sen Ultra Balliin.


Nooh. Kuten varmaan kirjoituksesta näkyy, niin en ole kauhean tyytyväinen tähän specialiin, valitettavasti. Ilmeisesti kuitenkin aika monet ovat tykänneet? Hyvä niin! Mulle ei vaan sovi yhtään tällainen nopeatempoinen juttu, missä kaikki kiinnostava on jätetty sivummalle ja asiat käydään supernopeaa läpi. Jotenkin loppufiilikseksi jäi vaan kauhea katkeruus siitä, miten paljon paremman tästä olisi voinut tehdä, jos tästä olisi tehty vaikkapa 10-osainen animesarja! Oooh.

Plussaa: Ottelut, Greenin hahmo, Redin tiimin pokémonit (Persian, Dodrio...), Marowak-äiti, jonkin näköinen raadollisuus, sarjan ulkonäkö!
Miinusta: Hyppäykset, liian paljon tavaraa liian lyhyessä ajassa, alussa käytetty ihan turhaa aikaa aivan perusteiden läpikäymiseen, otteluita aivan liian vähän, kaikki hiukankaan pitemmät ottelut olivat lähinnä Charizardin show offia

Mitä mieltä te olitte? Ajattelin muuten, että mitäs jos tekisinkin sillee, että lopetan _täysin_  jopa niiden virallisten Pokémon-uutisten seuraamisen nyt muutamaksi viikoksi!!! Tämähän tarkoittaisi esimerkiksi sitä, että minulla ei olisi hajuakaan millaisiksi startterit lopulta kehittyy ennen kuin itse kokeilen! Mulla on muutenkin ensi viikko sen verran hektistä aikaa, että voisi onnistua ihan hyvin tällainen pimennossa elo. Tulisi ainakin ihan täysin uusia reaktioita, kun eteen pomppaa uppo-outoja pokémoneja, kun pelaan Y:tä!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

28 kommenttia:

  1. Joo, on totta ettei nykyään ole enään raadollisuutta. Itse en aijo katsoa koko Originia, ku se jäi aika lyhyeen.

    VastaaPoista
  2. Ähh... Olin bluessa ja redissä niin pieni, joten tuosta marowak äidin taposta sain tietää vasta nyt. Nyyh. Toivottavasti pystyt tuohon pimennossa eloon. Mulle se ois aika haastavaa, kun haluun tietää mikä on pokemonin viimeinen muoto kun valitsen että pääseekö tiimiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah, voi että, no tosiaan, tuollaisia järkytyksiä ensimmäisessä Pokémon-pelissä sitten. RBY:ssä (ja remakeissa) vielä otellaankin Marowak-kummitusta vastaan. Ja hyvin on pimennossa eläminen sujunut toistaiseksi!

      Poista
  3. Itse tykkäsin erityisesti Lavender Town-kohtauksesta, huikea viittaus white handiin ja Marowak-kohtaus sai ainakin itseni vollottamaan ihan täysin. Tykkäsin tuosta hieman synkemmästä otteesta, tuossa Silp Co. kohtauksessahan selittivät, kuinka Rakettiryhmä pakotti noita työntekijöitä tekemään kokeita pokemoneilla, että saavat luotua Master Ballin. Nopeatempoisuus häiritsi ehkä jossain määrin, mutta loppujen lopuksi kokonaisuus oli hyvä ja erityisesti tykkäsin Mewtwo vs. Red -ottelusta. Onko huikeampaa tapaa julistaa uusi mega-evo kuin näyttää se ensin animessa? :D Ja tykkäsin myös paljon, kun tämä avasi enemmän Giovannin luonnetta/menneisyyttä/mitä tälle oikein tapahtui näiden pelien jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä jäi mainitsematta, niin soundtrack oli ihan USKOMATON.

      Poista
    2. Olen samaa mieltä, että Silph. Cossa tuo kohtaus työntekijöiden pakottamisesta työhön oli tosi kiehtova, mutta en kyllä voi kamalasti mitään hurraa-huutoja antaa tälle specialille. Ihan sama, vaikka olisi kuinka hienoja yksittäisiä kohtauksia tai kunnon nostalgia-aallot veisivät mukanaan, niin tämä on kerronnallisesti ihan hirveää kuraa :-(. No mutta hyvä ettei se näytä häiritsevän monia, pääasia että nautitaan siitä mitä on!

      Poista
  4. Missäs tämän vosi katsoa? Voisin sitten sanoa mielipiteeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googletapa vaikka vaan "Pokémon Origins watch", niin löytyy varmasti useampi vaihtoehto katselupaikaksi :-).

      Poista
  5. Minä satuin katsomaan Originsin jostain streamista silloin ihan virallisena esityspäivänä, ja minä tykkäsin kyllä kovasti! Otin vähän erikoisemman ajattelutavan: en ajatellut Rediä itsenäisenä hahmona, vaan itseni hänen tilalleen. Tämä spesiaali kun kuitenkin kuvastaa niitä ekoja pelejä, ja ehkä myös ensimmäisiä kertoja kun niitä pelataan. Itsekin penskana käytin tyyliin kuutta Pokémonia Brockia vastaan, Scratchia Geodudeen ja sitä rataa, kuten Redkin tässä. Joten mun mielestä Redin "tyhmyys" kuvastaa hyvin kaikkia aloittelevia pelaajia. Kyllähän se liigaan mennessä oli oppinut yhtä jos toistakin, ja Mega Charizard oli kirsikka kakun päälle.

    Eli joo, vähän vastakkainen mielipide, mutta näin saa ollakin:) Itse olisin iloinen, jos tulisi muistakin peliversioista vastaavia spesiaaleja.

    ps. ne Save-screenit kohtausten välissä oli jotenkin tosi muikea juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mua ei haitannut se kuuden pokémonin käyttäminen Brockia vastaan - ehei, päinvastoin, se oli hyvä juttu, mutta musta oli typerää miten sen jälkeen Redistä puhuttiin kuin se olisi joku suuri mestari :-D. Tuo tyhmyys-juttu ja esim. Poképallon heittely toisen kouluttajan pokéa päin ei olisi haitannut, ellei tää olisi ollut niin lyhyt. Nyt vaan tuntui vähän ärsyttävältä, että tuollaisia juttuja näytettiin, kun pelissä olisi ollut ehkä jotain muutakin mitä esitellä. En tiedä :-D. No en ole kokonaisuudessa yhtään tyytyväinen tähän, miten tää on toteutettu, niin paha sanoa!

      Jooooo, Gold/Silver-special kiitos!

      Poista
  6. Minä tykkäsin Originsista ihan älyttömästi, vaikka tietysti nopea tempo hiritsi paikoin tosi paljon. Tästä olisi saanut ihan loistavan sarjan vain muutama jakso lisäämällä. Pidin Redistä, koska hän vaikutti aivan siltä kuin meikäläinen silloin kun pelasin rediä ensimmäisen kerran, en tiennyt mistään mitään ja osasin englantia ehkä kaksi sanaa, joten aika sähellytähän tuo oli :)
    Myös Green ja Giovanni olivat mieleeni.

    Mieluusti olisin nähnyt otteluissa muitakin kuin Charizardia, mutta toisaalta ymmärrän, koska jaksoja oli näin vähän, ja Charizard tavallaan päähenkilöhahmoja siinä missä Redkin.
    Ottelut olivat kivaa katsottavaa ja paikoin aika brutaalejakin, Charmanderin ja Squirtlen ottelussa nauroin ja kauhistelin samaan aikaan miten Charmander kiljuu tuskasta kun Squirtle pureskelee sitä :)

    Plussan puolelle kyllä omasta mielestäni jäätiin, vähän olisi ollut parannettavaa, mutta paljon tehtiin oikein. Saataisiimpa tällaista lisaa. Yhä enemän toivon että se Ash heivattaisiin jo eläkkeelle sieltä "varsinaisesta" animesta.

    Kauhea polte tuli kyllä taas aloitella sitä Rediä, ei voi mitään.


    Ja kannatan ehdotomasti pimennossa pysymistä X/Y:n suhteen. Aion itsekin tehdä niin parhaani mukaan. Kyllä viikko menee ihan helposti...kai.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman jakson lisäämällä tästä olisi saanut 1000000 kertaa paremman. Sääli, että eivät viitsineet nähdä sitä vaivaa. Olisi ehkä silloin ollut vuosisadan muikein juttu.

      Otteluja olisi saanut olla paljon lisää. Mua olisi kiehtonut erityisesti Sabrina-matsi ja sen Psychic-pokémonit sekä Koga. Olisi musta saanut olla melkeinpä pelkkiä otteluita koko Origins hahaha :-D.

      Poista
  7. Vähän pettymys oli täälläkin, juuri nopean tahdin takia ja Red oli melkein yhtälainen tampio kuin Ash, tietämättä mitään tyypityksistä D: Yksi pieni juttu josta tykkäsin tosi paljon oli Greenin Blastoise, se näytti tosi kovalta etenkin Charizardin vetäessä sitä turpaan. Vähäsen vaan mutristi naamaansa että etkö parempaan pysty :D
    Ja voi Green-parka. En ole ikinä ymmärtänyt tuota mestaruus-tsydeemiä. Kai tyyppi sentään sai itsensä Hall Of Fameen?
    Kuten tuossa edellä mainittiin, musiikki oli komeaa. Pokemonien ääntely tosin jostain syystä särähti vähän korvaan..

    VastaaPoista
  8. Noniin sain viimein itsekkin sen katottua. :D Musta se oli aivan mahtava! Harmittaa vaan että se oli toteutettu noin, että salimatseja ei näytetty sen kummemmin. :/ olisi mielenkiinnolla katsonut lisää. Mut anyway, kaikeinkaikkiaan tämä oli ihan mahtava. (missäköhän mun Firered ja Leafgreen on...) :D

    VastaaPoista
  9. Mun mielestä tää oli tosi hyvä. Safari zonella ite heitin syötävää pari kertaa harvinaisille pokeille ja sitten palloja. Oli kyllä vaikeeta. Kiviä heitin vain niihin johon olin kyllästynyt. Toivottavasti safari zone tulisi myös X:ään ja Y:hyn. Noi isku efektit iskuissa on tosi outoja normi jaksois. Ottelujen taustat ovat vaan niitä.

    VastaaPoista
  10. Oli kyllä hyvä tuo sarja. :) vielä kun jaksaisi odottaa perjantaihin, että saa X:n kouraan, niin pääsee fiilistelemään. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjaan, se tuleekin minulle jo tänään..!! :P

      Poista
    2. Mites sä saat sen?

      Poista
    3. Puolenkuun peleistä ennakkotilasin, ni tänäänhän tuo tipahti postiluukusta. :) (Lahden toimipisteestä siis) johan sitä on muutama tunti tullut pelattua, mutta älkää huoliko en rupea spoilaamaan.

      Poista
    4. Jos joku tosin jtn haluaa siitä tietää, voin toki kertoa, mutta jotenkin niin ettei ne, ketkä eivät halua tietää eivät saa sitä silmiinsä. :D mutta eiköhän kaikki jaksa huomiseen/ylihuomiseen odottaa.. ;)

      Poista
    5. By the way.. Jos jotakuta kiinnostaa, niin serebii.nettiinkin on tullut aika paljon uutta tietoa. :)

      Poista
    6. No mitäs mitäs! Luulin saavani Y:n ajoissa, tänään pitäisi olla postiluukussa... En jaksa odottaa :3
      Tilasin cdonista.

      Poista
    7. Kyllä se sieltä tulee. :) tekisi itsekkin mieli hehkuttaa peliä, mutta viitsi avata suutani, ettei kukaan suutu spoilauksesta. :D mutta AIVAN MAHTAVA PELI!

      Poista
    8. Ja nyt selkis että se #*$|€]£+:n cdon postitti (taas)myöhään ja saan pelin vasta maanantaina ;( Täytyy välttyä spoilauksilta vielä muutama päivä.

      -Nimimerkki en toki odottanut tätä puolta vuotta intensiivisesti

      Poista
    9. Ja nyt selkis että se #*$|€]£+:n cdon postitti (taas)myöhään ja saan pelin vasta maanantaina ;( Täytyy välttyä spoilauksilta vielä muutama päivä.

      -Nimimerkki en toki odottanut tätä puolta vuotta intensiivisesti

      Poista
  11. Mulla usein käynyt sama uutta peliä odottaessa.. :/ ihme että tällä kertaa tuli jopa ennen julkaisupäivää

    VastaaPoista
  12. Rehellisesti sanoen Origins oli aika tylsä. Vaikka animointi ja taustamusiikki oli kaunista, niin hahmot oli aika tylsiä (paitsi Green, muahaha). Red oli aika ärsyttävä, jo senkin takia että se käytti lähes aina Charizardia. Ja Oak oli törkeämpi kuin peleissä; hänhän kokoajan suosi Rediä, vaikka Green oli se, joka pääsi ekana championiksi >:(.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!