Pokémon animemaratoni XXIV: Pokémonin muotikatsaus / Pokémonien nyrkkipyykki

Vastaan huomenna kommentteihin, kiitos niistä! Hei, miten olisi hetki tätä perinteistä välillä?

Jakso 28. Pokémonin muotikatsaus

"Brock haluaa aina tutustua uusimpiin kasvattajavehkeisiin."
Voi elämä hahahaha ehkä oon vaan jotenkin kamala, mutta tää Ashin lausahdus ihan jakson alussa kuulostaa vaan... niin väärältä lasten Pokémon-animeen :-D.


Ash, Misty ja Brock ovat saapuneet Saksikadulle (mikä nimi!), joka tunnetaan myös Kasvattajakujana. Brock etsiskelee jotakin kuumeisesti, kun he törmäävät kadulla uuteen pokémon-muotiin.

 

Koko mesta on aivan villiintynyt pokémon-muodista ja kaikki jonottavat pokémon-muodin mekkaan, salonkiin nimeltä Salon Raketti. Tämähän on tietysti Rakettiryhmän juonia, mutta eipä kukaan sankareista taaskaan mitään tajua. Pakko sanoa, että nerokas idea Jessieltä ja Jamesilta teipata ruusut tuolla lailla selkään kiinni (se oikein näytetään, miten ne ovat teipattu), alan ehkä itsekin luomaan vähän efektiä olemukseeni teippaamalla ruusuja selkääni.

Brock ei ole kumminkaan kiinnostunut Salon Raketista, vaan johdattaa Ashin ja Mistyn vaatimattomamman näköiseen paikkaan, joka on Susie-nimisen kasvattajan liike.



Tuossa ääniklipissä kuullaankin Brockin todellinen syy saapua Kasvattajakujalle: Brock haluaa Susien ottavan hänet oppilaakseen. Susie ei kumminkaan ole asiasta kovin innoissaan. Miten tää Susie nyt uudelleen katsoessa vaikuttaa vähän tympeältä muijalta? Tänhän piti olla joku hienoin ihminen ikinä.


Myöhemmin Susie kehuu Brockin kasvattajan kykyjä ja porukka rupattelee uudesta pokémon-muotivillityksestä. Hah! Susielle ei oikein riitä asiakkaat, kun ihmiset haluavat panostaa muotiin!

Katsokaa mikä jättipää Misty
on tässä kuvassa. Aivan kuin
Fennekin...
Hiukan epävarma Susien mielestä pokémonien sisäiset kyvyt ratkaisevat, eikä niiden ulkokuori, ja tästä Brock ja Ash ovat samaa mieltä. Mistyn mielestä ulkokuorellakin on väliä (ja olen vähän samaa mieltä, höhö), mutta loppujen lopuksi kauhea kinaaminen menee siihen, että Misty väittääkin yhtäkkiä ulkokuoren vain ratkaisevan?? Pakko sanoa, että Misty on ihan pirun ärsyttävä hahmo joissain jaksoissa. Ennen pidin Mistystä kovasti, mutta nyt kun katsoo näitä jaksoja uudestaan, niin aivan liian monessa se vaan kiljuu ja huutaa D:. Sitten joskus se on taas tosi fiksu ja myötätuntoinen?? Joku kaksoispersoona tälläkin hahmolla :-D.

 

Ash kehoittaa Mistyä painumaan sitten Salon Rakettiin hakemaan sitä pokémon-muotia Psyduckille. Tosin se onkin Misty, joka päätyy stailattavaksi. Tykkään näistä jaksoista, joissa Rakettiryhmä itse nauttii tästä omasta kulissileikistään enemmän kuin rikollistouhusta. Nytkin Jessie ja James ovat aivan innoissaan taiteellisista luomuksistaan. Miksei ne vaan voisi jatkaa jotain tämäntyylistä touhua ja unohtaa Pikachut haha... Meowth ei kumminkaan jaksa vaateleikkiä, ja lopulta Rakettiryhmä päätyy kiristämään Mistyä: jos Misty ei paljasta Pikachun olinpaikkaa, hänet muutetaan Frankensteinin näköisesti. Yea right.


Toisaalla Susie on saanut koko puotinsa täyteen väkeä aloittamalla jotain Pokémonien hoitokursseja. Kesken kaiken Psyduck kumminkin ryntää paikalle kertomaan, että joku Salon Raketissa on nyt hullusti.

 

Kaikille paljastuu Salon Raketissa, että koko pokémonmuoti oli vain Rakettiryhmän juoni kääriä rahaa ja anastaa harvinaisia pokémoneja. Itsevarmuutensa takaisin saanut Susie häätää Rakettiryhmän taivaantuuliin Vulpixin Tulikiepillä eli Fire Spinillä. Ha ha ha ei oikeen oo niin tehokas hyökkäys tuo Fire Spin peleissä kuin tässä :-D. Jamesista saa niin söpön tytön, katsokaa tuota kuvaa!

Loppujen lopuksi Susie päättää, että hänellä on vielä runsaasti oppimista ja että nyt on aika lähteä vähän matkustelemaan ja sulkea kasvattajaliike. Juuri kun se sai kaikki asiakkaat takaisin sinne! Pokémonmaailmassa kaikki on niin helppoa, tyyppi voi vaan noin vaan jättää työt ja alkaa vähän matkustella. Vulpixin Susie päättää antaa Brockin hoivaan, sillä Brock on ainoa johon nirso Vulpix on kiintynyt hetkessä... taas juttu mitä en tajua. Minä en ainakaan näin helposti jakelisi pokémonejani tuntemattomille :-(. Kaikki pokémonit minulle vaan.

Jakso 29. Pokémonin nyrkkipyykki


Voi ei, olen niin täydellisen kyllästynyt tähän jaksoon. Olen nähnyt tämän varmaan sata kertaa, kuten myös seuraavat pari jaksoa. Näistä siis tulossa vähän vähemmin lätinää, koska en vaan jaksa! Hahaha! Nää on siis yksiä harvoja Pokémon-jaksoja, jotka ovat säilyneet mulla VHS:llä ihan tähän päivään asti sieltä muinaisesta lapsuudesta.


Porukka kohtaa Hitmonchanin, jonka Ash haluaisi kaapata omakseen, mutta se paljastuukin Anthony-nimisen super ruman kouluttajan pokémoniksi. Hitmonchan antaa Pikachulle selkään ja häippäsee treenaamaan salille Anthonyn kanssa. Paikalle saapuu super ärsyttävä Rebecca, joka on Anthonyn tytär. Rebecca vinkuu, että "isillä ei ole enää aikaa perheelleen yhyyhyhyy". Voi nyt Taurosin pieru sentään, en kestä tuollaista itkemistä. Rebecca näyttää jo tarpeeksi vanhalta ettei se tarvitse isiä ihan joka paikkaan, ja kai ukolla nyt saa olla harrastuksia. Huoh. No okei okei, leikitään että Anthony on siis tooooooooodella obsessoitunut taistelupokémoneista.

Rebecca kertoo P-1 Grand Prix-kisasta, joka on taistelupokémonien ottelu. Anthony pitäisi voittaa kilpailussa, jotta hän tulisi järkiinsä ja palaisi perheensä luo... mitäs helvettiä. Logiikka?? No, Brock avuliaana poikana suostuu auttamaan neitoa hädässä, ja vetää Ashinkin mukaan juttuun. Ashin Primeapelle tuleekin käyttöä. Tuossa vieressä onkin voittovyö, musta toi lapsena oli tosi coolin näköinen! Piirsin tän jakson jälkeen tosi paljon Primeapeja tuo vyö ympärillään.

Toisaalla Rakettiryhmäkin haaveilee voitosta ja kultaisen vyön myymisestä eteenpäin.



Jessie on mainio. Hänen käsityksensä hyvistä ystävistä on muuten läjä puolialastomia nuoria miehiä palvelemassa häntä. Rakettiryhmä pöllii jonkun ukon Hitmonleen ja osallistuu sillä kilpailuun. Aika ihmeellistä, että varastettu Hitmonlee tottelee Rakettiryhmää mukisematta...


En jaksa ihan liikoja selitellä tästä jaksosta. Primeape osallistuu, Ash voittaa sen luottamuksen ja pian homma sujuu kuin tanssi. Brockin osallistuminen Geodudella tyssää alkuunsa. Myös kouluttaja "Jätti" ja Hitmonlee pärjäävät hienosti.


Semifinaalissa kohtaa Hitmonchan ja Hitmonlee. Rakettiryhmä vähän juonii ja sabotoi ottelua niin, että Hitmonchan häviää. Pienen perhedraaman jälkeen (Rebecca hyppää puolustamaan Hitmonchania ja muuta typerää), Anthony tajuaa viettäneensä salilla aivan liikaa aikaa ja laiminlyöneensä perheensä. Voi elämä... no kumminkin, Ash ja Primeape jatkavat loppuotteluun.

Jätti paljastuu ennen ottelua kumminkin Rakettiryhmäksi. Eikö yleisöä hämmennä tää touhu yhtään... Rakettiryhmä koettaa siinä taas juonitella ja siten voittaa Primeapen, mutta se touhupa ei tällä kertaa auta alkuunsakaan ja Primeape voittaa koko roskan. JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEeeeE, nyt se saa sen tyylikkään kultavyön.
Ja juuri kun Ash on vähän bondannut Primeapen kanssa, niin Anthony ehdottaa, että hän voisi hoitaa Primeapea nyt ja treenata sen kanssa. Tuo piru kumminkin vaan himoitsi voittajan pokémonia >:O. Ash sitten luovuttaa Primeapen pois ja eipä tuota pörröpalloa sitten enää nähdäkään sarjassa. Toistaiseksi ainakaan. Good bye.

Katsokaa tuota Pikachua...



Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

11 kommenttia:

  1. Toi Pikachun mikä lie nyrkki-isku oli jännä! :D
    Näis alkujaksois o selväst enemmän huumoria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin Suomi-huumoria on paljon enemmän :D. Käännös on musta näissä vanhoissa jaksoissa parempi.

      Poista
  2. Muotikatsaus: Haha, kasvattajavehkeet ja ja saksikatu... Mitä hittoa noiden kääntäjien päässä on liikkunut? =D

    Tykkäsin todella tuosta Vulpixista pienenä ja onhan se nykyäänkin ihan söpäänä. Tuo stailattu Misty on kyllä miusta tosi pelottavan näköinen. ^^;

    Tuo Brockin änkytys oli tosi hauskaa, kiitos kun pistit sen. Kuuluko tuo Susien nimi lausua "sushi" vai "susi"?

    Nyrkkipyykki: Kieltämättä jäi vähän surku olo kun Primeape jäi pois. Ihan jees jakso, vaikka nuo kliseiset perhedraamat vähän sitä latistavat.

    Kiitos jälleen ääniklipistä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa Saksikadun enkkunimikin taitaa olla kammottava Scissor Street :-D. Kuulostaa ihan joltain kauhumusikaalin tapahatumapaikalta. Kasvattajavehkeet on kyllä nyt legendaarinen lausahdus :DDD.

      Aion tulevaisuudessa laittaa mahdollisimman monista jaksoista näitä ääniklippejä, kun minulta kerran löytyy nämä nauhotettuna :-). Harmi ettei Vulpix kauheasti päässyt koskaan loistamaan...

      Poista
  3. Toi muotijakso on kyllä aikamoista kultaa! :D Muistan pienenä kuinka rakastin ja ihailin tota Vulpixin jättimäistä Tulikieppiä, ja luulin aina sen takia että Vulpix on ihan sika vahva pokemon! xD

    Tuo nyrkkeilyjaksokin on ihan kiva. Musta siinä on kuitenkin parasta tuo alku, kun Ash opettaa Pikachua nyrkkeilemään ja antaa sille nuo hanskat. :D Se on vaan jotain niin mahtavaa, millaista ei enää Pokemonissa oikein nähdä. :( Tuollaista hölmöilyä!

    Itse asiassa kaipaan tuota pöhkö-Ashia niin paljon, että nähdessäni sen jakson missä piti huhujen mukaan olla Ashin Butterfree, mulle tuli jotenkin tosi nostalginen olo perhosen läsnäolosta huolimatta. Tulin nimittäin tosi iloiseksi kun Ash esimerkiksi juoksi ja löi vahingossa naamansa puuhun. Oikeesti mä nauroin sille ihan vaan sen takia, että se muistutti mua niin kovasti siitä vanhasta Ashista! :D

    Muutenkin koko jakso oli mun yksiä lemppareitani koko BW-kaudelta, koska siinä oli vaan jotain ihan älyttömän nostalgista mun mielestä! Se oli jotenkin tosi erilainen kuin muut BW-jaksot, koska se muistutti näitä vanhoja jaksoja jollain tasolla. (Kauhea kuin meni syvälliseksi.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kyllä karvas pettymys kun joskus muinoin Redissä Charizardini tai vastaavaa oppi Fire Spinin ja se olikin sitten ihan susisurkea hyökkäys >___>.

      Se alku on ihan hauska, kyllä. Muuten oon tohon nyrkkeilyjaksoon niin täydellisen kyllästynyt että ei enää ikinä... tai no pitkään aikaan :O.

      Ooh, en ole vielä päässyt noin pitkälle BW:ssä! Vanha tohelo-Ash on kyllä mahtava, mutta musta esim. Advanced-kausienkin vähän aikuisempi Ash on kiva. Kaikki Ashit on jees :DD. Hahaha.

      Poista
    2. Joo, kyllä se aikuisempikin Ash on ihan mukava. Ainakin se ottelee paremmin! xD Mutta välillä vaan tulee hiukan ikävä tuota toheloa!

      Poista
    3. Joo, etenkin jos vertaa näihin ensimmäisiin saliotteluihin :-D.

      Poista
  4. Kaikkien näiden vuosien jälkeen en ole vieläkään antanut Ashille anteeksi Primeapen luovutusta. Olin pienenä tosi pettynyt tähän ratkaisuun. Ja miksi se Geodude sai osallistua? Olenko unohtanut jotain, vai oliko tämä jotain perus pokemon-logiikkaa?

    Ja kerrankin Raketti-ryhmä sai pöllittyä pokemonin vähän pidemmäksi aikaa :D

    Nämä molemmat jaksot on VHS:llä jossain pölyttymässä. On kyllä katsottu niiiiin monta kertaa. Voisi hakea nauhurin kämpille ja katsoa noita vanhoja nauhoitettuja jaksoja joskus.

    Ja tosi mukavaa että jatokoit tätäkin maratonia välillä, tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä sääli, että Primeape oli niin lyhyen aikaa. Tosin mieluummin Primeape pois, kuin pian esiintyvä Muk pois äkkiä. Jotenkin olisi kuvitellut, että Muk olisi ollut enemmän sellainen vain pari jaksoa mukana oleva poké... Mutta onneksi se jäi.
      Ja ei mitään hajua miksi Geodude otettiin mukaan kisaan???

      No niinpä, olisivat voineet napata Hitmonleen pitemmäksikin aikaa. Sopi niille hyvin :-D. "Potku, potku potku!" vaan kuuluu Jessien ohjeet :-DD!

      Ja joo, näitä tulee taas kohta lisää!

      Poista
  5. Katsoin ton nyrkkeilyjakson vähän aikaa sitten kun tuli juiorilta, ja brock taisi väittää geodudeaan taistelu-tyypin pokemoniksi ;D

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!