Suosikkipokémonit ála Avri

Voisin viikonloppuna taas jatkaa animemaratonia, eikös? Kertokaa muutenkin mulle taas jotain aiheita, mistä kirjoitella! Jotenkin ideointi jäädyttää tällä hetkellä! Joten kaikki ehdotukset otetaan taas vastaan... voisin jostain edellisistäkin kommenteista lähtee metsästää jotain aiheita...






Mutta suosikkeja taas ja viides suosikkini on Blastoise! Lapsena Blastoise muotoineen oli aivan ykkösuosikkini, itse asiassa Blastoise taisi olla suosikkilistani aivan kärkipaikalla neljänteen generaatioon asti. Sittemmin se on hiukan kokenut inflaatiota, mutta eihän lapsuuden ykkössuosikkia voi koskaan ihan täysin listalta pudottaa, eihän? Nautin aina muksuna siitä, kun kaikkien koulukavereiden kanssa Pokémon-buumin aikana väiteltiin, että mikä aloituspokémon on paras. Tosi monien suosikki oli totta kai Charizard, jossa ei mitään vikaa olekaan, mutta on se Blastoise vaan jotenkin niin spesiaali!

Koska muhkea vesi-tyypin kilpikonna, jonka selässä kasvaa valtavat tykit - mikään ei voi mennä tässä designissa pieleen! Ja kaikessa yksinkertaisuudessaan Blastoise on niin pirun upea, aaahh, jotenkin edustaa mun mielestä ensimmäisen generaation pokémonien tyyliä oikein perinteisimmillään. Mutta Blastoise ei ole ainut loistavalla designilla varustettu poké, vaan Squirtle ja Wartortle ovat aivan yhtä hurmaavia. Squirtle on vaan simppeli ja söpö - joskus oon miettinyt, tehdäänkö enää näin yksinkertaisia pokémoneja lainkaan - ja Wartortle on taas Squirtleen ja Blastoiseen verrattuna aika fancy :D. Oon aina fanittanut sen korvia ja aaltomaista isoa häntää!

Ehkä mun ja Blastoise-kehityskaaren yhteinen taival on myös jonkinnäköinen kohtalo, sillä monet ensikokemukset ovat menneet Squirtlelle, Wartortlelle ja Blastoiselle. Ihka ensimmäinen Poké-pelini oli vanha kunnon Pokémon Blue, jossa tietysti komeilee tuo Blastoise keulakuvana. Ensimmäinen startteri, jonka pelissä valitsin, oli ehdottomasti Squirtle. Ensimmäinen pokémonkorttini oli koulumatkalla maasta löytynyt aika kulunut ja likainen Squirtle-kortti. Aivan ensimmäisen pokémon-lelun sain, kun äiti kerran toi Ruokavarastossa (voi mitä historian lehtien havinaa) kauppareissulla ollessaan mulle aivan uutuustuotteena kaupanhyllyille päätyneen Poképallon, jonka sisältä paljastui Squirtle. Tuo Squirtle-figuuri on edelleen tallessa, tunnistan sen edelleen, sillä ensimmäisenä päivänä sen saatuani, onnistuin pudottamaan sen ulkona leikkiessäni yhteen kiven koloon, jolloin sen otsaan jäi naarmu. Blastoise oli aivan ensimmäinen pokémon, jonka koulutin 100-tasoiseksi asti - muistan sen hyvin, kun se oli lapsena niin huikea saavutus. Tuo  kaikkien aikojen ensimmäinen startterini Bluessa matkasikin tosi paljon edestakaisin Bluessa, Redissä, Yellowissa ja jopa myöhemmin sitten Goldissani :D. Oi, se oli elämää. Kyseisen Blastoisen nimi oli btw Nic, koska tykkäsin vaan nickname-sanasta ja otin kolme ensimmäistä kirjainta startterini nimeen... luova lapsi, hmmm.


Myös surullisia kokemuksia Blastoisesta: kerran bongasin aivan uskomattoman upean Pokémon-paidan myynnissä eBayssa. Kyseessä oli -98/99 vuodelta peräisin ollut virallinen Pokémon Red & Blue-pelien Amerikan-lanseerauksen promopaita. Se oli musta, tyylikäs t-paita tuolla Blastoisen ensimmäisellä Sugimori-artilla varustettuna (oli siinä muutakin) ja se oli niin pirun hieno! SIIS WOW, aivan käsittämättömän hieno. Muistan kun pistin siitä huudon menemään, mutta loppujen lopuksi hävisin sen jollekin kakkapäälle :(. Aluksi silloinen poikaystäväni ei tajunnut lainkaan kuinka tärkeästä ja hienosta jutusta oli kyse (mokoma ei taaskaan ymmärtänyt, miksi itkeä vollotin jonkun t-paidan perään, random faktana: itken aina ihan tyhmien syiden takia, en koskaan mistään kunnon aiheesta), mutta jälkeen päin hänkin tajusi, millaisen menetyksen olin kokenut. En ole vieläkään näin usean vuoden jälkeen toipunut menetykestä, enkä ole samanlaista paitaa nähnyt muualla. AARGH! Miksi Blastoise on niin hieno?!
Lisäksi sellainen kamala onnettomuus aikoinaan kävi, että olin pitänyt tuota Bluen ensimmäistä tallennustani tosi pitkään säästössä, kun en halunnut ensimmäisen pelitallennukseni häviävän. Aika usein kumminkin aloitin pelin alusta, mutta en koskaan tietenkään tallentanut, halusin vaan ajankulukseni joskus koettaa sitä mukavaa alkutunnelmaa. No kerran tietysti menin vahingossa tallentamaan ja sinne katosi tuo ihka ensimmäinen startterini :((((((((. Kyllä oli pikku-Avrilla itku lähellä!


Yksi kiistatta hienoimpia Pokémon-jaksoja on Johto-kauden Pokémon-liigan Can't Beat the Heat (Taistelu kuumimmillaan), koska jakson Ash vs. Gary 6-on-6-ottelussa on tosi paljon Blastoisea! Myös ekassa Pokéleffassa olleen Neeshan Blastoisen lempinimi on jäänyt niin elävästi mieleen: Shellshocker. Se oli jotenkin tosi cool, aivan kuten saman leffan Venusaurin lempinimi Bruteroot. Oi että, oli ne niin siistejä, saisi Pokémon-animessa olla enemmänkin lempinimiä pokéilla :D!

Mitä mieltä te ootte Blastoisesta? Tai muista Kanton starttereista ylipäätänsä? Oi, Blastoiseen liittyy läjäkaupalla muistoja ♥.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

19 kommenttia:

  1. BLASTOISE RULEZ! Oh dear, et arvaakaan kuinka paljon olen kanssasi samaa mieltä tässä kirjoituksessa. ;D Aloituspoksuni ekassa Pokémon-pelissäni ikinä, eli Redissä. (lähinnä siksi että sen avulla oli helpointa hoidella Brock). Ja kieltämättä Wartortle on se joka minuun iski pienenä tosi paljon, niin loistavan näköinen. Tykkäsin todella tuosta "Blastoise ihan pihalla"-jaksosta, kun siinä oli paljon Wartortleja. Nuo Blastoisen tykit kieltämättä häiritsivät lapsena, kun ne tuntuivat tulevan vähän puun takaa, mutta vanhemmiten opin tykkäämään ja ne kyllä sopivat sille tosi hyvin. Oma Blastoiseni on MELKEIN 100-tasoinen, ihan kyllä jo jotain 94 leveliä kasassa. Ja ainoa Pokémon, jota olen kehittänyt niinkin pitkälle. ^^

    En muuten tiedä, onko Nintendolla jonkilainen kiintymys tuohon Blastoisen ulkonäköön, kun vähän samannäköisiä otuksia on tullut nähtyä mm. Wario- ja Donkey Kong-peleissä. Tai sitten pääni on vaan ihan liikaa Pokémonia täynnä. o__O

    Pakko saada Squirtle taas jostain...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaaaa, jee meillä on sitten oikea mielipide! Se ihka ensimmäinen startteri kyllä jättää niin hyviä muistoja, vaikka kuinka tykkään Bulbasaurista sekä Charmanderista, niin ei ne vaan ikinä vedä vertoja Squirtlelle, koska Squirtle oli Se Ensimmäinen. Mäkin muistan pienenä, kun Wartortle oli niiin super cool ja välillä jopa harmittelin, etten pitänyt Wartortleani kauempaa vaan annoin sen kehittyä Blastyksi. Ooh, kehitä myös oma Blastoisesi 100-tasoiseksi :3. Tuo 94 on jo niin lähellä!

      Mäkin muistaisin nähneeni jotain Blastoisen näköisiä/oloisia ötököitä muissakin Nintendo-peleissä... tai jotain muita pokémoneja muistuttavia hahmoja :D. Hassua...

      Squirtleeee!

      Poista
  2. Voisin allekirjoittaa melkein kaiken mitä kirjoitit.
    Lapsena tuli koulun pihalla pistettyä oikein painiksi, kun kiisteltiin parhaimmasta aloituspokeminsta. Toki rakastan kaikkia Kanton starttereita, mutta Squirtlen kehityskaari on ollut vaan aina jotenkin sydäntä lähellä. Minullakin ensimmäinen pokemon Redissä oli Squirtle.
    Blastoisen ensimmäinen Sugimor-artti bluen kannessa on edelleenkin mielestäni paras koskaan Blastoisesta tehty kuva.
    Rakastan niin myös Wartortlea, välillä tuntuu että se on vähän unohdettu ja aliarvostettu, mutta en tiedä sitten onko oikeasti.

    Viimeksi olen kouluttanut Blastoisea Platinumissa. Willy on jämähtänyt tasolle 60, mutta peleissni kiertää myös 94 levelinen konna, jonka alkuperältään taitaa olla Leafgreenin ekan tallennuksen startteri.
    Minullakin on Squirtle figuuri pokepallossa. Se on ehkä kaikista pokemon figuureistani rakkain. Se ei ole sellainen karkki pallo lelu, vaan avaimen perä, ja pokepallon saa hienosti auki siitä napista. Pienenä heittelin palloa pihanurmelle ja jos nappi osui maahan, Squirtle singahti sieltä pihalle, mikä oli cooleinta maailman historiassa. Tähän leikkiin sitä ei kyllä oltu tehty, sillä jousi meni pian rikki, eikä se enää ponnahda auki kovin lennokkaasti.

    Pitkä kommentti, mutta Blastoise <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon aivan samaa mieltä tosta Sugimori-artista! Tosi monien ekan generaation pokémonien parhaat artworkit ovat noita ihan alkuperäisiä. Harmi että ne ovat laaduiltaan aika useat vähän huonolaatuisia, muuten en muita kuvia käyttäisikään. Niissä pokéilla on niin hienot asennotkin, eikä vaan tylsiä pönötyksiä!

      Noi ala-asteen Pokémon-kiistat/leikit oli niin parhautta. Mekin joskus leikittiin koulun pihalla pokémonia ja mä yleensä halusin olla Squirtle, luonnollisesti :D. Vaikka tosiaan, kaikki Kanto startterit ovat upeita.

      Mulla ei nyt vähään aikaan oo ollut Blastoisea kai missään pelissä, joten voisi pian taas sellaisella pelata. Ehkä jos vielä ennen X&Y:n julkaisua nappaan Black 2:n jostain, niin sinne voisin sen iskeä...
      Mulla oli myös tollanen poképallo-figuurihomma! Mun toi pallo sisälsi Charmanderin, sain sen lahjaksi kaverilta joskus syntymäpäivänä. Toi oli niin siistiä, kun se figuuri lensi sieltä ulos, mutta myös mulla toi jousihomma meni aika nopeasti rikki :D. Jos sulla sattuu olemaan vielä tuo figuuri tallessa, niin pistä siitä ihmeessä joskus jotain valokuvaa, koska ainakin toi mun Charmander-figuuri oli niitä tavallisia karkkipallofiguja hienompi.

      Blastoise <3. Kiitos kivasta kommentista!

      Poista
  3. Blastoise on kyllä todella komia. Muistan joskus pienenä kun olin missälie Mäkkärissä ja niillä oli tarjottimen alusena sellanen paperilappu josta pystyi osallistumaan kilpailuun palkintoina GBC ja Pokemon-peli, ja sitten siinä lapussa oli iso kasa Pokemonien kuvia. Vielä en siis tiennyt osan kehityskaarista mitään, ja oletin Bulbasaurin kehittyvän Blastoiseksi kun jokin niiden naamoissa täsmää :'D Ja ne nöpökorvat.
    Squirtlelle ja Wartortlelle en ole juuri lämmennyt, jotenkin näähh. Kilpikonnat eivät oikein ole mun juttuni, Blastoisea lukuunottamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaww ihana tarina! Voi niitä aikoja, kun jossain Mäkkäreissä ja Hesburgereissa nautittiin tätä Pokémon-buumia ja muutenkin kaikki paikat oli täynnä Pokémonia. Ehkä vähän samaan tapaan, kun nyt on Angry Birdsit vallaneet kaikki: niitä on kaikkea pehmoleluista shampooisiin. Pokémonilla oli joskus hamassa menneisyydessä hiukan sama tilanne.
      Oii, pitää joskus piirtää joku hiukan Bulbasaurimainen Blastoise! Blastoise vihreänä ja sitten sen kilpi voisi olla täynnä kukkasia :D.

      Poista
  4. Omasta mielestäni Blastoise oli aikoinaan TOSI RUMA! Yökyöyöhkhöyöyööööök kuinka inhosinkaan sitä joskus, mutta nykyään se on ihan okei tyyppi. Tosin se mikä mua häiritsee yhä edelleen on se, että jostain syystä ton Blastoisen käsistä tulee mulle mieleen se Michelin-rengasliikkeen logo. Se valkonen rengas-ukkeli! :DDD

    Mutta ihan komea pokemon on kuitenkin kyseessä. :) Mä annan arvostusta aina sille, että tuossa pokemonissa tosiaan on ASEITA. Kuinka sitä on pidetty lapsille sopivana, tosin vesipyssyjähän ne ovat. Mutta silti!??

    Voivoiiii, otan osaa että menetit niin hienon paidan! :( Ja kyllä, se on niin ärsyttävää kun porukat ei tunnu tajuavan millaisen menetyksen on kärsinyt!!

    Omasta mielestäni Squirtle on ihan söppänä, mutta Wartortle ei oikeen sytytä. :/ Musta just noi sen korvat on jotenkin tosi rumat ja häntä liian sio ja outo. Tiesitkö muuten että Wartortlen häntä kuvaa jotenkin pitkäikäisyyttä? Kai se on olevinaan joku symboli sille, mutta en tiiä siitä sen enempää. Japanissahan kilpikonna kuvaa pitkäikäisyyttä...

    No mutta, eksyn tässä aiheesta! :D Hieno teksti, hieno pokemon! Have a wonderful day Avri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhyhyyyy ei se ole koskaan ollut ruma >8D. Toi on kyllä totta, että siitä tulee vähän mieleen se Michelinin rengasäijä. Etenkin Red/Blue-spritestä :D!

      Noi aseet kyllä vaan komistavat Blastoisea. Kunnon tykit, milläköhän muilla pokéilla on tuollaisia varsinaisia aseita designissaan... Ainakin Magmortarilla on pyssykädet, varmasti on läjäpäin muitakin, vaan ei tule nyt mieleen.
      Tosta paidasta en varmaan toivou koskaan :(. Se oli niin kamalaa ja jätti hirvittävät traumat. Se paita oli niin siisti, vähän sellainen 90-henkinen ja pirun tyylikäs, että sitä olisin käyttänyt enemmän kuin mieluusti ihan julkisesti, toisin kuin nuo monet nykyiset poképaidat, mitä on ja mitkä ovat tosi mjähäähäh.

      Nyt kun aloin oikeen kaivella muistia, niin jotain tuollaista oon ennenkin kai kuullut, mutta en muistanut yhtään tuota pitkäikäisyys-juttua. Kiitos, kaikki uusi outo info kelpaa :D.

      Kiiitos ♥. Have a wonderful day, too!

      Poista
  5. Kanton kaikki startterit on ollu lähellä mun sydäntä, mutta ehkä Squirtlen kehitysmuodot ovat saaneet vähiten näistä huomiota. Oon nyt tosi lälly, mutta Charizars on ollut kaikkein eniten käytössä. Ja jos pokémoneja ois oikeasti olemassa, hankkisin ekana Charmanderin ja kehittäisin sen sitten Charizardiksi :D

    Mutta Blastoise on kyllä ulkonäöltään todella bad ass (hyvällä tavalla). Tykkäsin kans ekasta elokuvasta, kun siinä oli nämä kaikki startterit viimeisine muotoineen. Harmi vaan, että niiden osio leffassa oli niin pieni.

    Ja totta kai Pokémon Yellow on yksi suosikki poksupeleistä, siinähän saa itselleen kaikki startterit :) toivottavasti tästä pelistä saataisiin joskus remake ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut Charizard on tosi komea :D. Kyllä mullekin kelpais sellainen mieluusti! Mut mulla Charmander muotoineen on varmaan saaneet Kanton starttereista vähiten Avri-aikaa, kun tykkään niin valtavasti kanssa ruohopokéista, jolloin Bulbasauriakin on käytetty Squirtlen ohella _paljon_.

      Shellshocker oli niin kovis!

      Uuu, remake Yellowista ei olisi yhtään huono idea. Kaipaan sitä että pokét seuraavat kouluttajan perässä niinku HG/SS:ssä, se oli mainio ominaisuus jo Yellowissa~ Ja tietty noi kaikki startterit siinä myös!

      Poista
  6. Socazpähkinä eli Zacos31. tammikuuta 2013 klo 14.40

    Otin Fire Redissä alkuun Charmanderin,mutta vesisalia noin 10 kertaa koetettuani mätkäisin peliin Squirtlen,joka majailee vieläkin Fire Red jengissäni ruohosalin hakkaamisen jälkeen.En tosin ole vielä ruohosalia pitemmälle päässyt...(http://flamingpokemon.suntuubi.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Squirtle on oiva valinta :3! Mistyn sali osaa kyllä olla välillä yllättävänkin haastava, jos ei ole pokémonia, joka pärjää hyvin Starmielle tai jos levelit ovat jääneet hiukan alhaisiksi...

      Poista
  7. Mursit juuri maailmani, eikö sen ekan Pokéleffan Venusaurin nimi ollutkaan Pruutpruut? Olen pettynyt.

    Haluan tässä myös jakaa ihan turhaa infoa, että minä tykkään ensimmäisen genen startterien välimuodoista enemmän kuin ensimmäisistä tai viimeisistä. Pidän tätä hassuna juttuna, sillä muissa geneissä hiukan vaihtelee se mieltymys (Chikorita/Quilava/Feraligatr, Grovyle/Torchic/Marshtomp, etc) mutta tässä se menee ihan suoraan Ivysaur/Charmeleon/Wartortle. Nuo ovat kaikki niin kivan näköisiä ja silmissäni voittavat ulkonäöllisesti jokainen oman aloitus- ja loppumuotonsa. Kaikilla noilla kolmella on sitä jotakin.

    Mainittakoon vielä, etten osaa tähänkään päivään mennessä valita kummasta pidän enemmän, Charmeleonista vai Wartortlesta. En tiedä mitä tekisin jos pitäisi starteri valita noiden kahden väliltä, enkö voisi saada molempia kun ovat niin cool?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahhahahaahahaha aawwww! Ehkä mä nyt nimeän vielä jonkun Venusaurin Pruutpruutiksi, jotta saan sun maailman edes hiukan teipattua takas kasaan.

      Ekassa genessä kyllä noi kaikki välimuodot on ihan pirun hienoja, toisin kuin taas jos vertaa noihin 4.genen starttereiden väliasteisiin... Ivysaurkin on varmaan suosikkini Bulbasaurin evoluutiolinesta. Vaikka on Venusaurkin kiva jee!

      Mut jos et osaa päättää Charmeleoninn tai Wartortlen välillä, niin joudut sitten ottaa Ivysaurin. Tai oikeestaan, otat Wartortlen, koska sisko says so ja koska sisko likes it more. Eikö oo mukavaa, kun ratkaisen kaikki ongelmat näin helposti?

      Poista
    2. Kyllä kannattaa, se on oikein komea nimi.

      On se hyvä, että ratkaiset nämä elämän suuret ja painavat kysmykset puolestani!

      Poista
  8. Mun ensimmäinen pokemon jonka valitsin oli Charmander, ja peli jota pelasin oli Pokemon LeafGreen. Ensimmäinen pokemonkorttini oli Caterpie, ja ensimmäinen pokemon jonka kehitin levelille sata, oli Feraligatr. :D Mulla kaikki on eri! (..."eri" voiko noin edes sanoa.. :/ ...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi varmaan oikeammin ehkä "erit" monikossa :D Mut en välitä kyllä mistään oikeakielisyysjutuista netissä pätkän vertaa, kunhan vaan asia tulee selväksi. Feraligatr on hyvä valinta ensimmäiseksi 100-leveliseksi :3.

      Poista
  9. Hihhuloin tässä amiami-nettikaupan synkissä syövereissä ja tuli tämä sun teksti mieleen kun tähän komeaan figuuriin törmäsin -> http://www.amiami.com/top/detail/detail?scode=FIG-IPN-06058 :D

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!