Luukku XIII: Inhokkipokémonit ála Avri

NO NIIN! Nyt päästään niihin oikein todellisiin inhokkeihin kun siirrytään top-5:n joukkoon. Tätä ennen nuo inhokit ovat olleet aika lieviä, mutta nyt ollaan sitten niihen todellisten tapausten äärellä.






5. sija: Piplup. Tämän veikkaisin olevan sellainen, ettei ihan kauhean monien varsinaiselle inhokkilistalle päädy, mutta mulla päätyy kyllä.

Piplupissa oli heti ihan alusta alkaen jotain mätää, kun se julkaistiin. Neljättä generaatiota ennen olin henkeen ja vereen vesistarttereiden kannattaja ja siksi olikin aika suu pyöreänä, kun Piplup oli niin... mjääh. Nooh noon, koetin kumminkin antaa sille vesistartterina ansaitseman hehkutuksen ja vannoin niin kovasti valitsevani sen startterikseni Diamondissa...

... noup, valitsin Turtwigin lähes automaattisesti ja sen jälkeen oon vaan myöntänyt, että mikään Piplupissa ei sytytä pätkän vertaa. En ole vielä edes lämmennyt koko pokémonin nimelle, vaan inhoan tuota "piplupia". Eew, varmaan hirvein pokémonin nimi ikinä.

No niin, nyt ollaan sitten siinä pisteessä, etten vaan välittänyt Piplupista tuon taivaallista. Missä kohtaa tämä pikkupingu pääsi sitten mukaan Avrin hate-listingille? No animen myötä tietty! EI SAATANA, en voi sietää millään muotoa Dawnin Piplupia, enkä kyllä sen puoleen juuri muitakaan Pokémon-animen Piplupeja.
Syitä on tietysti monia ja ihan ensimmäisenä sanon sen joka puolella kuullun jutun: eli enkkudubbauksen Piplupin ääni, voiko olla mitään hirveämpää kuultavaa? Korvat vihloo jo pelkästä ajatuksesta ja valitettavasti aina Piplupin kuvaa katsoessa, muistuu vaan se korvia vihlova piipitys, joka kai oli tarkoitettu jotenkin söpöksi.

Mutta hey, japskidubbauksenkaan Pochama ei ole kauheasti sen parempaa kuultavaa, tässä videossa esimerkki siitä. Oletan että enkku-Piplup on piirtynyt kaikkien tärykalvoille ikuisesti, joten ette tarvii siitä ääniesimerkkiä :D.


Jooh. Mutta ääni ei ole ainut syy, joskin tämä toinen syy pääsee korostamaan sitä. Nimittäin Piplupilla oli aivan liikaa screentimea DP:ssä D:. Jos se alkukaudesta oli ees vähän murto-osaksi hauska, niin mitä pitemälle Timantti ja Helmi-kausi jatkui, sitä rasittavammaksi ja kuluttavammaksi tuo pingviini vaan kävi. Pikachu on jo ihan tarpeeksi ulkona pallostaan (eli aina), joten ei siihen mukaan tarvitse vielä jotain toista sähläriä, jonka persoonakin on niin huomiomagneetti. Axewinkaan jatkuvasta ulkona oleilusta en tykkää nyt BW:ssä, mutta se sentään pidättäytyy aika usein siellä Irisin tukan seassa... Mutta Piplup, eeh. Enkä koskaan oikein lämmennyt tuolle Piplup-slapstickille, joka koostuu tuosta hirvittävästä huutamisesta (kuten video näyttää).

Tässä on hieno esimerkki, miten anime-esiintymiset ovat pilanneet koko pokémonin TÄYDELLISESTI multa. En voi sietää tätä enää missään muodossa :(.

Ironista kuitenkin, että Ashin Oshawottista nautin taas täysin siemauksin. Jotenkin tuntuu, että siinä on tuo Piplup-mainen luonne vaan hoidettu paremmin ja hienostuneemmin. Aivan kuin tekijät olisivat oppineet, että mitkä jutut Piplupissa ärsytti ja tehneet Oshawottista sitten Piplup version 2.0.


Ja hei, Oshawottilla on söpö ääni :D. Vastailen huomenissa sitten kommentteihin!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

11 kommenttia:

  1. Enpä olisi uskonut että listoilta löytyy Piplup! Se tosiaan on aika varmasti monesta sellanen söpö ja kiva pokemon, mutta mielipiteitä on monia!

    Itsestäni Piplup on sellainen neutraali tapaus. Se ei ole mikään inhokkipokemon, muttei mikään söpöläinenkään. Omasta mielestäni sillä taas on aika sulonen ääni, eikä tuo sen enkku-piipitys vingu mulla mitenkään korvissa.. :O

    Mutta ymmärrän sua, koska kyllähän Piplup kimisee aika kovaa ja korkealta. Ja USEIN.

    Ei mua myöskään ole haitannut tuo Dawnin Piplupin ulkona oleilu, vaan itsestäni se on vaan hyvä asia, samoin kun tuo Axewn esillä oleminen. Musta on kivaa että Pikachulla roikkuu joku kaveri siinä, eikä Piplupin vammanen persoonallisuuskaan ole koskaan oikeastaan häirinnyt. Itse toivon että tästä lähtien Pikachulla olisi aina joku kaveri tuossa esillä, ja voi hyvinkin olla että tämä toteutuu...

    Hieno luukku ja on tosi hauska tietää että tämmöstä pikku pinguakin inhotaan näin paljon, haha XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, joo, ihan uskomatonta kuinka ärsyttävänä tätä pikkupingviiniä oikein pidän >:(((!

      Ooh, oot varmaan yksi harvoista, joiden hermoon ei ota toi Piplupin ainainen piipittäminen :D. Harvinaista! Ole onnellinen ettei toi ärsytä, koska nyt kun se ärsyttää, niin sen pokémonin katseleminen on ihan sietämätöntä...


      Musta ne saisi vähän kierrättää pokémonia, joka olisi ulkona Pikachun kanssa :(. Kun koko kauden katsoo sitä Piplupia tai Axewia, niin HNNNGHHGH. Olisi niin paljon kivempaa, jos jonain päivinä ulkona pomppisikin Irisilla vaikka Emolga tai Dawnilta välillä joku toinen pokémon kuin Piplup. Sitten voisin tykätä enemmän tästä, että kouluttajat pitävät pokémoneja ulkona pallostaan välillä :D.

      Kiitos! Ja joo, todellaki inhotaan hnnngh!

      Poista
  2. Piplupista on kyllä miulla hyvin ristiriitaiset mielipiteet. Rakastan pinkkuja ja valkkasin Piplupin jopa aloituspokeksi Pearlissa, mutta nimenomaan tuo animen Dawnin omistama yksilö otti aikas päähän. Vaikka onhan se ihan symppis toisinaan, niin kyllä on vähän väliä ärsyttänyt sen toilailu, enkkudubissa varsinkin tuon sen jatkuvan ääntelyn takia (katsoin muuten 12. elokuvan kerran japaniksi ja siinä tuon Pochaman ääni oli kyllä siedettävämpi). Outoa kyllä, sillä yleensä en ärsyymmy korkeista äänistä (esim. monet pitävät Ocarina of Timen Navin ääntä ärsyttävänä, mutta miusta se on söpö). Kun sitten Platinumin hankin, aloituspokeksi pistin Turtwigin, lähinnä kyllä vaihtelusyistä, mutta sillä kerralla myös tuli aika ahdistavat muistot siitä animen Piplupista.

    Ehkä yksi syy siihen, miksi Dawn ei iskenyt minuun niin hyvin kuin May, taisi olla se että hällä oli pari aika rassaavaa poksua, kuten juuri Piplup ja myös Buneary (aivan, en tykkää siitä jänöstä yhtään).

    Aika lailla meni haukkumisen puolelle tämä kommentti, mutta kyllä Piplup toisaalta osaa olla myös ihan kiva, lähinnä siksi että se on pingviini. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee, hyvä että muitakin on ärsyttänyt Dawnin Piplup :D. Musta sen toilailut ovat aika harvoin olleet oikeasti hauskoja ja sitten kun siihen on vielä lisännyt sen äänen... Hyi. Ei mullakaan usein korkeita ääniä vastaan mitään ole (vaikka en myöskään tykkää Navista :D), esimerkiksi Mayn Torchicilla oli aivan ihastuttava pikkuääni aaww ♥. Meikä ei ole edes harkinnut mitään muuta aloituspokémonia Sinnohissa sen jälkeen, kun ensimmäisellä kerralla valitsin Turtwigin :).

      Oon muuten tosta Bunearystä ihan samaa mieltä, vaikka musta se Pikachu x Buneary-paritus oli tositosi söpöä! Senkin pokén ääni oli tosi hermoja raastava D:.

      Poista
  3. Pokemon-anime on vaikuttanut mulla samalla tavalla, osa Poksuista muuttuu tollasiksi inhokeiksi mutta osa taas kasvattaa pisteitään. Piplup on kanssa sellainen josta en tykkää, ja Prinplup on ruma. Empoleon on ihan kiva, mutta se vaikuttaa jotenkin kauheen.. tönköltä? Itse asiassa nelosgenen startterit eivät sytytä juuri mitenkään, Chimchar on vain täysin kamala, Piplup ja Turtwig aika neutraaleja. Mikä tuo Piplupin selästä roikkuva juttu edes on olevinaan? D:
    Muita Poksuja jotka anime minulta pilasi ovat juuri Axew ja sitten Emolga: "Emooooooooo" arvaa jääkö sen karsea huuto päähän >.<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä totta, että välillä animen kautta jotkut pokémonit kasvattavat pisteitään... Mun suosikkilistan kärjessä on yksi tällainen esimerkki juuri :).
      Ihan samaa mieltä, Prinplup on ruma ja mölli ja Empoleon on hiukan sieluton. Jotenkin tosi irrallinen ja njääh. Oi oi oi mutta Turtwig-linehan on ihan valtaisa rakkaus :D!! No ei, jokaisella oma makunsa.
      Inhoan myös sitä Emolgan "Emooooo"-ääntä!!! Kamalaa, niin söpö pokémon, ja niin hermoille käyvä ääni.

      Poista
  4. Piplup on hirveä ja oon kaikessa täysin samaa mieltä.

    Ei mulla muuta.

    VastaaPoista
  5. http://i48.tinypic.com/6ydr4i.gif Mielipiteeni mielipiteeseesi löytyy linkin takaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://i48.tinypic.com/6ydr4i.gif

      Vastaan takas samalla mitalla!!! ♥

      Poista
    2. Halusin tulla tarinoimaan;

      Hauska juttu kun silloin joskus kun näin Piplupin ensimmäistä kertaa niin olin sille ihan "meh." Näytti niin perussöpöpallerolta kaikkien Pichujen, Pachirisujen ja muiden semmoisten seassa, yksi muiden joukossa. Nimestäkään en tykännyt, Piplup kuulostaa niin pirun typerältä nimeltä että huhhuh.

      Sitten jossakin vaiheessa sain semmoisen Piplup-pehmon, ja siitä se ajatus sitten lähti. Tuohan on sininen pingviini, herranjumala miksen minä semmoisesta pitäisi. Pitkään kutsuinkin tuota vain siniseksi pingviiniksi koska nimi Piplup oli inhottava (on edelleenkin) ja sitten kun pääsin animessa tämän palleron ensiesiintymiseen niin korvani itkivät verta tuon piplapiplaaap-ininän kanssa.

      Päädyin siihen, etten katsoisi DP-kausia enää jaksoakaan suomeksi saati englanniksi, joten japaniversiot kehiin vain. Pochama on niin paljon mielekkäämpi nimi ja äänikin jo sopi paljon paremmin kuin se ininä. Tykkään myös kovasti juuri tuon Dawnin Pochaman ylpeästä ja itseriittoisesta asenteesta, se on kerrassaan mainio! :D Ja asiaahan tietysti parantaa sekin, että Pochama on nimenomaan Dawnin ykköspoké ja Dawnhan on verrattoman ihana(mihihame, haloo).

      Sinulle olenkin mainostanut sitä, että ensimmäinen(ja varmaan viimeiseni koska olen ikuisesti katkera etten saa Sudowoodoa) Pokémon-pelini oli Diamond siitäkin syystä, että siinä pääsi ottamaan Pochaman starteriksi! Mikäs sen parempaa yrittääkään matkaa kuin noin mukavan pingviinin kanssa. Pochama is manly as fuck.

      Mainittakoon vielä, että niin paljon kuin pingviineistä tykkäänkin niin en tykkää yhtään Pochaman kehitysmuodoista. Ne ovat tylsiä ja inspiroimattomia, mikä on suuri sääli.

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!