Pokémon animemaratoni XXI: Ihan kaheli Primape

HEI MOI! MULLA ONKIN TÄNÄÄN SYNTYMÄPÄIVÄ. AVRI 20 VUOTTA WOHOO! Sen kunniaksi taas tätä aivan liian kauaksi aikaa lojumaan jäänyttä animemaratonia.


Ihan kaheli Primape

Tää on kiva jakso, koska en ole nähnyt tätä miesmuistiin. Totta kai jakson perusjuoni on tosi hyvin pääkopassa, mutta kaikki pikkuyksityiskohdat uupuu. How great is this? Anyway, jakso alkaa Pallet Townista Oakin laboratoriosta, jossa Professori Oak on juuri parhaillaan nauttimassa teekupposta. Kesken teenjuonnin ystävämme Ash kilauttaa Oakille kertoakseen innostuneesti uudesta arvomerkistään - aina yhtä iloinen ja kannustava Oak sen sijaan heittää kylmää vettä Ashin niskaan kertomalla että kaikki Ashin kilpailijat ovat saaneet jo viisi arvomerkkiä ja käyneet Celadon Cityssä. Lisäksi Oak piristää päivää sellaisella infolla, että Gary on napannut jo 30 pokémonia :D. Kannustavaa, eikös juu? Gotta love Oak. Tosin siinä majakkajaksossa Garylla oli Oakin mukaan jo 45 pokémonia kerättynä, joten pojanpojalla näyttää olevan aika omituinen laskusuhdanne menossa, jolla ei Oakin kannattaisi kauheasti leveillä... Tässä jaksossa saadaan kuulla muuten varmaan ensimmäistä kertaa Oakin tosi hämäriä runoja, suomennettu runo menee näin: Leivos ja tee - ne herkkuja on - vieressä kunnon Pokémon!

Nooh, Misty ja Brock syövät tuonnempana donitseja, jotka siis ovat oikeasti riisipalloja tietysti, mutta jotka on 4Kidsin lokalisoinnissa muokattu donitseiksi. Joillekin sarjan faneille tämä lokalisointi tuntuu olevan elämän ja kuoleman kysymys ja vaikka tästä jaksosta on kulunut jo joku 14 vuotta, niin silti edelleen ne donitsit jaksavat puhuttaa ja kuohahduttaa jos selailee foorumeita. En voi käsittää! D: Okei, pikkuinen sanaleikki tässä jaksossa kärsii tuosta käännöksestä ja aika tyhmästi tuota donitsi-juttua jankataan pitkin käännöstä (lienee varmaan joku kääntäjien inside-vitsi), mutta mitäs sellaisista. Sarja on kumminkin lastensarja ja Pokémon on tullut ulos telkkarista silloin 90-luvun puolella, jolloin suurimmalla osalla ei vaan ollut mahdollisuutta mennä googleen ja kirjoittaa sinne "rice ball", joka terminä on ihan taatusti ollut suurelle osalle läntistä maailmaa täysin tuntematon. Joten mikä ihmeen ongelma niissä donitseissa nyt on?! Onhan se nykyään helppo sanoa, että tv-sarjoissa voi tuoda japanilaista kulttuuria esille, kun siitä voi kuka tahansa Tavis-Timo käydä tutkimassa helposti netistä lisää. Kokeilkaapa seuravaan kerran piruuttanne jotain randomia asiaa tutkiessanne kääntyä vanhan kunnon tietosanakirjan pariin. Mutta esimerkiksi Johto-kaudella suoremman käännöksen saaneet riisipallot aiheutti meikässä lähinnä vaan kummastusta. Noo, annan ehkä tällä kertaa asian olla.


Mutta sitten paikalle pamahtaa Mankey, joka on niin pirun söpö. Pokédex kertoo sen olevan "alkukantainen" ja "tappeluun taipuvainen" pokémon, jolla on "loistava jalkatyö ja mainio suora." Aawww, ei ikinä uskoisi tätä tappelupukariksi, kun karvapallo pomppii kerjäämään kaveruksilta vähän riisipalloja/donitseja.

Ash tietysti ajattelee kyseessä olevan ainutkertainen tilaisuus kaventaa hänen ja Garyn eroa, ja heittää leppoista pokémonia poképallolla kesken sen ruokailun. Mankey does not approve that at all! Pian Ash, Misty, Brock ja Pikachu saavatkin juosta pakoon henkensä edessä, kun Mankey jahtaa heitä nyrkit ojossa. Loppujen lopuksi Mankey saa Ashin kiinni, eikä pokémon näytä juuri välittävän Mistystä tai Brockista, vaan sen päämääränä on antaa kunnon turpasauna Ashille. Ai että, mahtoi sattua.

Toisaalla Rakettiryhmä seuraa tilannetta kiinnostuneena. Ash on saanut turpiinsa ja Pikachu on käytännössä käsien ulottuvilla. Harmi etten tällä koneella saa nyt nauhoitettua pätkää ryhmän keskustelusta, koska Jessien ja Jamesin ääninäyttely on vaan huippuhauskan kuuloista.


Nooh, unohdetaan Rakettiryhmä hetkeksi ja palataan Ashiin. Sillä Mankey on pöllinyt Ashin lätsän ja nyt on sitten vuorossa se legendaarinen "liigalippis"-tilitys Ashilta :D. Ashin lippis on kuulemma palkinto Pokémon-messuilta (siinä on messut, joilla mäki voisin haluta käydä!) ja nyt sekä Misty ja Brock hoksaavat, että kyseessä onkin harvinainen liigalippis, joita oli jaossa vain sata kappaletta. Ash oli tietysti lähettänyt sinne ainakin miljoona kuponkia varmistaakseen voittonsa. Muistan kun lapsena ajattelin, että tuo Ashin lippis oli niin super cool. Halusin kovasti samanlaista :D.
Ash yrittää periksiantamattomasti tietysti hakea lippiksensä Mankeylta takaisin. Huonoin seurauksin, saaden jälleen iskun naamaansa.


Paikalle pamahtaa nyt se Rakettiryhmä ja Meowth on muuten tosi söpö ja kysyy kolmikolta, että "Halataanko heti?" AAWW :DD! Meowth sinä söpöliini! Mutta söpöyskortin voittaa kumminkin Mankey, joka ottaa Meowthin sanoista vaarin ja käy halaamassa jokaista rakettiryhmäläistä. Valitettavasti James ei oikein osaa arvostaa Mankeyn hellyydenosoitusta ja potkaisee pokémonin tiehensä. Olenko se vain minä, vai onko tämä jakso hitusen väkivaltainen :DD?!
Jamesin potku tietysti saa Mankeyn aivan raivon valtaan. Ja mitäpäs muuta pikku-apina tekee, kuin menee ja kehittyy Primeapeksi! Tiessään ovat Mankeyn mahdollinen suloisuus ja tilalla on suorastaan hurjan näköinen ilmestys. Primeapella onkin astetta kohtalokkaampi Pokédex-entrykin.

"Jos tapaa tämän Mankeyn seuraavan version, saa sanoa hyvästit kaikelle. Primeape ei anna periksi."

Vai että hyvästit kaikelle?! Seriously, aika rohkaisevaa puhetta Pokédexiltä :D. Jessie ei ole kumminkaan kovin vakuuttunut ja kutsuu Primeapea pölypalloksi. Hahahaa, Jessie olet niin mahtava. Primeape kumminkin antaa selkäsaunan Jessielle, joka johtaa lopulta Rakettiryhmän ja Primeapen väliseen tappeluun, jossa kaikkien nyrkit paukkuvat. Tällä välin Ash, Misty, Brock ja Pikachu yrittävät tehdä pakoa, mutta eihän siitä mitään tule. Lopulta Brock saa idean, että ehkä Primeape ei haluakaan tapella, vaan kaipaa yksinäisyyksissään huomiota. Noh, eipä ystävällisestä lähestymisestäkään ole apua, vaan Primeape antaa Brockille hänen elämänsä selkäsaunan. Kuten Mistykin sanoo: "Hieno teoria, mutta ihan pielessä." Ja mikä tuo Brockin ilme tuossa kuvassa on olevinaan?

Ash, Misty ja Brock lähtevät sitten vaan juoksemaan vilkkaasti pakoon, kun muukaan ei näytä auttavan. Takaa-ajon aikana Rakettiryhmä taas on uuden metkun kimpussa, nimittäin kaivamassa perinteistä ansakuoppaansa. Aaah, ihan kultainen lausahdus taas Jamesilta *kuvitelkaa tämä sen mahtavan ääninäyttelijän sanomana*: "Kuopan kaivuu on juuri sopivan alhaista peliä".
Ash ja Pikachu läjähtävät Rakettiryhmän kera heidän ansakuoppaansa, Primeapen ahdistellessa heitä ylhäältä käsin. Ashin mielessä kummittelevat professori Oakin sanat pokémonien pyydystämisestä ja poika päättää vihdoin näyttää tappelupukarille kaapin paikan.


Squirtlesta ja Bulbasaurista ei ole juuri apua Primeapen pieksemisessä, mutta Charmander on hiukan lupaavampi tapaus. Sekin saa kumminkin rajusti taas selkäänsä (olisi varmaan pitänyt laskea, kuinka monta kertaa tämän jakson aika on hakattu ja potkittu hahmoja). Mutta piskuinen Charmanderhan ei anna koskaan periksi ja oppii täydelliseen aikaan uuden hyökkäyksen, Ragen, jolla se läjäyttää Primeapelta tajun kankaalle. Sitten ei muuta tarvitakaan kuin onnistunut poképallon heitto ja Primeape on kuin onkin Ashin!


Primeape ei kuitenkaan suhtaudu kovin säyseästi uuteen kouluttajaansa...

Pistäkää kommentteja, kertokaa mitä tykkäätte jaksosta ja etenkin Primeapesta! Nyt painun illan rientoihin juhlimaan ->


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

15 kommenttia:

  1. Hihi, oli kyllä hauska jakso. Itseäni häiritsi lapsena ihan hirveästi juuri se, että Oak sanoi Garyllä olevan 30 poksua, vaikka majakka-jaksossa niitä oli paljon enemmän, se 45:n Pokémonin lukumäärä oli vaan niin hyvin jäänyt mieleeni pienenä (taisin mainita tästä jo siinä Majakan mysteerin postauksessa) ^^;.

    Myönnän myös tuon, että näin vanhempana ja Japanin kulttuuria paremmin ymmärtävänä on hieman särähtänyt korvaan tuo riisipallon kutsuminen donitsiksi, mutta toisaalta en ole kyllä siitä sen enempää välittänyt, eihän se nyt itse sarjaa hirveämmin pilaa. Tosin, miksi noissa AG-jaksoissa riisipallot on piirretty uudelleen voileiviksi? Eikö niitäkin olisi voitu kutsua ihan vaan donitseiksi? o__O Mutta joo, annetaan olla.

    Minäkin oisin halunnut tuon Ashin lippiksen pienenä (ja päästä sinne messuillekin)! :D Sain kuitenkin ihan kivan Pikachu-lippiksen, jota tykkäsin usein kääntää takaperin (imitoin Ashia XD). Jotkut ovat kieltämättä marisseet siitä, miksi Ash jätti tuon lippiksen pois myöhemmin. Itse en nää siinä mitään pahaa. Eikös muutos ole osa elämää? Okei, aiheesta toiseen. Kieltämättä repsahdin tuolle Primeapen Pokédex-entrylle. ^^

    Mankey ja Primeape ovat ihan kivoja, varsinkin Mankey on aika söpö (varsinkin noin iloisen näköisenä). En muista, olenko joskus pyydystänyt sen Redissä. Ja hei, kivaa että Ash sai myös Taistelu-poksun. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Riuku! Aaah, voi ollakin että mainitsit... on ainakin sellainen muistikuva :). Toisaalta tuollaiset hölmöilyt on ihan hauskoja... ja aina voi leikkisästi pohtia, että mitä niille 15 kadonneelle pokémonille on tapahtunut :D.

      Musta itse asiassa ne AG-kausien uudelleen piirretyt voileivät on aina näyttänyt tosi herkullisilta! Paljon paremmilta kuin riisipallot :D. Mutta aika hassua, kun ovat käyttäneet vaivaa ja aikaa joidenkin voileipien piirtelyyn...
      Mäkin käänsin lippistä samaan tapaan kuin Ash, kun olin pikkuskidi :D. Mulla ei tosin ollut koskaan mitään pokémon-lippistä, mutta aika usein sellainen super hieno punainen Squirtle-tpaita. Oi että, olivatpa ne aikoja. Haluan sen t-paidan takaisin :<. Ja olisi vaikea kuvitella tätä vanhaa lippistä enää Ashin päähän, uudet on olleet ihan kivoja nekin (joskin ehkä turhan samanlaisia keskenään)!

      Mankey on tollanen karvapallo! Ja kiiiitos kommentista ♥

      Poista
  2. Miten Rakettiryhmän sitten kävi lopussa? Mihin ne joutu! :D

    Ah, että rakastin tätä jaksoa pienenä. Muistin tän kuitenkin tosi huonosti, ja tää teksti valaisi ihanasti, kiitos siitä! <33 Ja on niin mukavaa lueskella taas tätä animemratonia.

    Harmi että tässä oli jotenkn tosi vähän kuvia mun mielestä, verrattuna edellisin kirjotuksiin.. Tai jotenkin tää tuntuu todella tekstivoittoselta, mutta eihän se tienkään varsinaisesti mitään haittaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohohoho, voi ei, ihan lipsahti tollanen pieni yksityiskohta kertomatta :D. Primeape antoi Rakettiryhmälle sitten lopulta selkään ja paiskasi ne taivaan tuuliin :D.

      Oooh, kiva jos animemaratoni toimii! Lisää on tulossa taas iiiihan pian (aloitin kirjoittamaan jo uutta osaa, hoo, hyvä meikä). Hmm hmm, mä taas kirjoittaessa just muuten ajattelin, että tähän tulee ihan liikaa kuvia ja sit heitin osan niistä pois :D. Hehe.

      Kiitos kommentista!

      Poista
    2. Hah, arvasin kyllä että Primeape heiti ne "taivaisiin!" XD Nyt muuten kun oikeestaan katon uudellen tätä sivua, niin tässähän on ihan mukavasti kuvia. Että sori kun valitin niiden puuttumisesta!

      Poista
    3. Ei se mitään valittamista ollut, mut hyvä jos kuvia on jo tällaisenaan tarpeeksi :D. Koetan huomenna postata animemaratonin, jossa olisi taas ääniklippejäki mukana!!! Hihi!

      Poista
    4. Haha :D Tosi kivaa että animemaratoni jatkuu ja jos laitat vielä ääniklippejäkin niin: ❤❤❤!! ;)

      Poista
  3. Ainiin, ja:

    ONNEKSI OLKOON AVRI! <333

    VastaaPoista
  4. Onnittelut näin myöhässä c:
    En tykännyt tästä jaksosta pienenä, primeape oli pelottava tai sitte osasyy oli kyllästyminen :D löytyi videolta tuo jakso ja muutama eteenpäin ja niin oli video kulunut kun löysin sen tossa joku aika sitte :D suosikki oli ehdottomasti se k9 jakso c: vaikka nykyään se ei tunnu kovin kummoiselta.
    Ja sitten ihan tähän kuulumaton kysymys ! Mihin väliin kuuluu jaksot joulun jynx ja se lumi hommeli ? Riepoo niin pirusti kun joku sanoi että nuo kuuluvat sinne loppuvaiheille ? Mutta ashilla on vielä charmander o: mua ehkä vähän turhan paljon häiritsee nuo epäkohdat, niinkun toi garyn poksujen määrä murr :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee, kiitosh!
      Joo, no eihän tää mikään kaikkista paras jakso Indigo-kaudella ole, ei todellakaan :). Toi on muuten niin kultaa, kun löytää vanhalta videolta nauhoitettuja aarteita... Kesti hetki muistella, et mikä toi K9-jakso oli, mut sit muistinkin! En tosin muista siitä yksityiskohtia _yhtään_!
      Joo, noi kaksi jaksoa kuuluu sillee tarinan kannalta Pikachu's Goodbyes-jakson aikaan, joko aivan ennen tai aivan sen jälkeen, mutta siis lähinnä näissä jaksoissa on ollut ihan alusta asti se juttu, että Japanissa tuli pitkä tauko Pokémonin esityksessä, kun siellä esitettiin se Porygon-jakso ja tästä syystä nää jaksot on vähän kummallisessa järjestyksessä näytetty. Mutta joo, Suomessa tää Holiday Hi-Jynx ja Snow it way Out on näytetty sillä lailla, että Ashilla oli muissa jaksoissa ollut jo pitemmän aikaa Charizard.

      Kiitti kommentista ♥

      Poista
  5. Juuhuuh, animemaratoonia!
    Yksi suosikki jaksojani, koska Mankey ja Primeape ovat ihan mahtavia, ja jaksot joissa Ash saa uuden pokemonin ovat aina kivoja.
    Päällimmäisenä jaksosta on kuitenkin jäänyt mieleen pettymys. Nimittäin kun näin jakson ensimmäisen kerran olin aivan varma että Charmander kehittyy, koska hännän liekistä tuli niin iso ja ja tilanne oli muutenkin juuri sellainen missä pokemonit animessa kehittyy. Mutta olsi kyllä hienoa että Ash sain tuon "pölypallon" itselleen, vaikkakin vain hetkeksi.
    Taidanmpa kouluttaa White2:een Primeapen... Ei ole ollut tiimissä kuin kerran tai pari joskus kolmos genen aikaan.

    Ja luonnollisesti tuo lippis kuului "pakkosaada!!"-listaan.

    Ja tietyti myöhäiset onnittelut merkkipäivän johdosta. Ei sitä joka vuosi täytetä kahtakymmentä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Indigo-kaudella Ash ei muutenkaan nappaile ihan liikaa pokéttimia, joten nää on tällaista harvinaista herkkua!
      Onneksi sentään Charmander sitten myöhemmin kehittyi (joskin se oli musta liian vähän aikaa Charmeleonina, hmph), mutta tosiaan, tää jakso ois voinut olla hyvä tilaisuus tulipokélle kehittyä. Ja niinpä, Primeapella on kunnon ballsit, harmi tosiaan että sen temperamentista ei saada nauttia kauaa :(.
      Suosittelen Primeapea kyllä, oon joskus ite kouluttanut sellaista Leafgreenissä!

      Haaaa, kiitos! Joo, harmi vaan että 20 alkaa olla jo sellainen aika aikuiselta kalskahtava luku, vaikka oikeesti oon ennemminkin Avri 5v. Ja kiitos kommentista!

      Poista
  6. Tota... 3 kaudella kun ash kavereineen saapuu johtossa johonkin kaupunkiin, jonka nimea en musta, niin paikallinen nainen kertoo kaupungissa pidettavan pokemonmessut.siina jaksossa Ash ei ole koskaan kuullutkaan pokemonmessuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kummaa ja tylsää :D. Olisi ollut hauskaa, jos olisimme saaneet kuulla liigalippis-kertomuksen taas uudestaan!

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!