Pokémon animemaratoni XIX: Kummitustorni

Animemaratoniin jatkoa jee!

Kummitustorni

Ash ja kumppanit seikkailevat synkässä ja pimeässä metässä etsiessään Lavender Townia, josta Ash voisi hankkia itselleen kummituspokémonin. Ashin mielestä heidän on syytä oppia elämään pelon kanssa napatakseen kummituksen, ja pelottelee naamarilla sitten erittäin vihaisin lopputuloksin Mistyä, Brockia ja Pikachua. Ash saa kuulla kunniansa erityisesti Pikachun ukkosiskun myötä.


Lopulta Lavender Town häämöttää ja ystävykset marssivat oikopäätä Kummitustorni-nimiseen paikkaan, jossa kummituspokémoneja asuu. Torni on aika kammottavan näköinen, mua ei ainakaan saisi yöllä tuonne vaikka olisi mitä kummituksia tarjolla (tai ehkä juuri siitä syystä) :D. Misty ja Brock päättävät ikään kuin kostaa Ashin aiemman pelottelun toteamalla, että tässä on pojalle nyt sellainen seikkailu, minkä Ash saa hoitaa aivan itse. He eivät tule torniin. Myös Pikachu kaipaa mieluummin nokkaunille. Ashin rohkeus alkaa kummallisesti pettää :D.



Samaa aikaa Rakettiryhmä piileskelee ja suunnittelee Pikachun nappaamista tornissa. James rysähtää varomattomasti lahon lattian läpi alempaan kerrokseen. Jessien ja Meowthin ihmetellessä Jamesin putoamista, Meowth näkee aaveen - Gastlyn (siitä myös tuo ääniklippi). Loppujen lopuksi myös Jessie ja Meowth lentävät kammottavasti ulvoen lattiareiän läpi Jamesin perään. Rakettiryhmän ulvonnat kirivät ulos asti ja saavat Ashin, Mistyn ja Brockin epäilemään, että tornista löytyy peräti kidutuskammio. Kaverusten uteliaisuus herää ja he rohkaistuvat astumaan sisään torniin ottamaan selvää äänistä.

Sisällä tornissa on kammottavaa, kun kaikki paikat ovat pölyiset ja täynnä hämähäkinseittejä. Jossain kaukana tornin kellarikerroksissa Haunter ja Gengar saavat tietää Gastlylta, että torniin on eksynyt ihmisiä. Tämä jos mikä ilahduttaa pikkukummituksia. Kummitukset järkkäävätkin pikkuisen jäynän: Ash, Misty ja Brock löytävät tiensä ruokasaliin, jossa astiat ja huonekalut alkavat jahdata heitä. Se on kaveruksille viimeinen niitti ja he pötkivät pää kolmantena jalkana pakoon tornista.

Ulkona Ash saa taas rohkeutensa takaisin ja haluaa palata torniin etsimään kummituspokémonia. Misty ja Brock eivät tällä kertaa suostu kirveelläkään seuraamaan Ashin jalanjälkiä. Tornissa Ash löytää Rakettiryhmän rikkoman lattiareiän, jonka luona näkyy sakeaa sumua. Ash kaivaakin Pokédexin esille ja dexter selittää varsin salaperäisesti, että kyseessä on "usvamuotoinen kummituspokémon, sen todellinen olemus on täysin tuntematon". Olikohan kyseessä joku tuntematon kummituslaji, vai halusiko vain Gastly/Haunter/Gengar pysytellä tuollaisena usvana ja piilossa Ashilta? Onhan peleissäkin Lavender Townin Pokémon Towerissa aluksi vain "tavallisia kummituksia", jotka kumminkin paljastuvat myöhemmin pokémoneiksi. Lattiareiästä kuuluu kummaa uikutusta ja Ash päättelee kummitusten olevan siellä. Pikachu ja Charmander hyökkäävät kummituksia päin, vaikka todellisuudessahan siellä on vain Rakettiryhmä.


Lopulta Haunter ilmestyy vihdoin Ashin luo. Ash meinaa päättäväisesti napata pokémonin, mutta Haunter tuntuu pitävän Ashia aika lailla pilkkanaan katoamalla ja ilmestymällä eri paikkoihin ja naureskelemalla kaikille Ashin pyydystyskeinoille. Paikalle saapuu äkkiä myös Gengar, joka yrittää Haunterin kanssa irvistellä ja pelleillä Ashille ja Pikachulle oikein olan takaa. Ash ei kumminkaan lämpene kummitusten huumorille ja masentuneina Haunter ja Gengar lipuvat tiehensä. Ash yrittää seurata niitä ja kompuroi jaloissaan suoraan päin lattiaan. Kolauksen voimasta lahon katon kattokruunu tipahtaa Ashin ja Pikachun päälle!

Gastlysta, Haunterista ja Gengarista Ashin ja Pikachun kattokruunu-temppu oli vallan loistava. Kummitukset kumminkin surullistuvat hetkeksi, kun Ash ja Pikachu vain makaavat elottomina kattokruunun alla. Haunter saa ajatuksen ja kiskoo Ashin sekä Pikachun haamut esiin kattokruunun alla makaavista ruumiista. Ash ja Pikachu ovat kauhuissaan kohtalostaan, mutta Haunter selittää heille innostuneesti, että nyt he kaikki ovat samanlaisia: kummituksia.
Gastly, Haunter ja Gengar esittelevät kummituksena olemisen parhaita puolia lennättämällä Ashia ja Pikachua seinien läpi ulos tornista. Ash innostuu äkkiä kummituksena olemisesta ja päättää tehdä vähän kiusaa ulkona odottaville Mistylle ja Brockille, sillä hehän eivät tietenkään näe kummitus-Ashia. Misty ja Brock painuvat Kummitustorniin ottamaan selvää, onko Ash kunnossa. Samaan aikaan Ash ja Pikachu taas hurvittelevat Gastlyn, Haunterin ja Gengarin kanssa lentelemällä ympäri Lavender Townia.
Haunter esittelee Ashille ja Pikachulle kummitusten leikkihuoneen, jossa on paljon erilaisia leluja. Ash tajuaa, että Haunter ystävineen ovat olleet hirmuisen yksinäisiä tornissa ja kaipasivat ihmisistä vain leikkiseuraa. Ash kumminkin selittää kummituksille, että hänen on pakko jatkaa pokémonkouluttajan uraansa ja ettei hän siksi voi jäädä leikkimään kummituspokémonien kanssa. Aaaaw. Tuo Gastly on muuten niin tajuttoman söpö tuossa keinussa, aaww, tahdon omaan pihakeinuun Gastlyn keinumaan.


Toisaalla Misty ja Brock ovat löytäneet Ashin sekä Pikachun elottomat ruumiit kattokruunun alta (aika kammottava löytö varmaan ollut). Ashin haamu toteaa, että heidän on Pikachun kanssa aika palata takaisin ruumiisiinsa. Noin helposti se uudelleen henkiin herääminen vaan käy, kuten kuvassa näkyy! Täytyy pitää mielessä, jos joskus kattokruunu iskeytyy niskaani.


Seuraava aamu sarastaa ja sankarimme tekevät lähtöä Lavender Townista. Brock ihmettelee, miten Ash meinaa pärjätä Sabrinaa vastaan ilman kummituspokémonia. Ashin mielestä kummituksia on mahdoton pyydystää ja on pärjättävä toisin keinoin. Juuri tämän sanottuaan, vanha tuttu Haunter pamahtaa paikalle ja haluaa lähteä seuraamaan Ashia. Misty ja Brock sen sijaan pötkivät kiireen vilkkaa Haunteria pakoon.

Tämä jakso on... ihan kohtalainen, mutta jokseenkin vähän tylsä jakso (etenkin kun olen nähnyt tämän ainakin sata kertaa). Harmittaa, että Lavender Town ei saanut tämän enempää huomiota osakseen ja pelien tarjoamaan Lavender Towniin verrattuna anime-versio on aika köyhä.



Mutta aina voi nauttia Redin ja Greenin alkuperäisetä korvia riipivästä Lavender Townin musiikista, jonka korkeat äänet siis ovat länsimaiseen Red ja Blue-pelien versioihin nähden hieman erilaistet ja korkeammat. Creepy! Harmi, ettei animeversion Lavender Town saanut ihan pelien riipivyyttä osakseen.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

  1. Mun mielestä taas tämä jakso on päinvastoin, todella hauska! :D oon aina nauranut jotnekin tälle jaksolle ja noille kummitustornin haamuille, mutta samalla oikeastaan vähän pelännyt tätä. Onhan tuo kuitenkin aika järkyttävää että Ash ja hänen sähköhiirentä heittävät henkensä! o.o

    No mutta, ihanaa että tämä animemaratoni jatkuu! Harmi että tästä kirjoituksesta kyllä taisi vähän paistaa tuo sun innotomuus tätä jaksoa kohtaan, kun sai teksti niin vähän Avrin hauskoja kommentteja. Mutta eipä siinä mitään, eihän kaikesta tarvitse tykätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tää mustakin on hauska ja erityisesti kummitusten hölmö huumori on niin sympaattista :D. Harmillisesti tää jakso on myös yksi niistä harvoista, jotka ovat säilyneet lapsuudesta asti VHS:llä - siksi olenkin nähnyt tän aivan liian usein.

      Aaw, koetin kyllä kovin tsempata, mutta hyvä tietää jos oli vähän mälsää ja ponnetonta tekstiä :D. Huomaan kyllä sen itsekin tuota lukiessa :D.
      Ja kiiiiitos superisti kommentista, me likes ♥.

      Poista
  2. Omasta mielestäni tämä on yksi hauskimmista jaksoista, tätä tuli katsottua nauhalta tuhansia kertoja siskon kanssa ja aina jaksoi naurattaa, varsinkin nuo Rakettiryhmän kommellukset (mahtavat ilmeet heillä kun putosivat lattian läpi =D). Itse kyllä pidin noita Ashin ja Pikachun "haamuja" sieluina, tosin en tiedä tarkoittavatko ne nyt ihan samaa asiaa.

    Kieltämättä itsekin olisin halunnut että Lavender Town olisi saanut animessa vähän enemmän väriä, mutta kun ei niin ei...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, tätä on tullut nauhalta katsottua uuuuuseita kertoja :D. Onhan tämä ihan hauska, mutta jotenkin aika monet muut jaksot ovat olleet enemmän mieleeni :). Rakettiryhmän kommellukset ja kommentit olivat kyllä tässäKIN jaksossa ihan parhaat :D.

      Jepulis, Lavender Town-raukka. Pokémonien hautausmaa nyt oli tietysti poissa laskuista, ei sellaista koskaan pokémonanimessa nähdä, mutta esimerkiksi Mr. Fuijin puuttuminen kyllä vähän kaihertaa...

      Poista
  3. Hehee, loistava jakso! Jotenkin tuntuu, että näissä vanhemmissa jaksoissa on uskallettu vähän irrotella! Esimerkiksi tuo kattokruunun alle jääminen - kuulostaa aika brutaalilta, mutta sehän aiheutti vain lisää hauskaa tässä:D Ollaankohan sitä liian varovaisia nykyään... joskus ihmettelen sitä, miksi bannataan jaksoja, joissa maa järisee ja räjähtelee tms, sen takia, että oikeastikin on ollut joku luonnonkatastrofi? Siis onhan se varmaan traumaattista ja ihan arvostettavaa silleensä, mutta ihan kuin se oikeasti olisi joku elämää suurempi juttu.

    Tämän postauksen Lavender-viittauksen ansiosta menin sitten kiertelemään erinäisiä sivuja ja kuuntelemaan YouTubesta juurikin tuon Lavender Townin musaa ja huuuu, creepy feeling. En ole koskaan pitänyt Lavenderia mitenkään pelottavana paikkana, mutta onhan se aika... hrr. Hautausmaa (/torni) ja kaikki, kummituksia ja vielä tuollainen ahdistava musiikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä totta, mutta sama pätee kyllä vähän joka asiassa nykyään D:. En ainakaan koe kovasti traumatisoituneeni, vaikka Ash ja Pikachu jäivät brutaalisti kattokruunun alle, joten miksi sitä pelätään nykypäivän lapsien kohdalla? Muutenkin hassua, kun nykyään varotaan kaikkea kamaluuksia ja synkkyyttä saduissa, mutta ihan kunnon kansalaisia on niistäkin kasvanut, jotka ovat lapsena kuulleet satua Punahilkasta (jossa susi syö Punahilkan ja tämän mummon ja sitten metsästäjä LEIKKAA suden mahan auki ja täyttää sen kivillä... seriously???!!) :D.

      Lavender Townista taitaa liikkua netissä aikamoisia creepy storyeja. Klassisin on varmaan se, että jos kuuntelee Lavender Townin musiikkia takaperin, niin kuuntelijat ajautuvat itsemurhaan ja kuolemaan. Aikamoisia tarinoita, ja vain yhden pelisarjan kaupungista!

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!