Pokémon animaratoni XIV: Silmänruokaa ja hiekkarantoja

Ääks! Blogi on muutamilta päiviltä nyt jäänyt, kun satuin viikko sitten yhteen autoaccidenttiin, sain mojovan aivotärähdyksen ja koneella olo ei ole oikein luonnistunut + vappu, heh. Mutta nyt animemaratonin pariin ja Suomessa näkemättömään jakson kimppuun!

Silmänruokaa ja hiekkarantoja
Beauty and the Beach / Holyday at Aopulco

Otsikossa oma köyhä suomennos. Tämähän on tämä legendaarinen bannattu jakso, joka jenkeissä esitettiin sitten vasta myöhemmin hieman leikeltynä.


Viimeksi Jättipokémon-saari sai kyytiä, mutta hiekkarannalla jatketaan kumppanusten saapuessa Porta Vistan lomakaupukiin. Jakso alkaa, kun Misty esiintyy bikineissä joukkomme miespuolisille jäsenille ja saa peräänsä ihmettelyjä. Ash toteaa kauniisti, että on omituista nähdä Misty kerrankin tytön näköisenä :D.

Toisaalla Rakettiryhmä ahkeroi kovasti polkien heidän Gyarados-sukellusvenettä eteenpäin. Tämä taitaakin olla ensimmäinen kerta, kun Rakettiryhmä käyttää Gyarados-sukellusvenettä. Hassua, kun yleensä nämä pohjatason rikolliset ovat tyytyneet siihen Magikarpiin. Rakettiryhmä on päättänyt suunnata kohti hiekkarantaa, aikeenaan ryövätä aurinkoa ottavien turistien rahaa pursuilevat lompakot, kun Jessie huomaa kauhukseen moottoriveneen tulevan suoraan heitä päin! Moottoriveneajelulla ovat Ash, Misty, Brock ja Pikachu. Misty ihmettelee, miten he oikein pääsivät moiselle huviajelulle ja Ash toteaa, että kunnia kuuluu Brockille, jolla taitaa olla aika rikkaita ystäviä. Brock taas huomauttaa, että hän seurasi vain Pikachua veneeseen... :D. Moottorivene törmää sukellusveneeseen ja rakettiryhmäläiset painuvat meren pohjaan. Ash ei saa venettä hallintaansa ja he törmäävät puulaituriin oikein ryminällä!


Laiturille laukkaa varsin hämärä hemmo, nimeltä Moe, joka paljastuu moottoriveneen ja myös tuhoutuneen laiturin omistajaksi. Ystävämme ovat pulassa kohdatessaan Moen raivon, mutta... Mistyn bikinit pelastavat päivän :D. Japaniversiossa Moe sanoo Mistyn nähdessään (hyvin kaiken kertova punastunut ilme naamallaan, katse rinnan tietämille suunnattuna), että pitäisi mieluusti hauskaa punatukan kanssa, jos tämä olisi 8 vuotta vanhempi. Jenkkiversiossa tällaiset kammottavat vihjaukset on tietysti siivottu pois... ja Moe sanoo Mistyn muistuttavan häntä lapsenlapsestaan. Hei oikeasti nyt :DDDD. Tuo jenkkiläinen "siistimpi" käännös on kyllä kaikkea muuta kuin siivompi versio, sillä nyt Moe katsoo lapsenlastaan muistuttavaa Mistyä hieman turhan ahnaasti. Tuohan kuulostaa paljon kyseenalaisemmalta kuin alkuperäinen japanilainen dialogi. Joka tapauksessa, Misty saa Moen ylipuhuttua siihen, että kumppanukset korvaavat tekemänsä vahingot työllä.

Toisaalla jälleen jonkin sortin varmalta kuolemalta pelastuneet Jessie, James ja Meowth surevat hajonnutta Gyarados-härveliään. Rahaa olisi saatava jostain, jos mielii korjata vekottimen. Paikalle pamahtaa Brutella-niminen hyvinkin viehättävä lady (not), jolla on omien sanojensa mukaan erittäin brutaali luonne mutta myös oma rantaravintola. James kinuaa Brutellan ottamaan heidät töihin tarjoilijoiksi.


Ash ja Brock korvaavat tekemiään tuhoja yrittämällä värvätä ihmisiä syömään ravintolassa, joka kuuluu Moelle. Moen kämäinen ruokapaikka ei kumminkaan kiinnosta ketään, vaan kaikki haluavat mieluummin ruokailla Brutellan ravintolassa, jossa Jessie on ovimiehenä vastaanottamassa ihmisiä sisään. Ystäviemme kunnian päälle ottaa se, että ravintola, jossa Rakettiryhmä on töissä, menestyy paremmin. Ash päättää ottaa pokémoninsa työntekoon avuksi ja kohta Moen ravintolassa riittää väkeä tungokseksi asti. Meowth päättää kumminkin hieman sabotoida ravintolan toimintaa ja pian Moen ravintola huutaa taas tyhjyyttä. Brutella saapuu Moen ravintolaan ja vaatii Moen maksamaan hänelle velkansa seuraavaan päivään mennessä - miksi lie mies nyt on velkaa tuolle kilparavintoloitsijalle. Moe kertoo, että hänen unelmansa on lähteä maailmanmatkalle moottoriveneellään, mutta maksaakseen velkansa, Moen täytyy nyt luopua veneestään.


Juuri kun epätoivo on suurimmillaan, ravintolaan saapuvat Professori Oak ja Ashin äiti Delia. Ash on lievästi yllättynyt nähdessään heidät, mutta reaktio jää musta erikoisen lieväksi :DD. Oak kertoo, että rannalla järjestetään aivan pian Beach Beauty & Pokémon Costume-kilpailu, joka toisi ravintolaan paljon väkeä syömään. Misty päättää osallistua kisaan. Pokémonit apunaan, kumppanukset alkavat uudestaan mainostaa ja ehostaa Moen ravintolaa.

Kisa on alkamaisillaan. Katsomossa Ash, Delia ja Oak höpisevät siitä, miten Ash on edelleen Delian oma pikkuvauva, aaw :D. Ensimmäinen kisaaja on Misty, jonka ulkonäkö näyttää miellyttävän katsojia. Mistyn rinnalla esiintyvät Starmie ja Squirtle, jotka leijailevat Mistyn ympärillä ufoksi tekeytyneenä. Sangen omituinen kisa, sanoisinko...
Mistyn esityksen keskeyttää lavelle rynnännyt bikinipukuiset Jessie ja James. James on hankkinut itselleen vähän täytettä ja Mistyä järkyttää tuo tissipalvelun määrä, mitä James aikoo yleisölle tarjoilla :DDDDDDD. Tämä kohtaus on tyystin leikattu pois länsimaisesta versiosta, mistä voi taas olla montaa mieltä. Onko se nyt oikeasti niin paha juttu, että James esittelee vähän rintavarustustaan? Tämähän on vain koomista. Nooh, tiedä sitä sitten! Yleisö tuntuu nauttivan kovasti Jessien ja Jamesin esille tulosta. Jessie ja James ovat tuunanneet Koffingin ja Ekansin näyttämään... ööö... Brockin tulkinnan mukaan Omastarilta, mutta siltähän tuo yhdistelmä ei näytä pätkääkään.

Mutta sitten kilpailuun saapuu hyvin yllättävä osallistuja, nimittäin Gary cheerleader-typyköineen. Kuusi kaunista tyttö lavalla! Yleisö ja etenkin Brock ovat aivan haltioissaan. Toisaalla Brutella tekee Rakettiryhmälle uhkauksen tai tarjouksen, riippuu vähän miten sen nyt ottaa... hän on korjannut Gyarados-sukellusveneen, mutta Rakettiryhmä joutuu maksamaan siitä tuplasti, jos se ei tee juuri kuten Brutella käskee. Brutella komentaa Jessien, Jamesin ja Meowthin tuhoamaan kauneuskilpailu sekä Moen ravintola. Rakettiryhmä tekee työtä käskettyä ja ampuu ohjuksen kilpailulavaa kohti. Ash ottaa homman haltuunsa ja lähettää Charmanderinsa sekä Pidgeottonsa kääntämään ohjuksen kulkusuunnan. Ohjus lähtee paluupostissa takaisin päin Rakettiryhmää, jotka polkevat henkensä edestä Gyarados-menopelillään. Lopulta ohjus osuu paitsi Rakettiryhmään, niin myös Brutellan ravintolaan.


Lopuksi Ash, Misty, Brock ja Pikachu jatkavat matkaa seikkailullaan ja suuntaavat kohti Hutber Portia (jota jaksossa kumminkin Porta Vistaksi nimitetään, mutta joka on oikeasti eri paikka kuin tämä kaupunki tässä).



Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

  1. Tissit, tissit, tissit♥ Loistava jakso.

    VastaaPoista
  2. Haha, hyvä että käsittelit myös tämän jakson. Itsekin olen katsonut tämän kerran englanniksi enkä oikein muistanut tästä jaksosta paljon mitään, mutta tämä kirjoitus virkisti vähän muistia. ^^ Huomasin itsekin, että siitä oli selvästi poistettu nuo tietyt kohdat.

    Ilmeeni oli muuten täsmälleen sama kuin Mistyllä, kun James pumppasi nuo ryntäät. XD Japskiversiossa myös taisi olla sellainen kohtaus, kun nuo Garyn ihalijat tulivat esiin ja hullaannuttivat yleisön, James oli raivoissaan sanoen: "Kyllä minä olen seksikkäämpi!" Että näin. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, bannitut jaksot ja elokuvat kuuluvat tähän maratoniin :). Ja sama homma, vaikka olen kyllä nähnyt tän jakson, niin ei ollut juuri mitään muistikuvia tapahtumista. Esimerkiksi kokonaan tuo veneily ja laituriin törmääminen olivat ihan pimennossa.

      Joo, nuo Jamesin melonit ovat aikamoiset :D. Ja jotain tuon tapaista tuossa jaksossa taisi olla, ainakin hiukan Jamesilla oli asiaan nokan koputtamista!

      Poista
  3. En ikinä tajua miten James on saanut tuollaiset tissit ittelleen! Siis tekorinnathan ne on, mutta näyttävät aika aidoilta xD
    Noh, tämähän on pelkkä lastensarja, joten ei sitä varmaan olla edes ajateltu, että kuinka noin aidonnäköiset on mahdollista ollakaan..

    Mutta siiiiis tisseistä siihen, että kivaa kun animemaratoni jatkuu! En oo varma oliko tuo sun aivotärähdys juttu vitsi vai ei, mutta jos ei niin hyvä että oot kunnossa. :)

    Hieno blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, aika aito rintavarustus :D. Mutta Rakettiryhmällä on aina tällaista aika uutta teknologiaa suunnitelmissaan, joten miksipäs ei sitten.

      Koetan jatkaa animemaratonia tänään tai huomenna. Nämä ovat vaan yllättävän suuritöisiä postauksia. Ja oli ihan tosi juttu tuo kolari + aivotärähdys, mutta kunnossa ollaan! Kiitos kommentista!

      Poista
  4. Tämä jakso ei ole kyllä tuoreessa muistissani, joten hankalempi mennä sitä kommentoimaan. Mutta Jamesin tissit on kivat :D (jenkit ja heidän sensuurinsa, vissiin lapsille liian traumaattista, jos mieshahmolla on tissit?)

    Mutta asiasta kolmanteen, minua on jo useamman vuoden ihan mielettömästi mieltä rassannut japanilaisten tapa jättää piirtämättä mieshahmojen nännit. Minusta se on vaan niin epäluonnollista o__o (viitaten tuohon ekaan kuvaan, missä on Ash ja Brock)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tyyli, jolla James handlasi tissinsä, taisi olla jenkeille se sensuurin paikka. Jameshan kähmii niitä aika lailla :D.

      Oon jotenkin kyllä tottunut siihen, ettei miespuolisilla ole Pokémonissa nännejä, mutta jos jossain esimerkiksi piirrustuksessa miesten nännit puuttuvat (vaikka olisi millainen animepoitsu kyseessä), niin huooooooooo!

      Poista
  5. Minulle täysin tuntematon jakso. Tiesin että Jamesin tissit on sensuroitu jostain jaksosta mutta en tiennyt enempää, enkä sitä että jakso oli näinkin alkupäässä.
    Eipä suuremmin harmita kuitenkaan että jakso on jäänyt näkemättä, vaikka vähäpukeiset naikkoset silmää miellyttävätkin ;) Luojan kiitos tuo Brutella ei osallistunut kisaan...(eihän?)

    HYvä että kirjoitat näistä bannatuista jaksoistakin, muutenkin kiva jatkaa taas anime maratonia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koetinkin vähän tarkemmin käydä jakson läpi, ihan vaan jos joku ei ole sitä nähnyt :). Ja ei, Brutella ei osallistunut kisaan...:DDDDDD Olisi ollut kyllä aikamoinen näky, siitä olisi ehdottomasti tullut kuvaa blogiin.

      Jees, The Legend of Dratini-jaksoa odotellessa, koska en ole koskaan tullut katsoneeksi sitä.

      Poista
  6. Katsoin tämän jakson joskus englanniksi, mutta se oli tosiaan se pätkitty versio ja tuntui, että juoni oli ihan tyhmä ja sekalainen:D Tuosta Jamesin rintavarustuksesta olen katsonut vain Youtubesta videoita ja hahaha, ainakin mun mielestäni se on tosi hulvaton kohtaus! Mistyn ilme kruunaa kaiken:D Voi tietysti olla, että pienempänä olisin ollut enemmän sellaisella "WTF?"-fiiliksellä... Katselin kyseistä kohtausta äsken uudestaan ja Jamesin rinnathan ovat suuremmat kuin Jessiellä. Kaikenlaista niiden japsien päässä pyörii:D

    Välillä tuntuu, että nykyään kirjoittajat pelaavat "varman päälle", jottei mitään tällaista tulisi tapahtumaan. Mun mielestä voisi kyllä edelleenkin vähän leikitellä asioilla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jamesin tissit on kyllä ihan mahtavat ja hauskat :DD. Vaikea kuvitella, mitä sitä pienempänä olisi tästä ajatellut, tuskin oikeestaan mitään ihmeellisempiä? Eiköhän lapselle tissit ole vähän samalla tavalla hauska kuin joku peppu - ei niihin liity mitään seksuaalisia ajatuksia :D. Ja tää on kyllä niin tällaista only in Japan-matskua, hehe.

      Jep, niin vähän pelailevat. Ja muutenkin nykyään jaksoissa japanilainen kulttuuri on aika kortilla, kun taas ekassa kaudessa oli vaikka mitä japanilaisia perinteitä yms.

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!