Pokémon animemaratoni XIII: Jättipokémonien saari

Vieraileva kynä failasi minut tänään, joten sitä lienee parempi odottaa huomiseksi. Tässä kumminkin animemaratoniin jatkoa :-).

----

Asiaan, tässä on tämä edellisen animemaratonin kommenteista päätelty useiden lempparijakso! Tämä tosiaan on aika ainutlaatuinen ja erilainen, tietysti juuri siitä syystä, että tässä jaksossa osan pokémonien puhe on tekstitetty.

Ash, Misty ja Brock heräävät täysin tuntemattomalta hiekkarannalta. Mikä tuuri, he selvisivät Gyaradosin Lohikäärmesodasta (Dragon Rage) elävinä ja ehjinä! Kukaan ennen ei ole siihen pystynyt tai ainakaan kukaan ei ole kertonut koskaan selvinneensä moisesta. Ihmeen kaupalla he ovat selvinneet... Mutta voi ei?! Missä on Pikachu? Ja Ashilla on vain kaksi poképalloa jäljellä! Pidgeotto ja Butterfree. Voi että, miksi teitä hyljeksittiin ettekä päässeet mukaan tekstitettyyn poppooseen.
Samaan aikaan toisaalla myös Jessie sekä James saavat herätyksen Krabbyn tarttuessa saksillaan kumpaistakin jalasta (ai helvetti...). Hekin ovat uhmanneet Kuolemaa! Ei mene tosin kauaakaan, kun kummatkin tajuavat että jotain hyvin oleellista puuttuu. Jessie ja James ihmettelevät, kun "missään ei kuulu sitä ärsyttävää valittamista" - Meowth on kadonnut! Samaan syssyyn he huomaavat, miten Ekans ja Koffingin ovat tiessään. Saadaan kuulla aika mielenkiintoista tietoa siitä, että Jessie sai Ekansin syntymäpäivälahjaksi ja James Koffingin viime joululahjaksi. Aaw! Kaiken pahan lisäksi Jessie ja James ovat vielä rahattomiakin, joten he eivät voi edes soittaa puhelinkopista apua, jonka he löysivät hiekkarannalta.


Aivan jossain toisaalla, kaukana Ashista, Mistysta ja Brockista, Pikachu löytää Ashin hukkuneet poképallot ja päästää ulos Bulbasaurin, Charmanderin ja Squirtlen. Tässä heti kättelyssä muuten näkyy hienosti näiden starttereiden luonteet! Olen usein nähnyt sellaista puhetta, että Ashin Kanto-aikaiset pokémonit eivät omistaisi oikein kunnon luonteita, mutta pah. Eivät välttämättä kauhean hallitsevasti ole esillä, mutta kyllä niillä sellaiset on! Pikachun kysyessä muiden vointia, reipas pikku Charmander toteaa olevansa kunnossa, lapsellinen ja mukavuudenhaluinen Squirtle sanoo voineensa joskus paremminkin, kun taas vakava ja arvonsa tunteva Bulbasaur väittää voivansa oikein hienosti. Eihän Bulbasauria mikään kokemus hätkäytä!

Pokémonit ihmettelevät, miksi ovat joutuneet rannalle yksikseen. Pikachu ja Charmander bongaavat Slowpoken, jolta menevät kysymään vähän neuvoa. Slowpoke vaan ei vastaa mitään, möllöttää vain. Bulba ja Squirtle ottavat erikoisen eksymisen Ashista paljon rennommin ja loikoilevat rannalla. Slowpoke on mahtava kalastellessaan kiven päällä!
Myöhemmin, jo pimeän tultua, pokémonit käppäilevät metsässä ja pohtivat, minne heidän kouluttajansa on oikein kadonnut. Tässä näkyy paljon pokémonien välistä kemiaa ja luonnetta. Letkeä Squirtle koettaa tuoda huumoria mukaan ja ehdottaa, että villit pokémonit ovat syöneet heidän kouluttajansa. Mutta Bulbasaur taas on aivan varma siitä, että Ash on hylännyt pokémoninsa. Charmander erityisesti tuntuu pelästyvän Bulbasaurin väittämää, mikä taas kertoo pokémonin luonteesta jotain. Pikachu ja Squirtle inttävät vastaan: Ash ei ole sellainen, joka hylkää pokémoninsa.


Ashin pokémonien väitellessä siitä, mitä Ashille on käynyt, saapuu paikalle hyvin tuttuja kavereita. Nimittäin Meowth, Ekans ja Koffing. Meowth uskoo tilanteen olevan lottovoitto, sillä hänellä on nyt mahdollisuus kaapata Pikachu!
Meowth käskee kanssaan olevia Ekansia ja Koffingia käydä Pikachun ja muiden Ashin pokémonien kimppuun, mutta Ekans ja Koffing eivät teekään mitään. Ekans toteaa vain yksinkertaisesti, ettei Meowth ole hänen "isäntänsä", jolta hän ottaa käskyjä. Koffing on samaa mieltä. Ja aaw, Jamesin Koffing on ihanan yksinkertaisen oloinen pokémon. Se vain toistaa lyhennettynä kaikkea, mitä Ekans sanoo. Anyway, nyt näemme ensimmäistä kertaa, kuinka läheinen sekä vahva suhde Jessiellä ja Jamesilla on Ekansin ja Koffingin kanssa. On muuten mielenkiintoista huomata, että ainakin ulospäin vaikuttaa siltä, että Jessien ja Jamesin suhde pokémoneihinsa on vahvempi kuin Ashilla ja Ashin pokéilla. Ekans ja Koffing myös valoittavat katsojille, että pokémonit eivät ole pahoja, vaan tekevät pahoja juttuja ainoastaan kouluttajan käskyistä. Hmm. Käy sitten niin, että Ashin pokémonit sekä Ekans ja Koffing liittoutuvat keskenään etsiäkseen kouluttajansa. Meowth ei tällaista käytöstä ymmärrä pätkääkään. Tuhma Meowth-ressukka jää esimerkiksi ilman ruokaa, kun toiset pokémonit herkuttelevat iltanuotiolla :-(.


Mutta sitten alkaakin tapahtua. Ashin ja Rakettiryhmän pokémonien ruokahetki keskeytyy, kun vaaaltavan kokoinen Rhydon astelee heitä kohti. Samaan aikaan toisaalla Ash, Misty ja Brock juoksevat henkensä edestä karkuun jättiläiskokoista Zapdosia. Ei voi kyllä sanoa Rakettiryhmälläkään menevän sen paremmin, sillä suuren suuri Moltres jahtaa heitä ja ampuu näitä Liekinheittimellä.
Tämän jälkeen näemme hyvin omituisen ja japanilaisen kohdan, jossa pokémonystävämme surevat kadonneita kouluttajiaan piskuisessa Slowbron ylläpitämässä ruokapaikassa. Erikoista on muuten nähdä Meowth ja Bulbasaur, jotka kummatkin käyttäytyvät hämäävän stereotypisesti kuin olisivat juoneet vähän vettä vahvempaa ;-D. Toinen röhnöttää pöydällä, toinen haastaa riitaa. Kamalaa :DDD.
Seuraavana päivänä toisistaan eksyneet pokémonit ja kouluttajat kohtaavat lisää jättiläispokémoneja etsiessään toisiaan. Jessie ja Jameskin kohtaavat "Isochun" jättisuuren Pikachun. Vitsihän toimii taas paremmin englanniksi Bigchuna. Misty muuten lausuu tässä jaksossa Charizardin todella oudosti.

Rakettiryhmä löytää junaraiteet ja vaunun, jonne he hyppäävät päästäkseen pakoon heitä jahtaavaa Kabutopsia. Mutta vaunussa kiinni oleva kaapeli nappaa Kabutopsinkin mukaan. Sählärit onnistuvat rikkomaan vieläpä vaunun jarrun. Ash, Misty ja Brock taas kävelevät kivisillalla, joka sortuu heidän altaan. Ihmeen kaupalla kolmikko putoaa samaan vaunuun, missä Jessie ja Jameskin istuvat. Samoihin aikoihin myös pokémonit saapuvat paikalle, Blastoisen ja Charizardin jahtaamina. Näin kouluttajat ja pokémonit taas löytävät toisensa. Vaunun kaapeliin tarttuu loputkin jättipokémoneista ja lopulta kaapeli katkeaa: vaunu sinkoutuu taivaalle ja osuu Zapdosiin. Vaan Zapdos meneekin rikki ja paljastuu mekaaniseksi. Aivan kuten kaikki nuo jättipokémonit. Kouluttajat ja pokémonit paiskautuvat veteen (Charmander-ressu...)


Koko saari paljastuu meille itse asiassa turistirysäksi, jossa vierailijat voivat nähdä pokémoneja jättisuurina versioina. Pakko sanoa, että aika helkkarin vaarallisen oloinen teemapuisto, kun kerta jättiläispokémonit meinasivat talloa Pikachun pokémonkavereineen jalkoihinsa :-DDD! Kyseessä on tietysti Giovannin rahoittama paikka, johon hän on sijoittanut kuulemma miljoonia. Huimia summia, huimia summia.

Jakson loputtua Ash, Misty ja Brock saapuvat Porta Vistaan, josta jatkamme ensi kerralla, hua hua!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

5 kommenttia:

  1. Ehana jakso!! Bulbasaur oli mielestäni näissä alkuperäisissä jaksoissa tosi persoonaton, mutta en muistanutkaan sen olevan tässä jaksossa noin eläväinen :D Mutta aika peruslukemilla sen ilme kyllä on ainakin tuossa ylimmäisessä kuvassa. Mutta! Kaikin puolin mahtava jakso: Pokémonien välistä kemiaa on aina mukava seurata!

    Tyhmää, kun Pidgeotto ja Butterfree jätettiin tylysti tästä pois. Tai Brockin ja Mistyn Pokémonit. Korostettiin vain lisää sitä, ettei kyseisillä Pokémoneilla tainnut persoonaa juurikaan löytyä. Tässä jaksossa sitä olisi tosin voinut kehittää.

    VastaaPoista
  2. Oi, tämä jakso. Muistan, kun tämä jakso ekan kerran tuli, pikkusiskoni oli vielä silloin lukutaidoton ja minä sitten käänsin nuo pokejen repliikit hänelle :). Olen nähnyt tämän jakson myös VHS-kasetilta, jossa taas nuo poksujen tekstit oli poistettu jostain syystä... Osa Ashin poksuista suhtautui selvästi vähän epävarmasti Ashiin, varmaankin kun ne olivat vielä tuolloin aika kouluttamattomia, Jessie ja James ovat selvästi omistaneet Ekansin ja Koffingin kauemmin. Tämän jakson takia luulin ensin Charizardin olevan paljon isompi kuin mitä se oikeasti oli, vaikka se olikin vain kone. Niin, liittyen vielä tuohon edelliseen jaksoon, niin en normaalisti kyllä välitä epärealistisista asioista, mutta jostain syystä se laivapako häiritsi paljon, ehkä koska olen harrastanut paljon uintia... ^^;

    VastaaPoista
  3. Kiiiiitosssh kommenteista kummatkin ♥

    Munchy: Voi että, kyllä Bulbasauriltakin sitä persoonaa löytyy! Koko startteritrio omistaa aika hyvin tuota persoonallisuutta, vaikka usein nuo persoonallisuuskuviot tunnutaan liittävän vasta Advanced-kauden pokémoneihin. Pokémonien kemiasta puheen ollen, mikään ei voita kemiassa parivaljakko Bulbsaur ja Squirtle.

    Ja jep, tosiaankin :(. Vaikka starttereille on sitä luonnetta annettu, niin suurin osa pokémoneista tuntuu olevan mukana vain siksi, että niitä käytetään vain kun niitä tarvitaan D:. Olisi ollut aika metkaa nähdä joku Starmie näiden eksyneiden mukana poukkoilemassa metikössä.

    Riuku: Oma pikkusiskoni taisi myöskin olla liian pieni lukemaan noita reploja. En tosin muista, olinko itse niin viitseliäs, että käänsin ne hänelle :D. Ja jep, oli aika virkistävää nähdä, ettei pokémonit oikein luottaneet täysillä Ashiin. Olisi ollut ihan mälsää, jos tilanne olisi ollut toisin päin, että Ekans ja Koffing eivät olisi välittäneet kouluttajistaan niinkään ja Ashin pokémonit olisivat olleet ihan satavarmoja kouluttajansa välittävän heistä. Itekin muuten luulin Charizardia noin isoksi tuon jakson tai oikeammin Pokémon-tunnarin takia, jossa tuo Charizard vilahtaa!

    VastaaPoista
  4. Kauhiasti tullut tekstiä viikonlopun aikana :)

    Ehdottomasti lemppari jaksojani edelleen. Squirtle oli tuohon aikaan lempi pokemonini, ja tässäkin jaksossa varsinainen humoristi. Pidgeotton ja Butterfreen uupuminen porukasta selittyy mielestäni sillä että hyö osaavat lentää ja olisivat helposti voineet etsiä kouluttajat. Brockin ja Mistyn pokemoneja sensijaan jäin vähän kaipaamaan. Olin myöhemmin hiukan pettynyt Charizardin kokoon joka ei oikeasti ollutkaan niin iso, mutta olihan nuo robotit aika naurettavan kokoisia :)

    VastaaPoista
  5. Joo, täällä on tiukka tahti! Nyt huhtikuussa tosin saattaa olla vähän lepsumpaa, koska mulla on ennakkotehtävärumpa tulossa.

    Squirtle oli minunkin suosikkini. Sillä on niin mahtavat jutut, tässä ja muissakin jaksoissa. Esimerkiksi Pikachun lyhäreissä Squirtle on m-a-h-t-a-v-a. Ja joo, tosiaan, ei tullut tuo Pidgeotto ja Butterfree-juttu edes mieleen. Eipä tullut Ashinkään mieleen, kun ei pistänyt niitä etsintäreissulle. Brockin Geodude ja Mistyn Staryu nyt olisivat ainakin voineet olla jaksossa mukana :(.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!