Pokémon + Nobunaga's Ambition


Nyt on kyllä pakko vähän ihmetellä: mitä ihmettä?

En olisi ikinä uskonut, että Pokémon mixautuisi näin sellaisen pelisarjan kanssa kuin Nobunaga's Ambition. Tämä on itse asiassa aika jännittävää, koska tämä on niin uutta ja erilaista ja hyvin epäpokémonmaista. En ole pelannut koskaan Nobunaga's Ambition-sarjan pelejä, mutta Final Fantasy: Tactics Advancea kyllä, joka on aika samantyyppisen oloinen kuin tämä.

Pelissähän valitaan kartalla alueita, joissa ilmeisesti suoritetaan tehtäviä (?), jotka päätyvät sitten vuoropohjaiseen strategiasotaan. Ainakin tuossa pelaamassani Final Fantasyssa oli hallittavana läjä erilaisia hahmoja ja sitten niiden kanssa sodittiin taktikoiden vastapuolen hahmojen kanssa. Ilmeisesti tässä Nobunaga's Ambitionin Pokémon-versiossakin sekä sinulla että vastapuolellasi on kentällä useampia pokémoneja. Strategiapelien taistelut ovat monimutkaisempia ja huomattavasti piiiiiiiiitkäkestoisempia kuin mitkään pääsarjan Pokémon-pelien kamppailut.

Jotain todella uutta siis Pokémonin saralla. Millaisia ajatuksia tämä herättää? Erikoista tässä spin-offissa on tietysti se, että tässä ihan oikeasti sekoitetaan kahta eri pelisarjaa keskenään.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

  1. Itse olen yllättävän innoissani tästä pelistä, vaikka en olekkaan pelannut NA:ta. Mitä olen ymmärtänyt oikein alkuperäisessä Nobunagassahan sai valita eri "komentajia" (myös nimihahmon itsensä lukien) fedoaalisen japanin oikeista damiyoista. Pokemon + Na pelissä puolestaan on pakko valita (pakko myöntää) hieman tylsien näköisät tyttö- ja poikahahmot (aloituspokena Eevvee), tosin sehän kuulluu pokemonin ytimeen. Lisäksi alue jossa seikkaillaan muistuttaa fedoaalista Japania (Rinse tai jotain sinnepäin). Että tällaista (ja ne jotka ihmettelevät kouluttajat perustuvat historiallisiin henkilöihin. Mukana on myös itse Nobunaga Zekromineen päivineen (varmaan pelin pääpahis se Nobunaga))
    Itse odotan tätä peliä innolla, se on jotian niin freesiä pokemonilta että (ja historiaa miksattuna jej). Varmaaan se peli jota odotan tältä vuodelta eniten Professor Layton VS Phonex Wrightin lisäksi tietenkin ( crossoveri myös jossa yhdistetään pelisarjojen parhaat puolet). Toivottavasti ne rantautuvat tänne suomeenkin. Tämmöinen viesti tällä kertaa.
    PS Eikö se fire emblemkin ole tämmöinen peli
    PPS: mietin vaan että mistä niitä pokemoneja sitten saa. Toivottavasti niitä napataan niin kuin peruspeleissäkin sillä minä EN halua komentaa Eeveetä ja muita tylsähköjä pokemoneja (jos voi napata hankin heti Scraggyn ja Sneaselin tiimiini). Mitäs mieltä olet?

    VastaaPoista
  2. Joo, Fire Emblemkin on juuri tällainen peli. Itse odotan tätä aika sekavin tuntein :-D. Nää strategiapelit osaavat olla sekä hauskaa ajanvietettä että ihan törkeän tylsiä ja puuduttavia. En osaa oikein valita puoltani. FF: Tactic Advancen kohdalla ainakin kävi niin, että hetken se koukutti, sitten se jäi taas ajoiksi pölyttymään. Mutta taukojen jälkeen strategiamittelöt koukuttavat yhä uudestaan. Sikäli tämä Pokémon + NA voi olla tosi mielekäskin peli.
    Tactic Advancessa ainakin noita hahmoja saattoi mielestäni rekrytoida tai sitten niitä vain ilmestyi hahmokaartiin. Ehkä tässä tulee pyydystysmittelöitä: joudut kentälle pyydystettävän pokémonin kanssa ja päihittämällä sen, saat sen joukkoosi. Eevee aloituspokéna taas... plaah D:.

    Mutta tuo pelin sijoittuminen historiaan kuulostaa tosi hienolta. Pokémonit muinaisuudessa, cooooool.

    VastaaPoista
  3. Corocorosta tuli taas vähän aikaa sitten uutta informaatiota tästä pelistä. Siinä luki muunmoassa tietoa että pelin alue on jaettu 17 eri sivualueeseen, joita pitää sitten "valloittaa". itse pelaaja tulee Hajime nimisestä alueesta. Muita alueita näyttäisivät olevan muunmoassa Kaen, Aoba ja Izumi alueet. Itse pelimekaniikka taas onkuusi vastaan kuusi(yksi pokemon per hahmo). Tiimin johtaja hahmo, eli bushoulla on erityiskyky nimeltä "bushou power". Tällä hän voi muunmoassa heelata pokemonejaan. Tavalliset heelausitemit näyttäisivät olevan ponigiri nimisiä riisipalloja. Sitten siinä luki myös pelin japanilainen julkaisu päivä joka on 17.03.
    Täytyy sanoa että itsekin olenhieman ristiriitainen tästä pelistä. Toisaalta peli vaikuttaa hieman vaikealta/tylsältä (kuten jo sanoit), eikä Eeveekän vaikuta kivahkolta starttelilta (tosin starterit eivät ikinä lämmitäneet sydäntä erittäin paljon (poikkeuksia on ehkä pari)). mutta toisaalta tämä erilaisuus ja crossoverimaisuus vaikkuttaisi siitä tekevän kenties odottamisenarvoisimman vuoden 2012 pokemon-pelin( tosin kuka tietää joss gray ilmoitetaankin ilmestyvän XD). Nähtäväksi jää saavatko vain japanilaiset nauttia tästä vai tuleeko se tänne suomeenkin.
    Ja huomenna tulee Lileep kirjoitus jei

    VastaaPoista
  4. Hieman mielenkiinnolla kyllä jään odottelemaan, millainen peli tulee olemaan. En osaa kuitenkaan vielä sanoa, hankkisinko peliä. Jään varmaan odottelemaan pelivideoita Yotubeen, joita voisin alkajaisiksi katsella.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!