Fossiilit: Anorith ja Armaldo

Tuli este postata tämä eilen. No niin, nyt jatkuu Hoennin fossiilit! Jej!

Anortih ja Armaldo

Pakko kertoa heti alkuunsa, että katson Anorithia ja Armaldoa ihan päin mäntyä, kun näin niiden pelispritet. Minulle meni kummankin (erityisesti Armaldon) kohdalla pieni ikuisuus, ennen kuin tajusin, missä kyseisten pokémonien silmät oikeasti sijaitsevat. Luulin, että sekä Anorithin ja Armaldon silmät ovat nuo punaiset läikät niiden päässä, eivätkä nuo kallosta ulkonevat oikeat silmät. Myönnettävä on, että joissain määrin pidän ehkä hiukan enemmän tuosta aiemmasta katselutyylistäni kuin todellisuudesta :-D.

Anorith ja Armaldo perustuvat anomalocaris-nimiseen kambrikaudella eläneeseen eläimeen. Anomalocaris tarkoittaa muuten latinaksi outoa katkarapua :-D. Anorith ja Armaldo siis ovat löyhää sukua ravuille, ehkä nämä ovat siis Krabbyn ja Kinglerin hyvin hyvin hyvin hyvin kaukaisia sukulaisia. Ken tietää? On hauskaa ajattella, että samankaltaiset pokémonit ovat sukua toisilleen, etenkin fossiilien kohdalla.

Anomalocaris on tosi jännä eläin. Sillä on ollut aikanaan erittäin kehittynyt näkökyky ja juuri samanlaiset ulkonevat silmät kuin Anortihilla. Luin anomalocariseista yhden tiedelehtiartikkelin (kaikkea sitä tekeekin blogin eteen), jossa viitattiin siihen, että kehittynyt näkökyky on myös vaatinut aika kehittynyttä aivotoimintaa, jotta eläin oikeasti ymmärtää näkemänsä. Voidaan siis olettaa, että ainakin aikaansa nähden Anorith ja Armaldo ovat olleet aika fiksuja eläimiä.

Aivan kuten aiemmat fossiilimme, Anorith ja Armaldo ovat syvien vesien eliöitä. Armaldon kyky liikkua maalla on tosin niin kehittynyt, että aikanaan se siirtyi asustamaan myös maaperälle, aivan kuten Kabutops. Anorith liikkuu vesissä heiluttelemalla ruumiin sivussa sijaitsevia kahdeksaa siivenlaista uloketta. Anomalocarisilla ja Anorithilla on myös samankaltainen pyöreänmallinen suu, joka sijaitsee niiden vartalon "alapuolella". Anomalocarisin uskotaan käyttäneen hampaitaan enemmän saaliiseen hyökätessään, kun taas Anorith ja Armaldo käyttävät vahvoja kynsiään saalistaessa.

Jännittävä fakta on, että ainakin tällä hetkellä tutkijat pääasiassa uskovat anomalocarisin syöneen ravinnoksi trilobiittejä. Ja muistatte kai, että juuri Kabuto ja Kabutops perustuvat trilobiitteihin? Ja koska nämä pokémonit ovat eläneet samoihin aikoihin, voisi uskoa, että Anorithit ja Armaldot ovat saalistaneet sitten Kabutoja ja Kabutopseja saaliikseen. Armaldon vahva panssari vaikuttaakin ihan pätevältä puolustuskeinolta juuri Kabutopsin teräville viikatekäsille, eikös? Joka tapauksessa kyseessä taitaa olla myös aikamoinen saalistajapeto.


Anorithin ja Armaldon sukupuuttoon kuolemiselle en keksinyt kovin päteviä selityksiä. Jos ne söivät ravinnokseen Kabutoja, niin ehkä niiltä loppui Kabutojen sukupuuton myötä ravinto. Anorith ja Armaldo olivat kumminkin syvien vesien saalistajia, joten ehkä ne jäivät saalistuskehityksessä vain jälkeen muista pokémoneista, jotka nousivat hiljalleen vedestä maalle. Tai sitten syynä on se sama joukkotuho, joka tuhosi oikeassa maailmassa Aerodactylin tapaiset lentoliskotkin. Jännää spekuloida!


3D-mallinnus anomalocarisista, eikös olekin Anorithin näköinen? Kuva wikipediasta :-).

Itse ihan tykkään Anorithista ja Armaldosta. Sugimorin piirtämissä kuvissa ne eivät jotenkin miellytä ja aika usein ensisilmäyksellä en edelleenkään pidä niiden ulkonäöstä (en siis tosiaan oikein välittänyt näistä R/S/E-aikaan). Mutta kun niitä hetken katselee, näkee ne animessa tai muualla, niin kummankin ulkonäkö alkaa yhä enemmän miellyttää. Anorithista on muuten tosi söpöjä TCG-kortteja.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

7 kommenttia:

  1. Anorithin ulkonäkö muuttuikin dramaattisesti, kun huomasin nuo oikeat silmät. Pelispritet hämäävät ihan hitosti o__o

    VastaaPoista
  2. Enkö siis ole ainut, joka on nähnyt sen punasilmäisenä paholaisrapuna?! Wihiii, hyvä me!!

    VastaaPoista
  3. Mitä mitä, mä olen nähnyt Anorithin/Armaldon silmät ihan "oikein" alusta asti, enkä ole koskaan ennen ajatellutkaan toisin... ennen kuin nyt. Ja nyt en voi olla näkemättä niiden silmiä ihan väärin :D Hahaa! Mutta jes, hyvää tekstiä taas, Pokémonien alkuperä kiinnostaa aina!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Hahahaahah, nyt joudut sitten aina miettimään, miten katsoa Anorithia silmiin. Täytyy ehkä enemmänkin etsiä pokémoneista tällaisia häiritseviä "väärin-katsottuja" seikkoja. Keksin jo yhden lisää, jonka silmät olen nähnyt aivan väärin... muahaha...

    VastaaPoista
  5. Sama juttu kuin Munchyllä :D Punaiset silmät ois kyllä aika jees tuolle, mutta en vaan pysty katsomaan niin. Ja tuo 3D-mallinnus anomalocarisista näyttää kyllä aivan Anorithilta.

    ps.Pitäisköhän keksiä joku tunnus tai jotain, että mut tunnistaa täällä kun olen muutaman muunkin kerran kommentteihin jotain raapustanut :D

    VastaaPoista
  6. Hei vau, en ole ikinä ajatellutkaan, että nuo punaiset voisivat olla Anorithin/Armaldon silmät :D. Aika jännä havainto kyllä. Mielenkiintoista tekstiä muutenkin. Usein blogissasi tulee pyörittyä, mutta kommentointi jää vähän vähemmälle.

    VastaaPoista
  7. Se tuttu Anonyymi: Kommentti-boksin alapuolella näkyy tuo "Kommentti nimellä:"-osio, josta voi valita tuollaisen vaihtoehdon kuin "Nimi/URL", johon voit sitten kirjoittaa jonkun tuttavallisemman nimen :-). Tosin tunnistan kommenttisi jo tuosta positiivisesta tyylistä, anonyymi-nimestä huolimatta :-D.

    Ja todellakin näyttää ihan Anorithilta tuo mallinnus!

    Azu: Haha, täytyy varmaan tehdä enemmän tällaisistä näkövirheistä havaintoja blogiin :-). Ja kiitos kommentista! Eipä sitä aina tarvitse kommentoida, on mukavaa tietää että joku lukee tätä hee.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!