Fossiilit: Aerodactyl

 Netti poikki z__z. Eipä alkanut hyvin tämä postailu-lupailuni.

Ja voi minua höperöä! Jostain syystä olen koko ajan selittänyt, että seuraavaksi fossiilien tutkimisvuorossa on Anorith ja Lileep, kunnes tänään muistin Aerodactylin olemassaolon. Eli nyt Aerodactyl, seuraavaksi Anorith ja Lileep. Pahoittelut :-D.

Aerodactyl

Aerodactyl on varmaan pokémon, joka jakaa mielipiteitä. Joidenkin mielestä se on tosi badass ja cool, joidenkin mielestä tylsä ja ruma. En nuorempana pitänyt Aerodactylistä juuri laisinkaan, mutta nykyään olen täysin lämmennyt tälle otukselle. Parhaimpia Aerodactyl-kuvia saa nähdä mielestäni ehdottomasti Pokémon Special-mangassa, jossa Redin ja Lancen Aerodactylit ovat jotain niin lutuista että.

Aerodactylien perimä oikeassa maailmassa ei ole ainakaan omasta mielestäni niin kiinnostava kuin esimerkiksi Kabuton ja Kabutopsin. Aerodactyl perustuu lentoliskoihin eli pterosauruksiin, jotka olivat lentäviä matelijoita. Nämä lentävät matelijat elivät dinosaurusten valtakautena ja aika usein niitä itseäänkin kutsutaan virheellisesti dinosauruksiksi. Tarkemmin ottaen Aerodactyl perustuu niinkin hurjan nimiseen varhaiseen lentolisko-lahkoon kuin Rhamphorhynchus. En ole vielä kertaakaan onnistunut sanomaan tuota ääneen oikein :-D. Mutta miksi se perustuu juuri noihin? Hampaat sen kertovat! Vain varhaisimmilla lentoliskoilla oli ylipäätänsä hampaat ja Rhamphorhynchus on hampaallisesta nokastaan tunnettu. Kuulemma tuo vaikea siansaksaa muistuttava nimi tarkoittaa "nokkahammasta". Aivan kuten Aerodactyl: silläkin on selkäesti ulkoneva nokka ja läjä hampaita.

Myös Aerodactylin pitkä häntä on mielenkiintoinen, koska se viestittää jo tämän lentoliskon olevan aika aikaisessa luonnon kehityskaaressa. Lentoliskot ovat kumminkin olleet tavallaan lintujen esi-isiä, jolloin niiden hännät ovat surkastuneet aikojen saatossa. Koska Aerodactylilla on pitkä häntä, se on hyvin varhaisen Pokémon-maailman ensimmäisiä lentoliskoja. Lentoliskopokémoniin on myös tyylitelty vähän lohikäärmevivahteita, joiden myötä se lasketaan aika usein lohikäärmepokémoniksi, vaikkei lohikäärme-tyyppiä olekaan.

Mutta miksiköhän Aerodactyl kuoli sukupuuttoon? Lentoliskot kuolivat, kuten lähes kaikki dinosaurukset, joukkosukupuutossa. Lähes varmasti osataan vain kertoa, että poikkeuksellisen suuri asteroidi törmäsi tuolloin maapalloon ja sen myötä useat eliölajit kuolivat. Ehkä niin sitten kävi Aerodactylillekin Pokémon-maailmassa.

Old Amber eli meripihka on aika erilainen fossiili kuin muut Pokémon-fossiilit. Tiesittekö muuten mihin tuo meripihkasta henkiin herättäminen perustuu? Meripihkan sisään on jäänyt osa jotain jäännettä, jonka avulla saataisiin DNA-tiedot. Meripihkan sisälle jäänyt säilyy oikein hyvin miljoonia vuosia. Oikeassa maailmassa meripihkan sisälle jääneet hyönteiset kuten muurahaiset ovat olleet aika kova juttu tutkijoille sun muille. Aerodactylin kohdalla homma taisi olla jotain niinkin villiä, että Pokémon-maailman meripihkan sisälle oli jäänyt hyttynen, joka oli imenyt Aerodactylin verta ja sitä kautta tuo hirmulisko saatiin elvyytettyä. Mutta Pewter Cityn museossa löytyy kokonainen Aerodactylin luuranko. Miksi se lisko täytyy meripihkasta siis herättää henkiin?



No niin! NYT seuraavalla kerralla (joko ensi tai seuraavalla viikolla, ensi viikolle olisi kyllä yksi toinen hassumpi postausidea) vuorossa sitten vihdoin Lileepistä ja Cradilystä.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

  1. Jee, Aerodactyl! =D Itse kyllä pidin siitä jo lapsesta asti, johtuen ehkä siitä fanitin poksujen lisäksi myös lohikäärmeitä (kiitos Spyro-pelien), ja kun Aerodactyl lohikäärmeeltä näytti niin enpä voinut olla kiinnostumatta. ^^ Hankinpahan se sitten Redissä Kabuton rinnalle. Pelotti tosin sen Pokédex-tieto, että se "hyökkää vihollisen kurkkuun kiinni sahalaitaisilla hampaillaan", hyih!

    Eikös tuossa Jurassic Park-elokuvassa niitä dinoja herätetty henkiin juuri sillä tavalla että meripihkaan jäänyt hyttynen sisälsi dinon verta? Tässä tuntuu olevan aika sama juttu.

    Itse voisin muotoilla tuon lentolisko-lahkon nimen "ramporinkus" tai jotain... xD

    VastaaPoista
  2. ..Niinpä? Miksi se herätetään meripihkasta henkiin?

    Mutta mutta, mahtavaa settiä taas kerran :D Jatka vain samaan malliin!

    VastaaPoista
  3. Aerodactyl on ihan mahtava Poké! Se on niin erilainen muista fossiili-monstereista: se ei kehity mistään tai miksikään ja lisäksi Old Amber eroaa muutenkin muista fossiileista ainakin ulkonäöltään reippaasti. Joku söpö pre-evo voisi olla kyllä ihan paikallaan.
    Tämä lentolisko vaan tuppaa unohtumaan aivan liian usein - niin näköjään itselläsikin, kun vasta "muistit" sen olemassaolon :D Ehkä se on liian tavanomainen. Mutta kyllä mä vielä joskus kunnon valioyksilön koulutan (niinhän mä aina sanon).

    Jee, en malta odottaa Anorithia+Lileepiä!

    VastaaPoista
  4. Riuku: Kiitos kommentista! Juu, tuo Pokédex-entry on aika hurja :-D. Itse en oikein lapsena tosiaan lämmennyt Aerolle, ehkä en ollut oikein sinut juuri noiden hampaiden kanssa. Tosi cool, että joku on oikeasti kouluttanut tuota :3.

    Tässä huomaa taas aukot elokuvasivistyksessäni, kun en tiennyt tuota Jurassic Park-viittausta :-D. Cool!

    Anonyymi: Ehkä tiedemiehet tykkää vaikeamman kautta tehtävistä tutkimuksista ja päättävät mieluummin käyttää meripihkaa kuin museoituja Aerodactylin jäänteitä :-D. Kiitos kommentista!

    Munchy: Jep! Itse koetin koulutella sitä Platinumissa aikanaan, mutta vähän jäi se touhu. Mutta Pokémon Specialissa se loistaa oikein kunnolla, me likes! Ja joo, unohtumaan pääsi. Ei varsinaisesti pokémon itse, vaan se että se tosiaan on fossiili itsekin :-D. Kiitos kommentistasi ja Anortih+Lileep ovat tulossa :-).

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!