Pokémon Black & White - tunnelmia osa 1

No niin, nyt on BW:tä tullut hiukan pelailtua!

Kesäinen Nuvema Town
Whitea olen pelannut vasta hiukan vajaa 10 tuntia, mikä onkin varsin mälsää. Töitä, töitä, you know...
Kerrotaan nyt tällee lyhyesti, että olin onnistunut jättämään kaikki spoilaavat tekstit sun muut syrjemmälle. BW:stä tiesin vain Unovan uudet pokémonit ja jotain pikkuasioita, joita Pokémon Sundayssä tai CoroCorossa oltiin ennen pelien julkaisua Japanissa kerrottu. Pelin juoni ja pahisryhmä Team Plasman suunnitelmat olivat mulle yksi suuri mysteeri ennen perjantaita. En myöskään tiedä Unovan kartasta juuri mitään, kaupungeista tiesin etukäteen vain, että Castelia City on suuri. Siksi nautin erityisen paljon Whiten pelaamisesta, koska en ihan oikeasti tiedä tästä mitään. Hihii!

Plussia:
+ Tarina vaikuttaa mielenkiintoiselta, Team Plasma tuntuu jotenkin realistiselta, vaikka niiden tavoite onkin vähän pöhkö! Ghetsis on karismaattinen.
+ Peli etenee paremmin kuin muissa peleissä tähän mennessä. Kaikki tapahtumat on esitetty sillee kivemmin ja huolitellun oloisesti. Kerronta toimii siis, en osaa edes oikein kuvailla että miten, mutta toimii vain. Tuntuu että pelissä oikeasti tapahtuu jotain, etkä vain seuraa vierestä satunnaisten hahmojen höpötystä.
+ Cheren ja Bianca! Kummatkin hahmot ovat tosi kivoja, ja tykkään siitä, että periaatteessa seikkailet heidän kanssaan, mutta silti tavallaan täysin erillään heistä.
+ Täysin uudet pokémonit. Peli tuntuu niin totaalisen uudelta, kun mitään vanhoja Pikachuja ei pomppaa ruohikosta esiin.
+ Grafiikat ja Unova. Tämä on ehkä ensimmäinen Pokémon-peli, joissa alueet on onnistuttu toteuttamaan juuri niin, että oikeasti tuntee seikkailevansa eri routeilla ja paikoissa. Ennen ne ovat olleet vähän yksipuolisia ja usein ainut suunta on ollut suoraan eteenpäin. HG/SS:ssä oli jo edistystä tässä asiassa, BW harppaavat aluesuunnittelussa entistä pitemmälle. Ja meikä on vasta ihan alussa!
+ Dowsing Machine tässä pelissä toteutettu loistavasti.
+ Tavaroita, Pokémonien status-ikkunoita, tavaraluetteloita ja lähes mitä tahansa saa rekisteröityä pikavalinnaksi nyt.
+ Vuodenajat, vaikka niitä ei ole vielä kauheasti päässytkään kokemaan :-)
+ Shaking patchit! Aivan loistava idea.
+ Pokémon-taistelut ovat nopeatempoisia ja upean näköisiä. Animointi toimii hienosti.
+ Vaikeustaso on ollut minusta tähän mennessä varsin hyvä.
+ Musiikit, aivan mahtavia. Henk.kohtainen suosikkini on tällä hetkellä Team Plasma grunttien teema!

Miinuksia:
Oshawotthan se siinä! Minulle olet ikuisesti Mijumaru.
- Kosketusnäytön käytössä on otettu takapakkia ihan reippaasti. Kun HG/SS:n aikana sitä pystyi halutessaan käyttää kaikissa valinnoissa sun muissa, niin nyt ei sitten alkuunkaan.
- C Gear alaruudulla on turha.
- Juoksukenkiä ei saa enää automaattisiksi.
- Day Care on aivan pelin alussa, mutta miksi siellä ei voi samantien sitten breedata pokéjaan? Ihan älytöntä tunkea koko hökkeli sinne alkuun, kun ei sillä ole alussa sitten mitään virkaakaan.
- Pokédexin käytettävyys on aika kehno verrattuna HG/SS:n loistavasti toimineeseen 'dexiin.
- Alusta ei löydy oikein mitään pokéja, joita haluaisin tiimiini :-D!

Mitäs muuta sitä nyt vielä höpöttäisi? Unova on loistava, erilainen ja raikas. Jos saisin pokémonin seuraamaan perääni kuten HG/SS:n aikaan, tämä peli olisi ehdottomasti täydellinen. Ainakin näin alun perusteella. Aluksi kauhistuin PC:n boxien hirmu vähäistä määrää, mutta ne lisääntyvätkin käytön mukaan ja maksimi on sitten 24 boxia! Hyvä homma, 8 boxiahan täyttyy hetkessä. Mutta olen aivan hurmiossani. Vielä perjantaina oli vähän lattea tunnelma BW:n ilmestymisestä, ei ollut oikein pelailufiilis, mutta pyh! Nyt en muuta tekisikään!

Nyt siis Pinwheel Forestiin Team Plasmaa pieksemään! Lisää tunnelmia tulossa, lukijatkin voivat toki kertoa mielipiteitään tai antaa palautetta, whatever :-).


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

  1. Todellakin aivan mahtavat pelit. Piti koulussa tänään hehkuttaa parille kaverille näiden pelien ihanuutta, koska tuli niin hirveä hinku päästä taas pelaamaan :'D

    Grafiikoista ja musiikeista sen verran että ovat todellakin loistavat! Tämänhetkisen noin yhdeksäntuntisen pelikokemukseni perusteella suosikkini on Trainer battle theme ja Castelia city. Muuten, pyöräilin eilen varmaan ~20 minuuttia Skyarrow bridgeä edestakaisin, koska rakastan sen grafiikkoja ja minusta on hauska idea vaihtaa kamerakulmaa välillä. Hihhii ^_______^

    Mutta taidan palata vielä hetkeksi Unovaan kouluttamaan iki-ihanaa lutuista Gothitaani ennen kuin jatkan saksalaisten kirjailijoiden opiskelua. Onneksi sain tämän viikon vielä vapaata koulusta niin aikaa ainakin Blackin peluulle pitäisi löytyä :D

    VastaaPoista
  2. HG:ssa ja SS:ssa oli tosiaan useita ihania ominaisuuksia, esim. just tämä pokémonin seuraaminen, automaattiset juoksukengät ja PC:n helppokäyttöisyys. Harmillista, että ovat sitten jääneet hyödyntämättä näissä peleissä...

    VastaaPoista
  3. Heiccu: Jep, Skyarrow Bridge on kyllä huikea~ Ottaisin itsekin mieluusti vähän vapaata, niin voisin kunnolla paneutua Whiten maailmaan, mutta vapaa-aika tuntuu olevan aika kortilla tällä hetkellä... murr.

    Marle: Todellakin sääli, etteivät nuo HG/SS:n parit ominaisuudet ole mukana myös B/W:ssä. Mutta ei hätää, uusin Pokémon-peli on kyllä tuollaisenaankin aivan mahtava! Unova on huippu.

    VastaaPoista
  4. Kivasti kommentit tota peliä, itekkin oon ihan samaa mieltä. Kiva tarina ja realistiset hahmot. Ghetsis ons erittäin mahtava pahis, paljon kiinostavampi kuin esim Giovanni ja mitä nyt muita näitä on ollut 8rehellisesti sanottuna tykkään Ghetsisistä enemmän kuin N:stä (kai se jotenkin noin kirjotettiin). Ja musikiit mahtavia, lempi teemani on tuo elite 4 teema, battlesubway teema ja ghetsis teema (vaikka se on hieman DENNIS) <---- sori oli pakko. No joo en ole vielä niin pitkällä että olisin kuulut mitään noista. Muuten kuinka pitkälll oot? itse olen tuota viidennen salimerkin voittanut.
    PS: shandera, divemusa ja BW rocks

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tsukime kehuista ^__^!
    En ole vielä todellakaan pitkällä, kun keuhkoputken tulehdus ei millään hellitä ja olen vain sairastellut tässä viime viikot, murr. Vasta neljännelle salille olen menossa~

    Sinäkin tykkään Shanderasta/Chandeluresta? Oi mahtavaa! Tulee ehdottomasti meikän tiimiin!

    VastaaPoista
  6. Tuli nyt ihan vaan sellannen mieleen että millanen tiimi sulla Avri oikeen on ?

    VastaaPoista
  7. Tällä hetkellä mun ingame-tiimistä löytyy Snivy, Swadloon, Trubbish ja Palpitoad. Olen kyllä suunnitellut tiimini aika tarkkaan jo etukäteen, mutta harmillisesti haluamani pokét saa vasta hiukan myöhemmin pelistä :-).

    Entäs itselläsi (jos BW:tä nyt siis omistat)?

    VastaaPoista
  8. Servine, Unfezant, Palpitoad ja Leavanny :D

    VastaaPoista
  9. Meillä onkin aika samankaltainen joukkue sitten, ainakin toistaiseksi :-D!

    VastaaPoista
  10. Itselläni on Servine, Frillish, Cofarigus, Boldore,Mienfao (väliaikasesti 7dennen salin voittoa varten + koska Scolipedeni ei näytä olevan hyvä missäkään) ja Litwick (paras kokoo tiimissäni siis pokemonina ei leveliltään).

    VastaaPoista
  11. Litwickin ja Frillishin pyydystystä meikä odottaa innolla, kummatkin tulossa tiimiini Snivyn ja Swadloonin seuraksi ;-). Myös Cofarigusta on ihan pakko testata joskus, ai että kun se on kiva.

    VastaaPoista
  12. ois parempi jos pokemonit vois saadaa seuraan perään ja mä en tajuu miks ohjelmassa team plasman tilalla tuntuu olevan rakettiryhmä ja ne ei oo enää hauskoi niinku ennne

    VastaaPoista
  13. paska taistelugrafiikka vaa

    VastaaPoista
  14. Mulla on tiimissäni enboar,gigalith,seismotoad,braviaty,serperior,beartic :D

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!