Pokémon animemaratoni IV: Välit selviksi Pewter Cityssä

Kiitos kenkkuilevan Photoshopin, sain tämän vasta nyt viimeisteltyä... Olen liian kiintynyt photariin, enkä osaa edes kuvien rajailua tehdä millään muulla ohjelmalla. Ja sitten iski ihana laiskuus ^___^.

Aijaijaij, tässä "Välit selviksi Pewter Cityssä"-jaksossa nähdäänkin ihka ensimmäistä kertaa Rakettiryhmä legendaarisessa kuopan kaivuussa. Joka tosin päättyi tässä jaksossa aika kehnosti Rakettiryhmän pudotessa itse kuoppaan. Suomenkielinen käsikirjoitus toimii tässä täydellisesti, sai ihan hymyilemään :-).

"Minä voin viedä teidän Pokémon Centeriin." - Flint
"Ulkonäkö voi pettää, mukava mieshän se on." - Ash
"Tai sitten ei..." - Misty
"Ainiin. Kivien päällä istuminen maksaa sitten kaksi dollaria." - Flint
 Aika ystävälliset kommentit muutenkin Mistyltä, totea kovaan ääneen ensireaktionsa Flintistä: "Aaah, ihan uppo-outo" :D.

Aijaijaijai! Ihana tuo 1150 dollarin lasku yhdestä ruokailusta, hahah! Käy aika rajusti, kun yksikkö muuttuu jeneistä dollareiksi, mutta luku ei itsessään muutu... Harmi ettei tämmöisiäkään hauskoja kommelluksia enää satu, nyyyyh. No joo, ehkä parissa vuodessa kaikki olisivat täysin kyllästyneet toilailevaan Ashiin, joten kaipa se pikkuinen henkinen kasvu on ollut loppujen lopuksi ihan hyvästä. Mutta silti tätä toilailuhuumoria on niin ikävä... nyyh.


No hypätään nyt vähän tähän Ashin ensimmäiseen saliotteluun! Pakko myöntää, että Brock on tässä aika ilkeän näköinen vastustaja.

Itselläni on HeartGoldissa luottotiimissä Steelix nimeltä Rocky, eli kyseessä on siis se Onix, jonka Violet Cityssä voi saada vaihtokaupassa. Mahtaakohan Brockilla olla koskaan samanlainen olo, kuin meikällä välillä HG:tä pelatessani, kun lähetin vastustajan Pidgeytä vastaan valtavan Onixini...
Onixin kuristusote on aika vakuuttava tässä, mutta peleissähän Bind on oikeastaan täysin kelvoton liike, mikä on vähän tyhmää. Miettikää nyt itsennekin Onixin ja Steelixin kuristettavaksi...
No Pikachu saa tietysti köniinsä heti kättelyssä ja Brock ottaa Ashiltä heti luulot pois. Ash joutuu pettymyksekseen keskeyttämään ottelun.
Flint, tämä ihan uppo-outo mies, auttaa Ashiä pikalataamaan Pikachun ja samalla Ash saa tietää, ettei Brock olekaan täysin kivenkova tunteeton Pikachun murskaaja. Onpas Brock herttainen tuossa asussa! Flinthän väittää englannin kielisessä versiossa, että Brockin äiti olisi kuollut, joka on aiheuttanut vähän närkästystä, sillä alkuperäisessä japskiversiossa ei mainita Brockin äidin kuolleen ja itse asiassa Brockin äiti nähdään myöhemmin sarjassa - eli enkkuversiossa Brockin äiti herää kuolleista.
Suomeksi käännetyn version, joka siis on käännetty enkkuversiosta, Flint taas sanoo jota kuinkin näin: "Se särki Brockin äidin sydämen, mutta hän koitti kuitenkin huolehtia perheestä parhaansa mukaan. Äidin voimat eivät riittäneet, ikävä kyllä."
No okei, kyllä tuon nyt varmaan aika moni tulkitsee siten, että Brockin äiti kuoli, mutta eihän tuossa itse asiassa niin täysin sanotakaan. Voimien loppuminen voi myös tavallaan tarkoittaa, että Brockin äiti ei enää jaksanut ja jätti perheensä - kukaan ei puhu mitään kuolemisesta. Wohoo, hyvä suomiversio :D!

Pakko muuten sanoa, että Brockin perhe on aika surullinen... siis Pokémon-animen perheeksi. Siinä isä jättää perheensä lähteäkseen seikkailemaan, äitikin lopulta jättää perheen ja Brock sisaruksineen jäävät yksin. Parissa myöhemmässäkin jaksossa Brockin perheestä saa huomata, miten välinpitämättömiä Brockin vanhemmat ovat... nyyh.

Pikachu saa pikalatauksen yhteydessä niin huiman energia-annoksen, että oppi tämän klassisen "joka Pokémoniin tyypistä huolimatta" iskevän huiman iskun Thunderboltin. Ja niin kärsi Brockin Onix, perinteisestä sähköimmuunistaan huolimatta ;---). Hauskaa, että Thunderbolt on niin kätevä isku, että se kuuluu vielä nyky-Pikachun osaamiin iskuihin, vaikka sen oppimisesta on se yli kymmenen vuotta!

Okei, se siitä jaksosta kai sitten... Loppuhan menee niin, että Brock antaa Ashille Lohkareansio merkin ja lähtee Ashin matkaan Flintin palatessa salille ja ottamaan vastuuta perheestään. Tylsä jakso kaiken kaikkiaan, mutta eipä mitään kovin erityisen jännittävää voi ihan ensimmäisestä sali-jaksosta odottaakaan. Aikoinaan oli kyllä jännää, miten Brock liittyi mukaan joukkoon! En olisi ikinä arvannut niin käyvän 8).


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

3 kommenttia:

  1. Kauheat kiskurihinnat tuossa ravintolassa ja ihme että Ash pystyi maksamaan sen yksin (tai mitäs sitä tietää jos Ash livahtikin ravintolasta maksamatta xD).

    Ei näytä olevan lastensuojeluliittoja Pokemonin maailmassa kun Brock joutui pikkusisarustensa huoltajaksi.

    VastaaPoista
  2. Biruka: Haha, niinpä :-D. Aika rikkaita nuo pokémonkouluttajat, haha.

    VastaaPoista
  3. Itse pidin tästä jaksosta hyvinkin paljon, jostakin syystä edellinen jakso tuntui tylsältä. Itsekin tulkitsin, että Brockin äiti olisi kuollut, ei tullut pieneen mieleenkään, että tämä oli ottanut miehensä tavoin hatkat ja jättänyt jälkikasvunsa tuuliajolle. Mutta enkkudubissa oli väitetty Brockin äidin kuolleen, koska ajateltiin, että alkuperäistarina olisi liian karmeaa kuunneltavaa lapsiyleisölle, sillä alkuperäistarinan mukaan Brockin äiti hylkäsi lapsensa. Animessa juttu sentään päättyy hyvin, että Flint jää lastensa luo antaen esikoisensa matkustaa. Tosin, kyllä jännä juttu on, että myöhemminkin Brockin vanhemmat jättävät lapsensa huolehtimaan itsestään, kun lähtevät itse reissailemaan.

    Näihin aikoihin Ash oli suosikkikouluttajani, vasta paljon myöhemmin suosikiksi vaihtui Brock.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!