Banpresto Feraligatr


Jes, Banpresto-kokoelmani lisääntyi Turun Kirsikankukkaconin myötä taas yhdellä :)! 12 eurolla tuo lähti, tosi halvalla siihen nähden, että muuten olisin joutunut tilaamaan Feraligatrin jostain rapakon takaa. Lisäksi pääsi pienesti tukemaan kotimaista bisnestä! En tykkää niistä, jotka tilaavat about joka asian ulkomailta, vaikka samaa tuotetta myydään kotimaassakin. Siis oh my Arceus, jos tämä henkilö joutuu maksamaan kotimaassa tuosta tuotteesta X summan enemmän rahaa kuin tilatessaan ulkomailta, mutta jos sillä kermaperseellä on varaa ostaa se tuote joka tapauksessa (etenkin pelit, ym. viihde-elektroniikka ja lelut), niin kyllä sillä on myös varaa maksaa siitä parikymppiä enemmän rahaa ja tukea tällä vähän kotimaan toimintaakin. Ja sitten ihmetellään, kun Suomessa on saatavilla vain niitä perusjuttuja eikä mitään ulkomaalaisia erikoisuuksia edes viitsitä tuoda Suomeen :---------).
Oon ehkä liian pehmoinen, mutta meitsillä ei ole sydäntä siihen, että jättäisin pienen rahasumman takia tekemästä pienen osani sellaisessa asiassa, joka vaikuttaa niin sen "tutun"elämään kuin mahdollisesti ihan suuremmassa mittakaavassa yhteiskunnassa. Musta ainakin olisi surullista, jos muutamien kymmenien vuosien päästä Suomi olisi siinä tilassa, ettei täällä vaan ole mahdollista pitää yllä mitään kauppoja kuin maksimissaan ruokakauppoja, koska kaiken saa halvemmalla muualta maailmasta. Ja en voi tehdä muuta kuin yrittää parhaani tukemalla kotimaisia yrittäjiä ja kotimaan sisällä tapahtuvaa kauppaa. Inhimillisyyttä peliin hei! Tietty on eri asia, jos jotain tavaraa X ei vaan saa sillee läheltä, mutta muuten olisi kivaa, jos ihmiset miettisivät hiukan enemmän tosia ja meitä kaikkia, kuin omaa rahapussia...

Ja ei, en ole erityisen rikas vaan ihan tavallinen 17-vuotias opiskelija, jolla on kuitenkin ihan hyvin varaa laittaa se kymppi/parikin kotimaisen palvelun tukemiseen. Kai perunatkin voi pian ostaa Yhdysvalloista HALVALLA!!!11 kotiovelle. Ai niin. Palkkojen verot (tai ainakin osa niistä) pitäisi maksaa sille kaupungille/kunnalle, jossa se oma työpaikka sijaitsee, ei sinne missä asuu.

Haha, tulipas vähän Pokémoniin liittyvä kirjoitus :3. Feraligatr on kumminkin ihana.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

  1. Onpas vesselin näköinen pehmo :) Tuosta tekstistäsi tuli heti mieleen nämä, jotka tilaavat esim. Pokémon-pelit ulkomailta. Fanituksen pohjalta sen tietysti ymmärtää, että haluaa pelin mahdollisimman nopeasti ja kaipa se hintakin on halvempi (?), mutta itse odottelen aina kun ne ihan konkreettisesti kauppojen hyllyille tulee. Jotenkin kiva fiilis käydä sieltä hyllyltä nappaamassa kauan odotettu peli :) Ja se kanssa, että eri tapahtumiahan esimerkiksi Japanin peleissä on kuin Euroopan peleissä (vaikka vähitellenhän nekin alkavat olla samoihin aikoihin, esim. Wi-Fi lataukset), mutta anywayy.

    Pikkuhiljaahan tää vois mennä siihen, että pelejä ei enää tuodakaan Suomeen, jos kaikki tilaa ne ulkomailta (okei, ehkä hieman liioiteltua, mutta silti...?). Se olisi melkoisen mälsä juttu. Mutta eipä sillä, ettei ulkomailta saisi tilata - sen kun tilaavat - mut meikään se ei oikein kolahda.

    VastaaPoista
  2. No, ihan kuin olisit puhunut minusta, hehehe..^^;

    Itse tilaan ulkomailta vain sen takia, että en kumminkaan saisi jotain poképeliä täältä niillä ylihinnoilla mitä Suomessa on, ellei mulla sattuis olemaan jotkut synttärit tai jotain vastaavaa, niin vähän pakko on ulkomailta tilata.. isäni kun on aika tarkka sen perään, että kaikessa säästetään..

    Ja haluan faniuden puolesta saada pelini aikaisemmin! : D Tosin nyt on alkanut näyttää siltä, että Suomeenkin pelit saadaan aikaisemmin.

    Enkä muutenkaan rehellisesti sanottuna usko, että Pokémonin ostaminen Suomesta vaikuttaa paljoakaan Suomen markkinatilanteeseen. Olisi tosin mielenkiintoista saada selville, kuinka paljon sitä rahaa tosissaan menee millekkin taholle. Jo pelkässä CD-levyn ostossa on niin monta kouraa ottamassa osinkoa, että entä sitten peleissä sun muissa.

    En ole tosin ihan kaikkia ostoksiani nettiin. Pelien kanssa asia tosin on hieman eri, Wii-pelejä tosin edelleen ostan Suomesta, kerran tuo koodi kyseisessä laitteessa on. DS-pelit ostan mieluummin ulkomailta, juuri tämän sanotun hintakysymyksen ja mahdollisen nopeamman saatavuuden takia.

    Niin ja kuten jo sanoin, tämä tyttöhän ei Suomesta peliä saa, ellei ole synttäriä tai Joulua lähettyvillä.

    Mutta joo, olen sitten kermapersekakara : P Kritisoikoot muut niin paljon kuin tahtoo.

    VastaaPoista
  3. En varsinaisesti suunnannut tota tekstiä teikälle *Jirachi*, vaan lähinnä kaikille niille joiden jaarituksia olen lukenut joka ikiseltä Suomen peli-foorumilta. Sen takia en tykkää lukea saati hengata missään suomenkielisellä pelifoorumilla, ku ne raastaa hermot :''D. Isäni on btw IHAN SAMANLAINEN kuin teikän isä rahansäästön kanssa :---D.

    Mutta like I said, perussuomalaiselle 10-30 euroa ei ole paljoa. Säästää pitää, mut sitä voi kanssa vähän harkita että missä säästää! Kotimaisen toiminnan tukeminen ei ole säästön paikka meitsistä. Nooh, parempi se on kuitenkin ostaa ihan aitoja tuotteita, kuin ladata ne jostain netistä D---: *rage*.

    VastaaPoista
  4. Joo, mäkin kerran yritin olla sellaisella pelifoorumilla, mutta melko nopeasti meikä potkittiin sieltä ulos, kun tunnelma oli "jokseenkin" kolkon oloinen XD~

    VastaaPoista
  5. Pokémonia ja politiikkaa! :D Sori että tungen nokkani jokaiseen keskusteluun mikä eteeni tulee, mutta pakko vaan kommentoida. Musta tuntuu pelien, kuten kaiken muunkin, ostamisen menevän yhä enemmän internetistä lataamalla-linjalle. Eli hamassa tulevaisuudessa voi olla hyvinkin mahdollista, ettei pelejä tuoda Suomeen, koska niitä ei nk.tarvitse. Onhan esimerkiksi PSP tällainen konsoli, mikä on hyvinkin sidoksissa nettiin. Ja kyllä jokainen ostos Suomesta vaikuttaa suomalaiseen markkinatalouteen, vaikka vaikuttaisikin vain äärettömän pienen määrän. Mutta pennissä olkoot miljoonan alku XD.

    Ja on tosiaan söpö pehmo ♥. Vaikka tuntemukseni Feraligatria kohtaan ovatkin ristiriitaiset...
    Tosin mikä vaan on parempi kuin ne tuhannet Entei-tavarat mitkä HYÖKKÄSIVÄT käteeni tuolla Sakuraconissa! Entei, katoa maailmasta ;____;

    VastaaPoista
  6. Saa tunkea, sitä varten tää blogi myös niinku onkin :).
    Pokémon ja politiikka sopivat hyvin yhteen, hahahaa. Tehdään oikeasta maailmasta Pokémon-maailman tyylinen ihmisläheisempi maailma, ei aina sitä bisnes bisnes bisnes ja dollareita.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!